Gospodarstvo

Delničarji Gradisa potrdili dokapitalizacijo družbe

Ljubljana, 14. 08. 2012 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delničarji Gradisa skupine G so potrdili dokapitalizacijo družbe s konverzijo terjatev. Za uspešno finančno prestrukturiranje družbe bo potrebna pretvorba vsaj za 2,5 milijona evrov terjatev.

Delničarji družbe Gradis skupina G, ki je v prisilni poravnavi, so na skupščini danes potrdili predlog dokapitalizacije družbe s konverzijo navadnih in zavarovanih terjatev v osnovni kapital, so potrdili v družbi. Za uspešno finančno prestrukturiranje družbe bo potrebna pretvorba vsaj za skupno 2,5 milijona evrov terjatev.

Denar in računalo
Denar in računalo FOTO: Thinkstock

Na skupščini družbe v Ljubljani je bilo danes zastopanega 78,68 odstotka kapitala. "Skupščina je z vsemi oddanimi glasovi za potrdila predlagan sklep, kot je bil objavljen," so še zapisali v družbi. Kot je sicer razvidno iz sklica skupščine, bo družba za izvedbo povečanja osnovnega kapitala izdala nove delnice.

Pripadajoči znesek osnovnega kapitala na eno kosovno delnico bo okoli 41,73 evra. Vsak upnik, ki bo za namen povečanja osnovnega kapitala prenesel svojo navadno ali zavarovano terjatev na družbo, bo za en evro terjatve pridobil 0,005 kosovne delnice oz. za 200 evrov terjatve eno novo delnico. Družba namerava izdati toliko delnic, kolikor jih bodo upniki vpisali in vplačali s prenosom terjatev. Rok za vpis in vplačilo novih delnic bo en mesec po objavi poziva upnikom.

Najnižji skupni znesek navadnih ali zavarovanih terjatev, ki jih morajo upniki prenesti na družbo kot stvarni vložek, da bi bilo mogoče uspešno uresničiti dolžnikovo finančno prestrukturiranje, je 2,5 milijona evrov.

Gradis skupina G, ki je v prisilni poravnavi od 16. aprila letos, je upnikom v načrtu finančnega prestrukturiranja ponudil bodisi omenjeno konverzijo terjatev v kapital ali 54-odstotno poplačilo najkasneje v štirih letih od pravnomočno potrjeno prisilne poravnave. V prisilni poravnavi je bilo priznanih za 206,43 milijona evrov terjatev.

Vodstvo Gradisa skupine G – predsednik upravnega odbora je Uroš Ogrin, ki ima v družbi 39,85-odstotni lastniški delež – je v načrtu finančnega prestrukturiranja sicer ocenilo, da obstaja najmanj 50-odstotna verjetnost, da bo mogoče uspešno izvesti prisilno poravnavo in s tem uspešno izvesti finančno prestrukturiranje družbe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kratko in jasno
16. 08. 2012 08.10
+7
ma gradis skupina G v svoji karjeri pelje že tretjo prisilno poravnavo ..... pa če je to o.k. potem ne vem kaj ni ok. Vsaki dve leti nategne 100 obrtnikov , z žegnom države se pufi odpišejo in ajmo na juriš za novimi obrtniki.... Najbolj pokvarjena firma na ozemlju Slo. Vegrad in SCT sta vajenca v primerjavi z gradisom !
motorka57
15. 08. 2012 17.18
+8
Da se pokrade še tisto,kar je ostalo in naivnim ušesa zarobi !!! So pravi potegonarji pri koritu !!!
fobija
15. 08. 2012 10.08
+2
Kupovanje časa, vsaj 50 % možnosti, ha, ha, Tako kot Primorje, ja, ja. In kaj bodo delali v teh štirih letih? Če bodo sploh kaj?
kratko in jasno
16. 08. 2012 08.11
+0
gradisu bo uspelo , tako kot mu je dvakrat že !
645468
14. 08. 2012 14.54
-2
sej sm janšistka , sam naj gre JJ nekam kamor sonce ne sije! pa a je še kako tajkunsko podjetje ki ga ne bomo dokapitalizirali? dejmo rajš met delnice česa kar ne gre v zasebne žepe ampak prinaša dobiček državi!!!!!