Gospodarstvo

Delavci zbirajo denar za stečaj

Mokronog, 22. 11. 2010 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaposleni v Tomu, ki stavkajo zaradi neizplačanih plač, bodo sami zbrali denar za vložitev predloga stečaja. Večinski lastnik bo po besedah sindikalistke gladovno stavkal, če banka ne bo sprostila denarja za izplačilo plač.

Predlog stečaja naj bi delavci mokronoškega podjetja Tom vložili v sredo, je povedala sekretarka območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Majda Marolt.

Po njenih besedah delavci mokronoškega pohištvenega podjetja minuli teden niso dobili obljubljenih izplačil septembrske plače in razlike julijske plače. Ker so siti obljub, pa so se danes dogovorili, da bodo predlog stečajnega postopka vložili sami, s tem, da jim bo potrebnih slabih štiri tisoč evrov z denarjem, ki ga ima na računu, pomagal zbrati tudi sindikat podjetja.

Zaposleni v Tomu, ki zaradi zaostalih izplačil s prekinitvami stavkajo od 27. septembra, so se na zboru delavcev odločili, da bodo sami zbrali denar za vložitev predloga stečaja.
Zaposleni v Tomu, ki zaradi zaostalih izplačil s prekinitvami stavkajo od 27. septembra, so se na zboru delavcev odločili, da bodo sami zbrali denar za vložitev predloga stečaja. FOTO: Kanal A

Stavkajoči delavci se bodo nato v četrtek sešli na vnovičnem zboru, na katerem jim bodo po vložitvi stečajnega predloga predstavniki sindikata pojasnili nadaljnje postopke, predsednik upravnega odbora Toma Bruno Gričar pa je Maroltovo v nedeljo zvečer obvestil, da bo kljub vsemu še danes skušal zagotoviti denar za plače, je dodala.

Seznanil jo je tudi, da je na Gorenjsko banko naslovil poziv, naj vendarle sprosti Tomova sredstva in zagotovi izplačilo plač. Če se stvar ne bo premaknila, pa je sporočil, da bo pred bančnim poslopjem prisiljen gladovno stavkati, je še povedala.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crnookica
23. 11. 2010 14.51
357... kdo je kaj glup!!! a se vi zavedate da so delavci že 3 mesece brez vseh dohodkov...na nulah? pa se zavedate da so že vsi psihično uničeni in da komaj čakajo da se konča...zato se zbira denar za stečaj...da končajo vse tole in da dobijo vsaj tisto malenkost iz zavoda da bojo vsaj v osnovi lahko preživeli...namreč če jim direktor ne odobri stečaja se lahko živi pokopljejo prej preden se zadolžijo do smrti...in če so taki delavci glupi potem ne vem kaj naj rečem vam...bolj kot bodo čakali in bolj kot bodo popuščali slabše bo..če so se odločili naj gredo do konca...za direktorja pa upam da ne pride niti do centa če so banke pametne in naj poravna dolgove ki jih je naredil kokr ve in zna...
.357
23. 11. 2010 11.05
Saj ni cudno, da se vam to dogaja, ce ste glupi in se zbirate denar, da "VI" sami vplacate stecaj. hehehehe Raje narocite tovornjak, pa pobasite kar je ostalo, tiste stiri stene pa naj same dalje uspesno poslujejo.
standard
22. 11. 2010 21.59
ejejej
22. 11. 2010 19.39
ne ne...TOM samo zdaj ni dobil plač....prej so dobili
ejejej
22. 11. 2010 19.37
Kawboy39.... veš tri mesece brez plače bit je hudo govorim iz lastnih izkušenj Tomip-ovi delavci smo šele ta mesec se lahko prijavili na zavod dobili smo pa samo julijske plače 300 evriov in to je to in če si samohranilec je to eno veliko sranje ker nimaš od kod vzet....zato pač zbirajo da se čimprej konča
amador
22. 11. 2010 18.37
A že Gričar gladovno stavka a kdo kaj ve.
janez6bbb
22. 11. 2010 14.11
To ni res.Ta politika nas bo pokopala.
kawboy
22. 11. 2010 13.55
Pa vi niste normalni, niste dobili plač, pa še za stečajni postopek zbirate. Ja zakaj za božjo voljo pa imamo brezplačno pravno pomoč?
noone00
22. 11. 2010 13.50
od kod jim denar če že 2 mesca ni plač zbudit se bo treba ne pa z glavo skozi zid raje se organizirajte v ulične tolpe pa pejte okrast te kapitaliste kar vam pripada ne pa da sanjate o lepi pravljici
antonino
22. 11. 2010 13.36
ne privoščim nobenemu kaj slabega, vendar ko vidim, kako se delajo vodilni bedake iz folka, ne morem verjeti, kaj so ti za ljubi mir pripravljeni požreti - pa kje je vaš ponos in dostojanstvo. Ko bi ga enkrat enemu pokazali, drugi nebi upal kaj takega več narediti - POZABITE NA PRAVNO DRŽAVO, če tega še niste spoznali, vam ni pomoči
antonino
22. 11. 2010 13.34
najbolje, da si še odpravnine sami plačate uradno iz svojih prihrankov, boste drugo leto iz tega lahko plačali še dohodnino - kaj ne znate prijeti lastnika za noge, ga obrniti na glavo, dvigniti, pa bi videli, kako bi leteli cekini iz njegovih žepov. verjamem, da si ne upate, zato pa naj dela z vami kar hoče
mladi_cetnik
22. 11. 2010 12.43
to so zavedni delovci! vsaka čast!