Gospodarstvo

Delavci Revoza pričenjajo kolektivni dopust

Novo mesto, 04. 08. 2014 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaposleni v Revozu se tudi letos odpravljajo na kolektivni poletni dopust. Ta bo trajal do 22. avgusta, kar je en teden manj kot lani. Razlog za to so proizvodne potrebe. Pospešiti želijo proizvodnjo novega twinga, pripravljajo pa se tudi na proizvodnjo novega smarta.

Predstavitev novega Twinga v Revozu - 1
Predstavitev novega Twinga v Revozu - 1 FOTO: Reuters

Današnjega ponedeljka so gotovo veseli delavci novomeškega Revoza, saj se z njim zanje pričenja kolektivni poletni dopust. Ta bo zaradi proizvodnih potreb en teden krajši in bo trajal zgolj do 22. avgusta, nato pa bodo morali visoko zavihati rokave.

Povečali bodo proizvodnjo novega twinga in pričeli s proizvodnjo novega smarta

Kot so sporočili iz Revoza, so pri proizvodnji novega twinga, ki so ga v novomeškem Revozu serijsko začeli izdelovati v začetku maja, s prvotne eno- in polizmenske proizvodnje poleti prešli na napovedano polno dvoizmensko. Proizvodnja novega twinga poteka v skladu z načrti, hkrati pa jo dvigujejo na predvidenih 600 vozil na dan, so pojasnili.

Kot pravijo, se tovarna pripravlja tudi na začetek serijske proizvodnje novega štirisedežnega smarta. Njegov model forfour je namreč nemški proizvajalec avtomobilov Smart, ki je v lasti avtomobilskega velikana Daimler, v Berlinu predstavil sredi preteklega meseca, za ves svet pa ga bodo izdelovali v Revozu.

V novomeškem Revozu se pripravljajo na začetek serijske proizvodnje novega štirisedežnega smarta.
V novomeškem Revozu se pripravljajo na začetek serijske proizvodnje novega štirisedežnega smarta. FOTO: Reuters

Na Revozovih proizvodnih trakovih so sicer hkrati z novim twingom še prejšnji model twinga, štirisedežni smart in clio II. Glede proizvodnje novega štirisedežnega smarta s skupno vozno osnovo z novim twingom pa so pojasnili, da je začetek njegove proizvodnje v pristojnosti partnerskega Daimlerja.

Prodajo novega twinga v večini evropskih držav in Sloveniji so napovedali za september. Sicer pa si obetajo, da naj bi Revoz tekoče poslovno leto končal z nekoliko višjimi proizvodnimi količinami kot lani, so dodali.

V Revozu so že pred začetkom serijske proizvodnje novega modela twinga napovedali, da bodo do konca leta v proizvodnji zaposlili 70 delavcev za nedoločen čas in približno 200 delavcev za določen čas. Po zadnjih podatkih pa so glavni del zaposlovanja končali.

Poslej bodo pokrivali le še morebitne odhode, novi delavci pa so v začetku zaposleni prek agencij. V nadaljevanju jih bodo najmanj 70 zaposlili neposredno v Revozu, sicer pa imajo tam sedaj približno 2400 zaposlenih, so navedli.

Njihova nova proizvodna linija je del investicijskega projekta Edison, v okviru katerega je poleg twinga predvidena proizvodnja vozil Daimlerjeve znamke Smart. Projekt je skupaj vreden 450 milijonov evrov, slovenska država pa je predvidela skupaj 22,5 milijona evrov subvencij, ki jih bodo v Revozu v prihodnjih letih prejemali na podlagi predloženih dokazil.

Novomeška tovarna, katere letna zmogljivost znaša 220.000 vozil, k Renaultovi evropski proizvodnji prispeva desetino, njen tržni delež v Sloveniji pa je 16-odstoten.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MogoceNormalen
06. 08. 2014 14.50
+1
To je vzor tujih lastnikov v slovenski firmi.