Gospodarstvo

Delavci Primorja stavkajo doma

Ajdovščina, 25. 05. 2012 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delavci Primorja stavkajo naprej, saj še vedno čakajo na izplačilo aprilske plače. Naslednjih deset dni bo sicer večina ostala doma. Nujna dela na gradbiščih, na primer za Teš 6, potekajo nemoteno.

Stavka se nadaljuje, nujna dela na gradbiščih pa tudi.
Stavka se nadaljuje, nujna dela na gradbiščih pa tudi. FOTO: Dare Čekeliš

Stavka v Primorju se nadaljuje, čeprav je večina zaposlenih doma. Doslej ni bila izpolnjena nobena izmed stavkovnih zahtev, delavci še vedno čakajo na izplačilo aprilske plače, je povedal sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar in dodal, da se bo stavka nadaljevala tudi v ponedeljek.

"Stavka se bo nadaljevala tudi v ponedeljek. Kljub temu pa ne bomo ovirali nujnih del, ki jih morajo opraviti na Primorju," je dejal Kramar. Tako nemoteno poteka delo na gradbiščih Primorja v tujini in delno na gradbišču šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, delo projektantov v Ajdovščini in delo vseh podpornih služb, ki so nujne za normalno delo.

Po dogovoru bodo zaposleni doma do 4. junija, v tem času pa naj bi izkoristili presežke delovnih ur ali dopust.

Kramar je še povedal, da kljub nenehnemu stiku z lastniki Primorja Holding stavkovni odbor doslej še ni dobil nikakršnih zagotovil o resnosti morebitnega novega strateškega partnerja. Prav tako nimajo nikakršnih odzivov družbe Icon Capital Group, ki ji po besedah vodje stavkovnega odbora Damjana Volfa tudi ob predstavitvi niso verjeli v resnost njenih namenov.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
25. 05. 2012 21.44
+3
samo javni sektor dobiva plačo, ko stavka. v realnem žal , če ne delaš ni dohodka in ni denarja. in ni plače.
glich
26. 05. 2012 00.20
slonicka
28. 05. 2012 10.03
jast tudi stavkam doma ko se mi ne ljubi delat je pa nekaj to ni smešno kar se zdaj dogaja kako dovoli država slovenija da lahko nekateri tako izkorišćajo delavce sramota
HooplaToopla
25. 05. 2012 21.35
+4
Jaz tudi ponavadi stavkam kar doma. Včasih sem še v kaki gostilni, sedaj je pa taka revščina, da bolj poredko.