Gospodarstvo

Delavci Primorja dobili del regresa

Ajdovščina, 07. 10. 2011 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stavka v Primorju je še vedno možna, priprave nanjo so se tudi že začele. Delavci so sicer dobili šestino letnega regresa, čakajo pa še na preostanek avgustovskih plač.

Zaposleni v Primorju so danes v skladu z dogovorom na sestanku s predstavniki sindikalnih organizacij v podjetju dobili šestino letnega regresa. V ponedeljek naj bi dobili še preostanek avgustovskih plač, sicer se v ajdovskem gradbincu napoveduje stavka. Priprave nanjo so se že začele.

Vodstvo družbe je tako polovično uresničilo zahtevo sindikatov. Kot je dejal sekretar območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar, pričakujejo, da bodo v vodstvu uresničili tudi drugi del dogovora.

Primorje
Primorje FOTO: Dare Čekeliš

V četrtek so predstavniki sindikata Konfederacija 90 iz družbe Primorje obiskali ajdovskega župana Marjana Poljšaka in ga prosili za pomoč. Poleg težav z izplačevanjem osebnih dohodkov se soočajo z negotovo prihodnostjo zaradi odstopa predsednika upravnega odbora družbe Dušana Črnigoja. Bojijo se, da bodo banke upnice postavile vodstvo, ki mu ne zaupajo in bi lahko podjetje spravilo v stečaj.

Župan je predstavnikom sindikata predlagal, da delavci sami poiščejo kandidata za predsednika upravnega odbora med vodilnimi v družbi. Nato je pripravljen pomagati pri nadaljnjih pogovorih, tako pri bankah kot na pristojnih ministrstvih.

Župan še meni, da stavka v tem trenutku ni smiselna, zaradi boljše informiranosti zaposlenih pa bi bilo pametno sklicati zbor delavcev, so sporočili iz Občine Ajdovščina.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deple
08. 10. 2011 07.38
se mi je zdelo da so dobili sem videl črnigoja v merkatorji.revež
tepee
07. 10. 2011 15.56
del regresa za preživetje čez vikend.Bog ne daj,da bi si kakšen od delavcev zaželel kulturno izobraževat,recimo obiskat opero......za rajo pa nikoli ni denarja.
Desktop.Messiah
07. 10. 2011 15.07
Kaj pa nagrade nadzornemu svetu?
b77
07. 10. 2011 15.06
Jožajoža
07. 10. 2011 13.41
VSAKO, NAKAZILO, KI GA DOBI FIRMA primorje, je nakazilo davkoplačevalskega denarja iz državnih bank. in tega PRIMORJE NIKOLI ne bo vrnil, kot tudi kreditov , ki mu jih je dajala državna banka (dajala, podarjala ne posojala).