Gospodarstvo

Delavci končno do plače?

Mokronog, 15. 11. 2010 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delavci Toma naj bi v torek ali sredo prejeli zaostale plače. Če uprava besede glede izplačila ne bo držala, bodo stavko nadaljevali.

Delavci so morali stavkati in groziti, da bi prišli do denarja, ki so si ga prislužili z delom.
Delavci so morali stavkati in groziti, da bi prišli do denarja, ki so si ga prislužili z delom. FOTO: Kanal A

Delavci mokronoškega Toma, ki zaradi zaostalih izplačil s prekinitvami stavkajo od 27. septembra, zadnje dni tudi na domu, so se danes z upravo dogovorili, da bodo ob obljubljenem torkovem ali sredinem izplačilu stavko prekinili. Peti delovni dan po izplačilu pa bo uprava delavcem predstavila stanje v podjetju.

Kot je po današnjem zboru stavkajočih povedala sekretarka območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Majda Marolt, so se stavkajoči in predsednik upravnega odbora mokronoškega pohištvenega podjetja Tom Bruno Gričar dogovorili o izplačilu septembrske plače in preostale tretjine julijske za vse in v celoti, zaostalo polovico regresa pa bodo zanemarili.

Če uprava besede glede izplačila dolgov ne bo držala, bodo stavko nadaljevali in naslednji ponedeljek sklicali nov zbor stavkajočih, je še povedala Maroltova.
 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Javoje
15. 11. 2010 21.12
Zakaj ne vložijo tožbe zaradi kršenja pogodbe o zaposlitvi?