Gospodarstvo

Delavci dobili novembrske plače

Radeče, 12. 01. 2012 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaposlenim v družbi Radeče papir, ki je v prisilni poravnavi, so le nakazali novembrske plače, znova pa so zagnali tudi proizvodnjo. Družba sicer veliko pričakuje od posla v Indoneziji, za katerega se poteguje.

Družba je od decembra lani v prisilni poravnavi.
Družba je od decembra lani v prisilni poravnavi. FOTO: Kanal A

V družbi Radeče papir so znova zagnali proizvodnjo. Stroj pet, na katerem izdelujejo banknotni papir za tiskanje bankovcev in drugih vrednostnih papirjev, so zagnali že v torek zvečer, medtem ko naj bi stroj štiri, na katerem izdelujejo bele, grafične in specialne papirje in ki stoji od konca septembra, ponovno pognali predvidoma naslednji teden.

250 zaposlenim so v sredo tudi nakazali novembrske plače, ali bodo pravočasno nakazane decembrske, predsednik podjetniškega sindikata Stane Klanšek ni znal povedati. Veliko družba pričakuje od posla v Indoneziji, za katerega se poteguje. Predvidoma prihodnji torek odhaja v Indonezijo tudi uprava, takrat bo tudi znano, kako uspešni so bili na tamkajšnjem javnem razpisu.

Vzdušje zaposlenih po nakazilu plače je bolj optimistično. "Večji problem je, ker so ljudje že iskali službe drugje. Če enkrat izgubimo kader, je težko kar koli še delati, kajti takšnih kadrov, ki bi delali v papirništvu, ni. To so strokovna znanja in dolgoletne delovne izkušnje na teh strojih, zato je tako pomembno, da obdržimo delovna mesta," je poudaril Klanšek in opozoril, da potrebuje nekdo, ki pride na novo, celo leto ali več, da se nauči dela na teh strojih.

Iz načrta finančnega prestrukturiranja je razvidno, da je morala družba zaradi pomanjkanja obratnih sredstev ustaviti proizvodnjo na obeh omenjenih strojih. Konec lanskega septembra je imela radeška papirnica za 16,6 milijona dolgoročnih finančnih obveznosti, 12,8 milijona evrov kratkoročnih finančnih obveznosti in dobrih 14 milijonov evrov kratkoročnih poslovnih obveznosti.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Darjan Tav?ar
12. 01. 2012 12.23
+7
...kaže na bulš, in to je zdle važn!