Gospodarstvo

Delavci dali možnost novi upravi

Brežice, 25. 02. 2011 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delavci Pohištva Brežice ne stavkajo več. Po sestanku z novo upravo so se namreč odločili, da ji dajo še eno možnost, saj jo, kot pravi njihov sindikalist, ne morejo kriviti za napake njene predhodnice.

Novolesovi delavci so se vrnili na delo.
Novolesovi delavci so se vrnili na delo. FOTO: Radio Krka

Delavci Pohištva Brežice, ki so se zaradi neizplačane januarske plače in odnosa uprave Novolesa do njih zatekli k stavki, so v četrtek popoldne prenehali stavkati. Davi je 15 od 112 delavcev začelo z najnujnejšimi opravili za vnovično proizvodnjo, sredi prihodnjega tedna pa naj bi dobili prvi material za njeno nadaljevanje in izpolnitev naročil.

Kot je povedal brežiški sindikalist Bojan Bratanič, sta se skupaj s predstavnikom trženja v četrtek udeležila sestanka straških delavcev in nove Novolesove uprave, njene obljube pa so delavci Pohištva Brežice skrbno pretehtali in se odločili, da ji dajo možnost.

Če se bo uprava držala obljub, jim bo uspelo brežiške delavke in delavce pripeljati nazaj na delo, ti pa so se tudi odločili, da bodo na dokončno izplačilo preostalega dela januarske plače, doslej so namreč dobili le 200 evrov predujma, počakali do prihodnjega petka, je pojasnil.

Uprava se je v četrtek tudi pozanimala, koliko denarja bi v Brežicah potrebovali za zagon proizvodnje. Šlo naj bi za približno 6000 evrov, med vrsticami pa je bilo zaznati, da ji morajo roko sodelovanja ponuditi tudi delavci, je dejal Bratanič in dodal, da ti novemu vodstvu ne morejo očitati dejanj prejšnje uprave.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Danijel Fric
25. 02. 2011 17.48
Ja kaj zdaj, gremo naprej, naslednja firma, tu je zmankalo. Vlada Slovenije
bingo 1
25. 02. 2011 16.01
Kakšen načrt napredka v lepoj Sloveniji vidijo nadrejeni menedzerji, poslanci da so vsak dan vse več in več delavcev na cesti brez kruha in denarja ker ga dobijo tako malo da ni za živet in preživet --bingo x Ljubljana---
major1
25. 02. 2011 09.03
Kdo daje prednost kje in kdaj delavcem?