Gospodarstvo

Delavcem poplačali prispevke

Rogaška Slatina, 30. 03. 2009 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delavci Steklarske nove so le dobili poplačane prispevke za socialno in zdravstveno zavarovanje, v naslednjih dneh pa bo znano, ali bo podjetje, ki je bilo leta 2006 v prisilni poravnavi, šlo v stečaj.

Delavcem Steklarske nove so bili v teh dneh poplačani prispevki za socialno in zdravstveno zavarovanje, je danes povedal predsednik Konfederacije neodvisnih sindikatov Slovenije KNSS Drago Lombar. Ali bo podjetje, ki je bilo leta 2006 v prisilni poravnavi, doletel stečaj, bo po njegovem mnenju znano v naslednjih 14 dneh.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO: POP TV

Kot je pojasnil, so s Kapitalsko družbo (Kad), ki je lastnica Steklarne nove, že imeli dva sestanka, na katerih so poskušali najti ustrezne rešitve za to podjetje, ki zaposluje okrog 300 delavcev. Ker bo Kad maja letos ustanovila posebno družbo za prestrukturiranje podjetij, Lombar ocenjuje, da se bo prav ta družba ukvarjala z nadaljnjo prihodnostjo Steklarske nove, katere direktor je zaradi bolezni odsoten že dlje časa.

Zaposleni v Steklarski novi se bojijo, da bodo največji upniki podjetja, kot so Elektro Celje, Davčna uprava RS in Geoplin, zaradi razmer v družbi zahtevali uvedbo stečaja.

Ena izmed rešitev naj bi bila prezaposlitev delavcev iz Steklarske nove v Steklarno Rogaška, kjer bi prezaposleni delavci nadaljevali s šolanjem. Steklarska nova je namreč edina steklarska šola v Evropi in na ta račun naj bi bilo možno pridobiti evropska sredstva. Tiskovna predstavnica Steklarne Rogaška Judita Vrečar je dejala, da steklarna trenutno ne zaposluje in da nimajo nobenih informacij o morebitni prezaposlitvi delavcev Steklarske nove.

KNSS je sicer pred letom in pol ovadila prejšnjega direktorja in nadzorni svet Steklarske nove v imenu 178 delavcev, ki so člani omenjenega sindikata. V tožbi nekdanjemu direktorju očitajo kršitve temeljnih pravic delavcev ter pravic iz socialnega zavarovanja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tinkaraslo
30. 03. 2009 15.19
Glavno da bodo vodilni nagrebli za lastne riti, delavci pa na cesto... kako lahko država to dopušča??
brat
30. 03. 2009 12.59
vse bodo tajkuni spravli na kant !!!!!!!!!! (POPVCI ZAKAJ PA NE PIŠETE O ELKROJU SAMO O MURI SEM SLIŠAL ELKROJ JE PA NA PRISILNEM DOPUSTU IN TUDI CELIH PLAČ NISO DOBILI?????