Gospodarstvo

Delavcem Konstruktorja danes odpovedi

Maribor, 11. 11. 2011 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
3

Okoli 250 zaposlenih v gradbenem podjetju Konstruktor bo od stečajnega upravitelja prejelo odpovedi pogodb o zaposlitvi. Ob tem bodo dobili tudi napotke, kako pridobiti izplačila iz jamstvenega sklada.

Zaposleni v Kontruktorju med stavko
Zaposleni v Kontruktorju med stavko FOTO: Mia Media

Okoli 250 delavcev gradbenega podjetja Konstruktor, ki je od ponedeljka v stečaju, bo danes od stečajnega upravitelja Matjaža Polenčiča prejelo odpovedi pogodb o zaposlitvi. Po 15-dnevnem odpovednem roku pa se bodo le lahko prijavili na zavodu za zaposlovanje.

S tem bodo delavci nekdanjega največjega mariborskega gradbinca vendarle lahko prišli do prvega denarja po več kot petih mesecih, odkar so prejeli zadnjo plačo.

Mariborsko sodišče je stečaj podjetja, ki ga je zahteval dotedanji prisilni upravitelj Polenčič, podpirali pa so ga tudi delavci, razglasilo v ponedeljek, potem ko direktorju družbe Samu Majcenoviču ni uspelo pojasniti, kako in kdaj bo izplačal pet zaostalih plač. Majcenovič je sicer želel pojasniti, da bi moralo sodišče bolj pohiteti z izvršbo nekaterih njihovih terjatev do drugih podjetij, s čimer bi lahko izplačali dolgove in zagnali delo, a sodišče te argumentacije ni sprejelo.

Konstruktor je imel že nekaj časa blokirane račune in je bil od 8. avgusta v prisilni poravnavi. Vodstvo družbe je v načrtu finančnega prestrukturiranja navadnim upnikom, ki jim je družba dolžna več kot 72 milijonov evrov, v štirih letih obljubljalo poplačilo 51 odstotkov njihovih terjatev. Zaradi težav družbe so ostali tudi brez nekaterih večjih projektov, na katerih so že delali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
12. 11. 2011 19.31
NO TAKO SE DELA S HLAPČKI ! JJA ,JA VEM! VAM SE KAJ TAKEGA NE MORE ZGODITI KJE PA. VEM JA VI STE PRIDNI PA UBOGATE PA NE ŠTRAJKATE IN REDNO ZATEGUJETE PASOVE ČEPRAV SE BOSTE RAVNOKAR PREŠČIPNILI JA KAJ ČMO ZA HLAPČKE ROJENI ZA HLAPČKE VZGOJENI!
hellbastard666
11. 11. 2011 11.17
no to je slovenija upam da vam je danes bolse kot v jugoslaviji in upam da vsi tisti ki ste bili za odcepitev ste danes lacni hvala vam
donat323
11. 11. 2011 10.49
prov čudim se, da je še kkšna firma, ki še ni šla v stečaj. a morjo vse jet, zgleda. Sigurn si je en spet gnar nabral (nakradel), delovce pa na cesto. Pa še nobena baraba ni bla zaprta. Žalostno! Edina rešpitev bi bila sprejetje kitajskih zakonov, šus. Če bi to pred parim leti naredl, ne bi bilo nobene krize, krizo so tajkuni naredl na račun delavcev.