Gospodarstvo

Civilna iniciativa proti oderuštvu

Ljubljana, 22. 01. 2009 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marjan Maučec
Komentarji
9

Opeharjeni v aferi prekmurski Orion so ustanovili civilno iniciativo, v kateri so se združili posojilojemalci, kmetje in predstavniki podjetij. Policija zadevo še preiskuje.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NiVec
16. 03. 2009 07.37
Bedakov je polno, poglejte samo novo serijo, ki vlaga v razne "forex" piramide. Lastne hiše bodo izgubili...
petdan
02. 02. 2009 12.51
Zanima me, če Ciivilna iniciativa proti oderuštvu poroča na kakšni svoji spletni strani o njenih trenutnih dejanjih.
hinko.murovec@siol.net
23. 01. 2009 19.25
Nobena inciativa ne more rešit bedaka ki bi za 1 EURo prodal dušo hudiču. Zadeva je očitno zakonita drugače bi do sedaj že našli kaj za tožilstvo. Pri kreditih je vedno važno tisto kar piše čisto na drobno tega pa požrtneži ki vidijo samo veliko cifro in slišijo le kar jim trenutno paše ne vidijo. Krivi so sami, živi se od dela ne od " pufa " ker so mislili, da bodo na lahek način postali gospoda z obnovljenmimi kmetijami, hišami in avtomobili jih sedaj tepe lastna neumna požrešnost. Pošteno a kruto.
Lagoya
23. 01. 2009 16.31
Ovce so za to, da se strižejo. Na žalost so jih tukaj obrili. Folk pač kr nekaj podpisuje pa sploh ne ve kaj, mam iskušnje iz službe, 3/4 bi podpisal tudi svojo smrtno obsodbo če bi jim dal 5€.
stanyo1
23. 01. 2009 10.43
nišče nikomur ni dal denarja zastonj.to je bila za avstrijce dobra naložba.a na žalost je kmetijstvo taki posel da nikoli ne veš cene za pridelek....itdČesar ni uničila država slovenija še bo dokončala avstria.Kmetje ne dajte se
stanyo1
23. 01. 2009 10.38
Tose je že prej govorilo da nas bodo avstrijci zaradi teh kreditov potihem kupili in glej res je!
grajbos
23. 01. 2009 09.09
mali_M: S temi krediti nima Slovenija in slovenski sodniki popolnoma nič. Krediti so vzeti v Avstriji po avstrijskih pravilih... To je vsa filozofija. Potemtakem so bili že neki razlogi (kreditna nesposobnost), da na naših bankah niso dobili kredita in so ga morali vzeti pri avstrijcih... Če pa nek posrednik "prodaja" produkte avstrijskih bank, jih mora ponujati in prodajati po avstrijski zakonodaji in avstrijskih pravilih, ne po naši. Naj se razburjajo pri ORF in nasledniku Joške Fišerja v avstrijski vladi.
mali_M
23. 01. 2009 02.58
Ja zgleda da bo človek preden bo postal kmet, moral narediti vsaj kak pravni faks, da bo tudi razumel kaj podpisuje. Ali pa za vsak podpis, dat pregledat papirje pravniku ter ga masto plačati, da ne bo podpisal kaj kar bi bilo v njegovo škodo. Seveda bi bilo lažje, če bi država uredila pravila igre, ki bi bila v korist kmetu(pa ne samo njemu) oz. bi ga vsaj zaščitila. Saj zato jo pa imamo in plačujemo davke. Ampak sedaj nima časa, ker je trenutno bolj pomembno kdo bo kje sedel, pa kolikšno plačo bodo imeli sodniki.
grajbos
22. 01. 2009 21.12
Zadeva je čisto enostavna... Če v Avstriji vzameš hipotekarni kredit, se znesek kredita povečuje sorazmerno z rastjo vrednosti nepremičnine, ki si jo kupil in zastavil za zavarovanje kredita. Primer: Vzameš kredit za hišo v vrednosti 100.000 eur in le-to hišo zastaviš za zavarovanje. Če se tržna vrednost hiše v letih odplačevanja kredita dvigne na 200.000 eur, je tvoj znesek kredita za odplačat tudi 200.000 eur. Tako je v Avstriji. Potrebno je prebrati VSE člene kreditne pogodbe preden jo podpišeš. Kasneje je prepozno... Marsikdo me bo popljuval, a tu ni nobenega Oriona. Je samo in izključno Avstrijska kreditojemalska in kreditodajalska zakonodaja in praksa. Krivda je pa na strani tistega, ki pogodbo podpiše, ne da bi si prebral vse člene in anekse, ki so v pogodbi...