Gospodarstvo

Brglez za petek določil začetek zbiranja podpisov za referendum o drugem tiru

Ljubljana, 17. 05. 2017 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Referendum o zakonu o drugem tiru je po mnenju premierja Mira Cerarja neprimeren, saj bi ustavil projekt, za katerega so si prizadevale vse dosedanje vlade. Tisti, ki podpise zbirajo, delajo v škodo Slovenije in ne proti vladi, je bil jasen. Podporniki referenduma pa menijo, da se da projekt zastaviti drugače, ceneje in hitreje.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Kovačič Cerarja ozmerjal z diktatorjem
    01:57
    Iz SVETA: Kovačič Cerarja ozmerjal z diktatorjem
  • Iz 24UR: Za drugi tir
    02:59
    Iz 24UR: Za drugi tir

Predsednik DZ Milan Brglez je za prvi dan zbiranja 40.000 podpisov v podporo zahtevi za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru določil petek, 35-dnevni rok pa poteče 22. junija, so za STA pojasnili v DZ. Ministrstvo za notranje zadeve je namreč potrdilo, da je Vili Kovačič zbral več kot 2500 podpisov volivcev, potrebnih za razpis roka.

"Danes sem z ministrstva za notranje zadeve prejel potrdilo, da je gospod Kovačič zbral več kot 2500 podpisov volivcev, potrebnih za razpis 35-dnevnega roka za zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis referenduma o drugem tiru Divača-Koper. Ker pobuda izpolnjuje zakonske pogoje, sem določil, da rok za zbiranje 40.000 podpisov prične teči v petek, 19. maja, zadnji dan roka pa je četrtek, 22. junija, o čemer sem že obvestil tudi pobudnika," je sporočil Brglez.

Vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Kovačič je v ponedeljek v DZ vložil 4500 podpisov za začetek zbiranja podpisov za referendum za zakon o drugem tiru. Referendum je označil kot priložnost Slovenije za nov začetek in poudaril, da pri njihovih prizadevanjih ne gre za strankarsko akcijo. Priznal je, da zbrati 40.000 podpisov ne bo lahko, a si glede na dosedanje pozitivne odzive obeta zadostno podporo tudi v prihodnje.

Člani civilne iniciative po Kovačičevih besedah med drugim zahtevajo, da se projekt financira s slovenskim denarjem in izvaja s slovenskim znanjem. "Ne potrebujemo nobenih Madžarov in nobene EU. Projekt je treba samo optimizirati tako, da bo zadoščal kriterijem stroke, okolja in ekonomike," je poudaril. Kovačič bi sredstva, ki bi jih sicer prispevale zaledne države in EU, sicer nadomestil "na račun zmanjšanja korupcijskih tveganj".

Iniciativa kot sporno pri projektu ocenjuje tudi izbiro trase in korupcijska tveganja. Celoten projekt je po njegovih besedah sicer "predvolilni projekt stranke SMC", zato da ni primeren za nadaljnje izvajanje.

Opozicijske stranke referendumsko pobudo za zakon o drugem tiru podpirajo, saj je večina prepričana, da se da projekt zgraditi ceneje. Podpise bodo pomagali zbirati tudi v SDS, po oceni Ljuba Žnidarja pa bodo prav finančna dejstva tista, ki bodo prepričala volivce. V ZL medtem pripravljajo nov zakon, s katerim bi iz projekta izločili tuj kapital.

Cerar in Leben ponovno opozorila na škodljive posledice referenduma o zakonu o drugem tiru

Tisti, ki so zbirali podpise ali pa jih še zbirajo, po besedah premierja Mira Cerarja prevzemajo zelo veliko odgovornost za to, da bi se zrušil projekt, ki je za Slovenijo, Luko Koper, železnice, podjetja in prebivalce ključnega pomena, je bil jasen Cerar.

Prepričan je, da je vlada v zadnjih treh letih za projekt naredila vse, kar je bilo v njeni moči. Kot je naštel, so v zadnjih treh letih pridobili vsa gradbena dovoljenja, ustanovili podjetje 2TDK, ki se bo ukvarjalo s projektom, gradijo tudi že izvlečni tir iz Luke Koper, da bi imel projekt čim večjo težo, pri njem sodelujejo tudi Evropska komisija, Evropska investicijska banka, agencija Jaspers in pet evropskih držav.

Cerar je izpostavil še, da vlada projekt vodi transparentno, zakonito in na način, ki omogoča vzdržnost javnih financ. Državni sekretar Leben je dejal, da se je v zato, ker ne želijo ničesar skrivati, minuli teden povezal tudi z agencijo Transparency International.

Cerar: Tisti, ki želijo projekt blokirati, so proti razvoju Slovenije

Projekt je po besedah Cerarja pomemben, ker nas "ohranja in utrjuje na evropskem in svetovnem zemljevidu kot ključno transportno povezavo med Luko Koper ter državami srednje, vzhodne in deloma severne Evrope".

Na infrastrukturnem ministrstvu in družbi 2TDK so sicer v zaključni fazi priprav za prijavo projekta izgradnje drugega tira železniške proge Divača-Koper na t.i. blending razpis, ki se izteče 14. julija. 

"Vsi, ki želijo projekt blokirati in izničiti ves ta trud, niso proti vladi, niso proti meni ali nekemu ministru. Želim, da državljani dobro veste, da tisti, ki so proti projektu, so proti vam, proti temu, da Slovenija razvija," je poudaril.

Kot je še dejal premier, ne gre za projekt levega ali desnega političnega prostora. To ne sme biti projekt za volilno kampanjo. Tudi Leben je poudaril, da je projekt prepomemben, da bi bila njegova usoda prepuščena političnim preračunavanjem pred volitvami.

Državni sekretar je pojasnil, da so bili na ministrstvu v zadnjem tednu ponovno v stiku s civilno iniciativo Svet za civilni nadzor projekta drugi tir in koprskim županom Borisom Popovičem, ki je v državnem svetu glasoval za veto na zakon o drugem tiru. V torek se je sicer Leben vrnil iz Pekinga, kjer sta imela z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom bilateralno srečanje z madžarskim zunanjim ministrom Petrom Szijjartom. Ta mu je ponovno jasno povedal, da je madžarska resen sogovornik v projektu, Leben pa je bil z zaključkom pogovora "zelo zadovoljen".

Glede morebitne referendumske kampanje pa je Cerar dejal, da je o njej morda še prezgodaj govoriti, saj še vedno upa, da do nje ne bo prišlo. Verjame pa v trdno podporo koalicije projektu, saj je ta v DZ zakon dvakrat potrdila z absolutno večino.

Dotaknil se je tudi napovedi SDS, da se bodo vključili v zbiranje podpisov za referendum. Premier upa, da si bodo v največji opozicijski stranki premislili. SDS ima sicer v soboto kongres, ki naj bi se ga po nekaterih informacijah udeležil tudi madžarski premier Viktor Orban. Če bodo v SDS torej zbirali podpise proti projektu, v katerem bi sodelovala Madžarska, bi to zbiranje podpisov po besedah Cerarja končalo sodelovanje z Madžarsko oziroma bi se to sodelovanje razvrednotilo.

O morebitnem referendumu o zakonu o drugem tiru so danes spregovorili tudi v SMC. Vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer je v DZ dejala, da vse aktivnosti, ki jih lahko opazujemo, kažejo na to, da so maske padle in da je očitno v ozadju civilnih iniciativ in posameznikov tudi veliko politične in strankarske podpore in opore. Vsem političnim tekmecem svetuje, naj se gredo pošteno politično igro. Parlamentarne volitve bodo čez dobro leto in nanje naj se pripravljajo z običajnimi sredstvi. Referendum ni orodje, s katerim bi lahko manipulirali za predčasno pridobivanje podpore volivcev, je poudarila.

Cerar upa, da se referendum o zakonu o drugem tiru ne bo zgodil.
Cerar upa, da se referendum o zakonu o drugem tiru ne bo zgodil. FOTO: iStock

Podporniki referenduma vztrajajo pri "hitrejši in cenejši" različici drugega tira

Podporniki referenduma o zakonu o drugem tiru menijo, da se da projekt zastaviti drugače. Prepričani so, da bi lahko dvotirno progo zgradili ceneje in hitreje od predvidenega vladnega projekta, s čimer bi tudi nadoknadili čas, ki bi ga morali po njihovi oceni zdaj nameniti dodatnemu premisleku.

Vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič je na današnji novinarski konferenci izpostavil, da je zakon o drugem tiru slab, saj med drugim ne definirana končne vrednosti investicije za dvotirno progo. Kot je izpostavil, vlada govori le o enotirni povezavi.

Prav tako je dejal, da ni izdelana projektna dokumentacija za drugi tir, ministrstvo za infrastrukturo pa državljane zavaja, da je. "Obstoječa enotirna vladna trasa potrebe prebivalstva povsem ignorira," je prepričan Kovačič in dodaja, da bomo z dolgotrajnim projektom "zanesljivo zamudili prepotrebno povečanje kapacitet pretovora Luke Koper".

Dejal je, da vlada podpornikom referenduma o zakonu očita blokado projekta, "v resnici pa jo izvajajo sami". Vladni projekt bo namreč po Kovačičevih besedah povzročil osemletno blokado Luke Koper, s čimer bo ta postala nekonkurenčna".

V civilnih iniciativah si prizadevajo za drugačno verzijo gradnje drugega tira, ki bi omogočila hitrejšo izgradnjo proge, s čimer bi nadoknadili tudi čas, ki bi ga morali po njihovem mnenju zdaj nameniti dodatnemu premisleku. Eno takšnih je pripravil profesor na ljubljanski fakulteti za strojništvo Jože Duhovnik.

Slednji je na današnji skupni novinarski konferenci uvodoma izpostavil, "da ni človeka, ki bil tako nor, da bi na 20 let starih projektih gradil nove," je poudaril. "Mi nimamo denarja kot davkoplačevalci, da bi se z 20 let starimi študijami učili, kako se delajo železnice," je dejal.

Izpostavil je tudi, da v vladnem projektu ni nobenega nominiranega projektanta. "Kadarkoli se v Sloveniji dela projekt, je najprej odgovorno projektantsko podjetje in nato projektant, ki ima pooblastilo. In na tem projektu ga ni," je pojasnil in dodal, da državni sekretar Jure Leben, "ki se izdaja za vodjo projekta", ni vpisan v pooblaščeno knjigo inženirjev v Sloveniji.

Po besedah Duhovnika si v delu iniciativ prizadevajo, da bi imeli v državnem svetu predstavitev vseh različic projekta, nihče pa ne najde vodje vladnega projekta.

Dejal je tudi, da je vlada pridobila gradbeno dovoljenje za projekt še preden je bil narejen investicijski elaborat. Junija lani je bil po besedah Duhovnika investicijski elaborat še v pripravi, gradbeno dovoljenje pa je bilo izdano marca. "Uradniki, ki so izdali gradbeno dovoljenje, so dolžni pojasniti, zakaj so bili dolžni to podpisati," je poudaril in izpostavil, da se moramo začeti pogovarjati o odgovornosti.

Tudi Miha Jazbinšek, ki se ukvarja s skladnostjo prostorskega planiranja in izvajanja projektov z zakonodajo, je naštel slabosti vladnega zakona o drugem tiru, ki po njegovih besedah onemogoča vsakršno možnost po njegovi oceni nujnih sprememb gradbenega dovoljenja.

Kot je dejal, vlada z zakonom blokira tudi vsakršno inženirsko pobudo za racionalnejše strokovne rešitve, tudi če gre le za "optimizacijo in racionalizacijo" uradne trase drugega tira.

Kovačič, ki je v ponedeljek v DZ vložil podpise za začetek zbiranja podpisov za referendum za zakon o drugem tiru, je na današnji novinarski konferenci napovedal tudi, da bo rok za zbiranje določen v četrtek.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (162)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

muci007
19. 05. 2017 18.22
+2
Referendum mora biti, ker: 1.) Vlada ne posluša mnenja in argumentov domačih inženirjev in stroke, 2.) Ker je projekt domače stroke boljši, cenejši in hitreje izvedljiv, 3.) Ker je projekt predrag za vsaj 1 milijardo (na koncu bo stal med 2 in 3 milijardami €), 4.) Ker projekt nima finančne konstrukcije, 5.) Ker imamo davkoplačevci dovolj kraj, 6.)Ker projekta ne sme voditi politika-slabe izkušnje s TEŠ6, 7.) Vlada RS me ni prepričala s svojimi argumenti, ki so katastrofalno slabi. Država mora zgraditi 2. in tir z manj denarja. Žal so provizije že obljubljene. Državljani: zberimo podpise za referendum!
Fifi 24
19. 05. 2017 17.35
+0
ŽAL zbirajo podpise da KONTRIRAJO vladi NE pa zato ker bi jih SKRBELA prihodnost slovenskih žepov/naroda ___________Če bi jih ne bi ploskali Tompsonu in pokopu Ustašev v Mariborou torej tistim ki so pobilai te Slovence.. da omenim samo samo zadnji primer , sicer pa če so v preteklosti izdajali slo narod na plečnikovem stadionu v LJ lahko tudi danes..al drugače enkrat tat vedno tat _______________DA SE RAZUME 2.TIR je PREDRAG-BRUTALNO PREDRAG
slovenskidelavec
19. 05. 2017 12.04
Nevem kaj si naj mislim, razen toliko o povezovanju in poštenju te vlade.
darlok
18. 05. 2017 19.34
+6
Teh slabih 30km "delajo" že preko 15 let. A ste normalni? Malo se ozrite koliko infrastrukture je Nemčija naredila od leta 1933 do 1939, koliko infrastrukture je Jugoslavija naredila od 1945 do 1955. Tale drugi tir bi bil za njih zgolj nega krajša trasa. Pri nas pa gredo milijoni in milijoni v žepe "svetovalcev", "ekspertov" in ostalih mutibaričev.
trdovrat
18. 05. 2017 20.05
+4
Darlok, saj to je vendar eden in edini razlog za gradnjo! Briga vse odločevalce o uporabnosti in potrebnosti tega projekta. Važno jim je njihov priklop na joškice, polne slastnega mlekeca. Upam, da se bodo ob goltanju tega zadavili! SMRT NOVODOBNEMU FAŠIZMU IN NJEGOVIM POMAGAČEM!
brezveze13
19. 05. 2017 09.06
+2
darlok s sestanki so že zapravili za 120km dvotirnice samo na dnevnicah
CURVANORD Zanetti
18. 05. 2017 17.23
+3
Material nacrti itd to res vse stane,a ce ne drugo bi lahko prisparali pri delovni sili naj zaporniki gradijo tir seveda pod budnim ocesom strokovnjaka za gradnjo
brezveze13
19. 05. 2017 09.09
+1
načrti bi lahko bili mnogo cenejši izračina se svinčnik in papir za ostalo so pa tako v službi in dobijo zato plačo da rišejo in izračunavajo vse ostalo je pa nateg in kraja
staridida
18. 05. 2017 15.24
+1
Še nikoli nisem prispeval nobenga podpisa za referendum-tokrat ga bom in tudi vsa moja familja-dovolj je te lopovščine...
dostojevski II
18. 05. 2017 16.56
+2
Tudi Janez bo prispeval podpis. Ker ima najmanj 395.388 razlogov, da je proti gradnji 2.tira.
trdovrat
18. 05. 2017 20.09
+4
Dostojev..., Janezove ideologije se ogibam v velikem loku, ampak vseeno bom prispeval podpis, kot tudi vsa moja razširjena družina!
staridida
18. 05. 2017 20.55
+3
hondica
18. 05. 2017 12.22
+5
Če bi speljali skozi Italijo, bi povezava stala samo 75 milijonov€, ajde če bi gradili tile paraziti, ki so zdaj gor 200 milijonov. Samo potem nebi mogli toliko pokrasti, namesto tega bi lahko preplastili slovenske ceste, ki so tega krvavo potrebne. Kje podpišem?
ROMELS
18. 05. 2017 10.28
+5
Takoj podpišem. Samo, da se enkrat za vselej konča ta SD-jeva marmeladarska lopovščina.
yurife
18. 05. 2017 08.50
+4
kdaj in kje se podpišem?
srebrnibreg
18. 05. 2017 09.19
+0
Na Trstenjakovi na sedežu šefa tega Vilija.
staridida
18. 05. 2017 15.26
-2
muci007
19. 05. 2017 18.24
srebrnibreg: V Idriji je tvoje volilno mesto.
ayrtonsenna
17. 05. 2017 22.54
+21
Kaj pa je večja škoda kot to da se zaradi koruptivnega projekta Cerarjeve vlade drugi tir preplača za cca. 500 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja.
sandi101
17. 05. 2017 22.44
+28
ni stvar v tem, da bi bil Cerar slep..njemu odgovarja, da bi tako bilo, kot pri Tešu...kako bodo pa drugače nakradli...jaz predlagam, da zahtevamo odstop Cerarja, ker zavira razvoj Slovenije in je koristoljuben človek - tako kot vsi politiki do sedaj...To je samo dokaz, da nas (narod) ima Cerar in ostali politiki za norce...Pri toliko denarja, kot ga obrne država, Cerarja najmanj zanima kako živi preprost slovenec in namesto, da bi narodu pomagal z dvigom minimalnih plač in pokojnin, on nasprotuje temu...čudno...le zakaj je bil izvoljen...in kdo ga je izvolil...Kot da je denar njegov...a mi ljudje moramo biti pa solidarni...hmmm...Cerar - odstopi in umakni se za vedno iz politike, ker nisi naredil NIČ za ljudi v Sloveniji!!! Pa ne samo to, kar najbolj bode večinoma vse delavce v Sloveniji, se zadolževal z Boratom vred od leta 2008 in povečal javno upravo za 3000 oseb, ki danes mešajo meglo in razne kvazi agencije, ki kvečjemu ne služiju nobenem v namen razen posameznikom, ki se na ta račun bogatijo! To je danes moja Slovenija, ki nekoč sem verjel ji... Sram me je, da živim v pravljični deželi, ki je res zelo lepa ob minimalcu... Pa bodi srečen?
kolbek460
17. 05. 2017 22.32
+2
V čem je problem ,,Janša ,Bavčar in Rotnik ,to progo zgradijo z svojimi rokami in z nakradenim denarjem v najkrajšem času ,,dajmo jim možnost ne da se ruvamo kdo bo pobral provizijo ,,
Cisto na hitro
17. 05. 2017 22.25
+21
Po denar na Ciper, pa bo drugi tir zgrajen in se tretja os. A nje a nje... Tam je pokraden denar Slovencev ki futrajo nenasitne levake.
Die einemaister
17. 05. 2017 22.16
+10
SŽ bi lahko komot ukinili, sploh se ne bi poznalo, oz država bi ogromno prišparala,v 10 letih je baje samo za plače u SŽ šlo približno 2 miljardi €, torej še referendum za ukinitev SŽ.
BPGC
17. 05. 2017 22.24
+5
Die einemaister
18. 05. 2017 08.19
+5
kdo pa je bedak da bo kupil avstroogerske železnice?? Ti bi kupil danes kočijo za se prevažat okoli?
lepiOn
18. 05. 2017 16.28
To bi res morali storiti...ma ne prodati...ustaviti železnico pa, da vidimo koliko pomeni železnica v Sloveniji. Spet bi il jok in stok...
BPGC
17. 05. 2017 22.13
+4
A je res potrebno skozi hribe vrtati?
komarec
17. 05. 2017 22.47
+6
V luknjah se da najbolje skriti nekatere stvari.
staridida
18. 05. 2017 17.18
+1
Malo je pocufalo, malo je popufalo, pa ni je bilo više- išlo v p. maternu-je reku Bosanec, ko je prvič vidu vlak iti v predor..
BPGC
17. 05. 2017 22.10
+1
Zakaj se ne postavi nova proga ob obstojeci?
BPGC
17. 05. 2017 22.09
+7
Malo se res vladi mudi, pri taksnem projektu naglica ni zmeraj dobra.
jagermeister1
17. 05. 2017 21.58
+29
če smo natančni , pride cena za meter končane proge 44444 evrov , po sedanjih izračunih , brez aneksov , ki bi verjetno kasneje sledili in podražili gradnjo še za dodatnih 300 milijonov , še enkrat , to je cena za meter proge in sedaj se vsi sprašujete , zakaj se pripravlja referendum in zakaj se opozarja , da je to predrag projekt , tudi če bi bila dvotirna , je cena za meter 22222 evrov +..............kdo je tu nor , Cerar & co. , ali tisti , ki pravijo da je to predrago ???????????
BPGC
17. 05. 2017 22.11
+16
To niso normalni. Verjetno so tiri iz zlata ;)
Sršen
17. 05. 2017 22.43
+9
BPGC,se strinjam,ampak se bojim,da bo že po prvem metru zmanjkalo denarja tudi za navadno železno progo saj je v prvi vrsti treba nakrmit požrešne,goljufive birokrate!!!!(Npr.novi dve milijardi pufa za plače lažnivih kljukcev)!!!!!!
takje
17. 05. 2017 21.55
+24
VSI NA REFERENDUM!! ZA VSAKO MAFIJSKO ODLOČITEV NA REFERENDUM, SAMO TO JE REŠITEV, DA SE JIH REŠIMO, VSEH, LEVIH, DESNIH, TAKŠNIH ALI DRUGAČNIH, VSI SO ENA VELIKA MAFIJA!! OBLAST TISTIM, ZA KATERE SO TOTE BARABE BILI IZVOLJENI, LJUDSTVU!! DELU ČAST IN OBLAST, NE BEDAKOM IN NENASITNIM KAPITALISTOM!!
a.kralj1994
17. 05. 2017 21.23
+12
ni stvar v tem, da bi bil Cerar slep..njemu odgovarja, da bi tako bilo, kot pri Tešu...kako bodo pa drugače nakradli...jaz predlagam, da zahtevamo odstop Cerarja, ker zavira razvoj Slovenije in je koristoljuben človek - tako kot vsi politiki do sedaj...To je samo dokaz, da nas (narod) ima Cerar in ostali politiki za norce...Pri toliko denarja, kot ga obrne država, Cerarja najmanj zanima kako živi preprost slovenec in namesto, da bi narodu pomagal z dvigom minimalnih plač in pokojnin, on nasprotuje temu...čudno...le zakaj je bil izvoljen...in kdo ga je izvolil...Kot da je denar njegov...a mi ljudje moramo biti pa solidarni...hmmm...Cerar - odstopi in umakni se za vedno iz politike, ker nisi naredil NIČ za ljudi v Sloveniji!!!
srebrnibreg
17. 05. 2017 21.32
-15
A Cerar palamudi in izsiljuje z referendumom?
mackon08
17. 05. 2017 22.02
+19
Cerar izsiljuje z gradnjo, nenormalno preplačnega projekta.
muci007
19. 05. 2017 18.25
Cerar palamudi, ker izsiljuje z napačnim in popolnoma zgrešenim projektom.