Gospodarstvo

Cerani in Šrot presenetila

Celje, 06. 11. 2009 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sporu o ničnosti 'stopniščne' skupščine Pivovarne Laško se je zgodil preobrat. Infond Holding je umaknil tožbo zoper Laško. Zanimivo: tožena stran je temu nasprotovala, tožnik pa je vztrajal.

Italijanski podjetnik Pierpaolo Cerani se je udeležil obravnave in s tem marsikoga presenetil.
Italijanski podjetnik Pierpaolo Cerani se je udeležil obravnave in s tem marsikoga presenetil. FOTO: Dokumentacija Dela

Infond Holding je umaknil tožbo proti Pivovarni Laško, s katero je dokazoval ničnost “stopniščne” skupščine družbe. "Glavni protagonist se je umaknil iz samega postopka, kar pomeni, da z majsko skupščino ni nič narobe," je potrdil predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjan Verbič.

Glavno presenečenje obravnave je bila udeležba direktorja Infond Holdinga Pierpaola Ceranija. Po Verbičevih besedah je presenetljivo predvsem to, da je umiku tožbe nasprotovala tožena stranka, Pivovarna Laško, a je Cerani pri tem vztrajal.

Presenetila pa je tudi navzočnost nekdanjega predsednika uprave Pivovarne Laško in takrat še posrednega večinskega lastnika Laškega Boška Šrota, ki je pojasnil okoliščine preklica majske skupščine. Kot je znano, so jo nato kar na stopnišču pred vhodom sami izpeljali mali delničarji.

Šrot je dejal, da je sklep o preklicu skupščine 29. maja podpisal, a je bil očitno prepozno objavljen. Kot razlog za preklic je navedel odločitev urada za varstvo konkurence, ki je največjemu lastniku Laškega, družbi Infond Holding, odvzel glasovalne pravice. Po njegovih besedah naj bi varuh konkurence še isti dan ugotovil, da je šlo za napako.

Infond Holding je umaknil tožbo proti Pivovarni Laško. Majska 'stopniščna' skupščina je veljavna, avgustovska pa nična.
Infond Holding je umaknil tožbo proti Pivovarni Laško. Majska 'stopniščna' skupščina je veljavna, avgustovska pa nična. FOTO: Damjan Žibert

Šrotovo pričanje po Verbičevih besedah potrjuje, da je “stopniščna” skupščina Pivovarne Laško legitimna, prav tako vsi na njej sprejeti sklepi, avgustovska pa nična. Zato so po njegovih besedah pod vprašajem tudi vsi sklepi in zasedanja nadzornega sveta, ki je bil imenovan na njej. Verbič je zatrdil, da je VZMD, ki je na vse sklepe avgustovske skupščine vložilo izpodbojne tožbe, na to ves čas opozarjalo. Verbič pričakuje, da je bil današnji drugi narok za glavno obravnavo v gospodarskem sporu o ničnosti “stopniščne” skupščine Pivovarne Laško tudi zadnji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titovka
08. 11. 2009 19.36
A JE KATERU NEPRIDIPRAV SPLOH PRI NAS BIL KAZNOVAN?ŠE ZA SVOJE TUMARIJE JE BIL NAGRAJEN...TAKO BO IN ŠROT!!!!MENI BI ZA 100 EVROV NEPLAČILA RUBILI TAKOJ...A TI KI SO SJEBALI MILIJARDE PA NIKOME NIŠTA...BOGOVI SO VEČNI!!!!!
odbogaposlan
06. 11. 2009 18.34
he,he! kje je cedaj tistih 400 milijonov Evrov od cerkota, ki so se kasneje spremnila v 200 milijonov evrov? še vedno jih ne vidim* dejmo raziskovalni novinarji.... kaj od sebe dat!
periot
06. 11. 2009 17.05
Ko slišim za besedo šrot mi je slabo.
nokiatune
06. 11. 2009 16.14
šrot vas bo vse našrotal razen če ne bomo mi njega našrotali da bo postal še večji šrot kot je že. Vsi proti ŠROTU ŠRTOT proti vsem!!!!!!!!!