Gospodarstvo
Oglas

CELOTEN VODIČ: Kako zaslužiti denar na svetovni borzi od svojega doma?

Ljubljana, 11. 04. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na internetu se nahaja veliko možnosti za delo od doma, v tem besedilu pa boste podrobneje izvedeli o eni, ki nam nudi možnost, da sami določamo, kolikšen dobiček bi nas zadovoljil.

TEČAJ TRGOVANJA - 1
TEČAJ TRGOVANJA - 1 FOTO: TEČAJ TRGOVANJA

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, lahko vsak trguje na svetovni borzi, sam proces trgovanja in določevanja zaslužka, ki bi nas zadovoljil je zelo enostaven in izgleda tako:

1. Brezplačna registracija

Prvo, kar moramo narediti je, da registriramo brezplačen račun za trgovanje na tej povezavi, na katerega po verifikaciji avtomatsko prejmemo brezplačnih 50 evrov, s katerimi lahko trgujemo. Trgovanje s temi 50 evri je omejeno na 30 dni, vendar je vsekakor odlično za trening, v kolikor pa v tem času iztrgujemo potreben obseg trgovanja lahko bonus dvignemo skupaj z dobičkom.

2. Izbor platforme za trgovanje

Po tem, ko smo registrirali račun in dobili 50 evrov je čas, da se vključimo na borzo, z vstopom na platformo za trgovanje. Po registraciji bomo imeli v meniju ponujenih več platform za trgovanje in odvisno od tega, ali želimo trgovati preko računalnika ali preko telefona izberemo tisto, ki nam odgovarja. Tisto, kar je pomembno je, da je princip trgovanja enak na vseh platformah. Mi smo v našem primeru izbrali platformo za namizje, ki se imenuje Web Trader

3. S čim želimo trgovati?

Ko se vpišemo na platformo z našim računom, najprej izberemo s čim želimo trgovati. V ponudbi so skoraj vse svetovne valute, nafta, zlato, srebro, kava, pšenica, zemeljski plin in ostale surovine, kot tudi delnice večjih svetovnih podjetij. Predlagamo, da izberete nekaj v kar se razumete ali čemur sledite, v kolikor pa ničesar ne sledite še vedno lahko uporabljate različne analize trga po katerih lahko trgujete. Mi smo izbrali zlato.

TEČAJ TRGOVANJA - 2
TEČAJ TRGOVANJA - 2 FOTO: TEČAJ TRGOVANJA

4. Trgovanje

Sedaj je čas za trgovanje in služenje. Če mislimo, da bo cena zlata rasla, vstopimo v nakup, s klikom na gumb BUY, v kolikor pa mislimo, da bo cena zlata padla pa vstopimo v prodajo, s klikom na gumb SELL. Kar je potrebno poudariti je, da ne trgujemo s fizičnim zlatom, vendar z njegovo ceno ter tako lahko zaslužimo takrat, ko cena raste in tudi takrat, ko cena pada, enostavno z izborom nakupne ali prodajne pozicije. Na primer, če je trenutna cena zlata 1235 dolarjev za unčo mi pa mislimo ali imamo informacijo, da bo cena zlata skočila na 1236 dolarjev, takrat vstopimo v nakup in, ko cena doseže 1236 dolarjev, smo mi zaslužili na tej spremembi cene. Podobno, če mislimo ali imamo informacijo, da bo cena zlata padla na 1234 dolarjev, takrat vstopimo v prodajo in, ko cena pade na 1234 dolarjev, smo mi zaslužili na tej spremembi cene. Kar se tiče zneska s katerim trgujemo, ga prilagajamo višini naših sredstev. V našem primeru, s temi 50 evri katere smo dobili, je to minimalen znesek v velikosti 0.01 lota.

TEČAJ TRGOVANJA - 3
TEČAJ TRGOVANJA - 3 FOTO: TEČAJ TRGOVANJA

5 .Določanje zaslužka in preprečevanje izgube

Na predhodni sliki, pod poljem ’Amount’, lahko opazite gumb ’Set S/L T/P’. S klikom na ta gumb določamo, koliko denarja smo pripravljeni tvegati in pa tudi koliko želimo zaslužiti na posamezni transakciji. S/L je okrajšava za Stop Loss ali Zaustavi Izgubo (Z/I),T/P pa je okrajšava za Take Profit ali Vzemi Dobiček (V/D). Na primer, v kolikor vstopimo v nakup v zlatu, bomo S/L postavili izpod trenutne cene, na ceno do katere smo pripravljeni tvegati in s tem bomo omejili možno večjo izgubo, T/P pa bomo postavili nad trenutno ceno, pri ceni, do katere mislimo da bo zlato zraslo ali na ceno pri kateri smo zadovoljni z ustvarjenim dobičkom. Sedaj, ko smo to postavili, se lahko sprostimo, saj po tem sistem dela vse samodejno – v kolikor se cena obrne proti nam, torej v našem primeru začne padati, bo sistem samodejno zaprl našo trgovino v trenutku, ko cena doseže nivo postavljenega S/L in s tem preprečil večje izgube, v kolikor pa cena začne rasti, bo sistem samodejno zaprl našo trgovino, ko cena doseže nivo postavljenega T/P s tem pa smo ustvarili dobiček, katerega smo vnaprej določili in, ki nas zadovoljuje.

TEČAJ TRGOVANJA - 4
TEČAJ TRGOVANJA - 4 FOTO: TEČAJ TRGOVANJA

Ta proces lahko ponovi vsakdo zelo enostavno in preveri ali se v njemu mogoče skriva nek novi George Soros ali Warren Buffett. V kolikor so naša predvidevanja cene točna, potem smo si priskrbeli dodaten prihodek. Obstajajo tudi napredna orodja in analize, ki nam lahko pomagajo, da z večjo natančnostjo predvidimo gibanje cene, vendar o tem več kdaj drugič.

V kolikor mislite, da bi vam ta način alternativnega služenja denarja odgovarjal in v kolikor se želite preizkusiti v trgovanju na svetovni borzi, registrirajte račun tukaj in vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni