Slovenija

Bratuškova: Edina trojka v naši državi bo domača trojka

Ljubljana, 12. 12. 2013 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

"Danes je dan, ko smo vam dokazali in pokazali, da znamo. In danes je dan, ko smo vam dokazali, da bo edina trojka v naši državi domača trojka," je po objavi rezultatov stresnih testov povedala Bratuškova. Poslance je pozvala, naj vladi pustijo delati, da bo Slovenijo lahko postavila ob bok najboljšim.

"Danes je jasno, da lahko Slovenija svoj finančni sistem sanira brez finančne pomoči evropskih partnerjev," je v odzivu na objavo rezultatov pregledov slovenskih bank in ukrepov za sanacijo bančnega sistema zapisal evropski komisar za gospodarske in denarne zadeve Olli Rehn.

"To je dobra novica, ki kaže na izjemen pomen odločnega ukrepanja oblasti in dejstvo, da gospodarstvo v območju evra zdaj zanesljivo okreva," je še poudaril. Ob tem je komisar opozoril, da je pomembno, da Slovenija še naprej izvaja obsežne gospodarske reforme. Predvsem mora izboljšati upravljanje podjetij, izvesti privatizacijo in uvesti zakonodajne reforme za izboljšanje poslovnega okolja.

"Zagotovila Slovenije ob objavi izida bančnega pregleda so me prepričala, da bodo slovenske oblasti same ustrezno pokrile kapitalske potrebe bančnega sektorja," je poudaril šef evroskupine Jeroen Dijsselbloem.

Rehn: Slovenija ne potrebuje zunanje pomoči
Rehn: Slovenija ne potrebuje zunanje pomoči FOTO: Reuters

V Bruslju so zelo zadovoljni s profesionalnostjo ter politično voljo in pogumom Slovenije. Če primerjamo položaj pred šestimi meseci in danes, je razlika ogromna. Danes je dober dan, bančna slika je jasna. A zdaj je nujna izvedba bančnih in drugih reformnih načrtov, so poudarili viri pri EU.

Izpostavili so pomen učinkovite izvedbe načrtovanih dokapitalizacij in privatizacije, učinkovitejšega nadzora bank, znižanja stroškov financiranja zasebnih podjetij, češ da ima Slovenija zelo zdrava podjetja, a drago financiranje zavira njihovo delovanje, ter nadaljevanja pokojninske reforme. Sodelovanje s slovenskimi oblastmi v procesu bančnega pregleda so ocenili kot "izjemno dobro in produktivno".

Bratuškova: Edina trojka v naši državi bo domača trojka

Vlada je po besedah premierke Alenke Bratušek dokazala, da se Slovenija lahko sama izvije iz težav. "Danes je dan, ko smo vam dokazali in pokazali, da znamo. In danes je dan, ko smo vam dokazali, da bo edina trojka v naši državi domača trojka," je poudarila.

Kot je ocenila, je vlada v razmeroma kratkem času izboljšala marsikatere kazalce, ki že leta niso kazali nobenega optimizma. "To smo dokazali, in to nam priznavajo tudi drugi, notranjepolitično neobremenjeni strokovnjaki, Evropska komisija, finančni trgi, mednarodne institucije in še bi lahko naštevali," je poudarila.

Poslanke in poslance je pozvala, naj vladi pustijo delati, saj bo le tako lahko izpolnila svojo zavezo: da državo postavi tja, kjer ji je mesto – med najboljše v Evropi. "In verjemite, da jo bomo. Slovenijo bomo postavili ob bok najboljšim," je napovedala.

Janša: Zamenjati bi morali upravo in nadzorne svete problematičnih bank

Prvak SDS Janez Janša je poudaril, da se je vlada odločila zgolj za krpanje bančnega sistema, ne pa za njegovo temeljito prenovo. Po mnenju predsednika največje opozicijske stranke bi bilo v okviru prenove treba zamenjati uprave in nadzorne svete najbolj problematičnih bank.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: SDS

Očitno je padla odločitev, da se stori vse, da se ohrani neka kontinuiteta, tudi tista, ki je pripeljala do takšnega stanja, je ocenil Janša. Po njegovih besedah gre za ljudi, ki so imeli ključno vlogo pri nastanku luknje v bančnem sistemu in "ki iz ozadja vodijo postopke".

Po napovedi ukrepov je Janša izpostavil tudi eno in pol pozitivno novico. Najprej je navedel dejstvo, da je zdaj na vsaj približno transparenten način ugotovljeno knjigovodsko stanje v slovenskem bančnem sistemu. Tiste pol dobre novice pa je po njegovih besedah napoved vlade, da bo šla "praktično do konca" s privatizacijo bank. Izrazil je upanje, da bo ta obljuba tudi izpolnjena, čeprav je premaknjena v prihodnost.

Poslanke in poslanci SDS so sicer danes vložili zahtevo za izredno sejo DZ, na kateri bi obravnavali predlog priporočila v zvezi s sanacijo milijardne bančne luknje v slovenskih bankah.

"Bančna luknja bo obremenila tudi naslednje rodove"

V ZSSS poudarjajo, "da so dogajanja okoli finančnega sistema pokazala jasne prioriete politike, ki so nič drugega kot preslikava prioritet finančnega sistema". Poudarili so, da politika na eni strani z zakoni jemlje ljudem, po drugi pa daje bankam.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je po seznanitvi z višino bančne luknje dejala, da so številke o višini bančne luknje pričakovane. Ob tem je poudarila, da bo bančna luknja obremenila tudi naslednje rodove, zato razloga za veselje nad temi številkami vsekakor ni. "Gre namreč za približno polovica državnega proračuna in to bomo morali kar nekaj časa odplačevati," je poudarila. Meni, da sta zdaj na vrsti tožilstvo in pravosodje, kajti odgovorni za nastalo bančno luknjo morajo odgovarjati.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec se je odzval z besedami, da bo očitno Slovenija lahko sama sanirala bančno luknjo, kar je izjemnega pomena. Zdaj je na vladi, da izpelje primerne ukrepe, je poudaril Erjavec.

Predsednik SD Igor Lukšič pravi, da so rezultati pregledov bank v okviru pričakovanj. Strinja se, da se poiščejo odgovorni za nastalo luknjo in se ekipe v bankah tako izpopolnijo, da se to ne bo več dogajalo. Če se nam to še enkrat zgodi v prihodnjem letu ali dveh, bo Slovenija izgubila kredibilnost tudi navznoter, je posvaril Lukšič.

Predsednik SLS Franc Bogovič je dejal, da sanacija bank ne bo uspela, če se ne bo ukrepalo zoper odgovorne za bančno luknjo, kot so to storili v Hypo banki. SLS tako pričakuje razkritje slabih terjatev, ki se prenašajo na javni dolg. "Državljani, ki bodo plačali to skoraj 5-milijardno bančno luknjo iz svojih žepov do zadnjega evra in centa, imajo pravico vedeti, zakaj, za koga in zaradi koga," je poudaril.

Če so bile zdaj v ospredju le banke, banke in banke, morajo zdaj priti v ospredje prizadevanja za ustvarjanje pogojev za blaginjo ljudi. Če smo danes dokapitalizirali banke, moramo zdaj dokapitalizirati ljudi. Predsednik ZSSS Dušan Semolič

Ključno je, da bosta vlada in Banka Slovenije s hitrim ukrepanjem sanirali banke, ker je to osnovni pogoj za zagon gospodarstva v Sloveniji, pa pravi prvak DL Gregor Virant. Po njegovih besedah je treba sprejeti tudi prave ukrepe, da se nam napake iz preteklosti, ki jih bomo zdaj plačevali, v bankah ne ponovijo.

"Danes je dan čistih računov"

"Danes je dan čistih računov. Jutri je nov dan. Dan za Drugo Slovenijo," pa so v odzivu zapisali v Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). "Kolikor je danes dan čistih računov, pa je tudi dan upanja, da se bomo iz preteklih napak vendarle kaj naučili," še menijo v zbornici. Ob tem pa poudarjajo, da nas domača naloga šele čaka. GZS pa opozarja, da je po finančni sanaciji bank nujno tudi prestrukturiranje prezadolženega gospodarstva. Brez rasti gospodarstva bo čez čas namreč spet potrebna sanacija bank, dodajajo.
 
V Obrtno-podjetniški zbornici Sloveniji (OZS) niso presenečeni nad velikostjo bančne luknje, saj je rezultat v mejah "njihovih pričakovanj". Očiščenje bank po njihovi oceni še ne bo rešilo gospodarstva, vendar pa ga bo pomagalo ponovno zagnati. 

France Arhar
France Arhar FOTO: Kanal A

Za komentar smo prosili tudi prvega guvernerja Banke Slovenije Franceta Arharja. Na vprašanje, ali so ga današnji rezultati stresnih testov presenetili, je dejal, da za nekoga, ki pozna bančni sistem in številke, ki jih objavlja Banka Slovenije, rezultati nikakor niso presenečenje. Vprašanje pa je, ali bodo kriteriji, ki so jih uporabili, ki še niso evropsko sprejeti, ostali tudi v prihodnjem letu, opozarja Arhar. Okoli teh kriterijev so namreč še diskusije, dodaja. Meni še, da smo danes storili korak v pravo smer. Prepričan je, da smo predolgo čakali, saj je Slovenija že oktobra lani sprejela zakon o stabilnosti bank.
 
Ocena kapitalske luknje v treh državnih bankah je kljub negotovosti glede metodologije stresnih testov po mnenju ekonomista Jožeta P. Damijana na pričakovani ravni. Strošek reševanja bank je za Slovenijo zaenkrat obvladljiv, vendar pa je to šele prvi nujni korak k prestrukturiranju in ponovnem okrevanju gospodarstva, je ocenil. 

Mednarodni denarni sklad (IMF) sporoča, da je pregled rezultatov danes objavljenih stresnih testov za slovenske banke v teku in še nima komentarja nanje.

Ekonomist in nekdanji finančni minister Dušan Mramor je pričakoval nekoliko, ne pa bistveno nižje številke. "To pomeni, da so skušali biti na varni strani, torej, da ne bi prišlo do podobnega scenarija kot na Irskem, kjer so podcenili možna tveganja," je pojasnil. Poudaril je, da to po drugi strani pomeni, da bodo po dokapitalizaciji slovenske banke zelo dobro kapitalizirane, kar pomeni veliko trdnost in na daljši rok sposobnost kreditiranja gospodarstva. 

V Evropski banki za obnovo in razvoj (EBRD) pozdravljajo načrte za dokapitalizacijo bank, podpirajo zavezanost slovenskih oblasti k izvedbi široke palete reform ter obljubljajo pomoč – preučitev različnih možnosti za posojila gospodarstvu in podporo pri privatizaciji. "Slovenske oblasti so dosegle prelomnico v reformnih prizadevanjih, ki bi morala privesti do zmanjšanja vloge države v gospodarstvu. EBRD je pripravljena podpreti ta prizadevanja ter preučuje investicijske priložnosti tako v finančnem kot v korporativnem sektorju," je poudaril predsednik banke Suma Chakrabarti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1320)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tauber
14. 12. 2013 10.21
+1
Začeti je treba zbirati podpise za zaseg premoženja odgovornim bankirjem, direktorjem in politikom ter ožjemu sorodstvu.
tali?ni tom
13. 12. 2013 20.35
+3
na to njeno veselje kako malo je teh pet milijard je podoben primer opisal neki afriški predsednik čigar država si je sposodila pet milijard dolarjev , jih se mi zdi 18 vrnila in še zmeraj so dolžni ŠESTINDVAJSET MILIJARD DOLARJEV!!!! halo alenka , niso heci denar si sposodit pri imf in ecb!!!!!!! tile so oderuhi in lahko trdim da slovenija niti v sanjah ni sposobna odplačat milijard ki so jih lahkomiselno jemali prejšni in sedanji kvazi voditelji v bojda imenu ljudstva! men se zdi da bi za vsako milijardo bilo potrebno izvest referendum in šele potem če uspe tudi zadolžit narod ne pa na svojo roko jemat pufe! kako si to sploh dovolijo predstavniki nas mi ni jasno če jim ne damo dovoljenja!
jansa-arms
13. 12. 2013 19.33
-2
vsekakor bi na 24 ur morali preveriti pismenost vskega ki se prijavi v komentiranje.predvsem pa vsakega majerista!
r_inkvizitor
13. 12. 2013 19.46
+2
Kje si pa pobral idejo, da nepismeni pišejo?
sinhron
13. 12. 2013 19.27
+2
Sedaj pa čimprej spremeniti zakon o bančni tajnosti in sprejeti zakon o zasegu premoženja obtožencem in njihovim sorodnikom , povezati se z državami ti. finančnih oaz , z njimi sprejeti sporazume o vračilu bančnih vlog in tako omogočiti organom pregona , da zatrejo kriminal in korupcijo v SLOVENIJI !
tauber
14. 12. 2013 10.20
Zaseg premoženja njim in sorodnikom. V zapor itak ne bo šel nihče ali pa ga bo odslužil s kvazi družbeno koristnim delom...
jansa-arms
13. 12. 2013 19.13
+1
majeristom v vednost: na islandiji sodijo bankirjem in takratnemu PREMIERJU ,poudarek na slednjega!
r_inkvizitor
13. 12. 2013 19.14
+1
r_inkvizitor
13. 12. 2013 19.22
+2
Krivima premierjema (Markoviću in Drnovšku) bodo bolj težko sodili.
jakomasi
13. 12. 2013 18.31
+1
Halo Aljančica,--rabijo te protestniki,da ti povedo,kaj si mislijo o tebi,,,Na transprentu piši,da te pozivajo k hitremu odstopu....zato spokaj in v Muro šivat,,----tudi NKBM ti ima nekaj za povedati.----!!!!
srebrnibreg
13. 12. 2013 18.33
-1
Ti samo poskrbi za tistega koruptivca in pralca denarja kateremu 90% prebivelcev Slovenije nekaj konkretnega govori že nekaj let.
belaovca
13. 12. 2013 18.34
+0
Čaki malo...Alenka mora še počakat da gre janez v lukno..pa še mandat mora končat...
r_inkvizitor
13. 12. 2013 18.58
-1
A mislite, da boste uspeli s podtikanjem proti JJ.
vetlan
13. 12. 2013 21.29
JJ, Alenka ...ali ne razumete, da je vse isto... drugo pakovanje
JE-BI-GA
13. 12. 2013 18.27
+1
Edina trojka v naši državi bo domača trojka in kradlo se bo naprej in pika. Kdo je glavni ???????????????
jakomasi
13. 12. 2013 18.31
-1
belaovca
13. 12. 2013 18.40
+0
Haha jako...jutri boš meu slab dan...no pač ...se boš privadil...če že nisi...
Jaka Planinc
13. 12. 2013 17.59
+1
Bratuškova Alenčica,je bila do sedaj še kar PRI PAMETI. ONA NAJ REČE IN TUDI NAPRAVI FIZIČNO,DA JE ONA SPOSOBNA,DA JI BO USPELO IN NAS SAMA IZVIJE IZ TEŽAV.!! KAJ SE OZIRA NA SLOVENCE IN JIH ODIRA IN OBREMENJUJE OBČANE IN SE HVALI Z NOVIMI DAVKI itd. KDO BO TA DOMAČA TROJKA: Alenka Bratušek,Gašper Gašper Mšić,to so že TRIJE. Fajn se nam PIŠE. MAMO SE FAJN.
belaovca
13. 12. 2013 18.24
-2
ljubljanatv
13. 12. 2013 17.15
+4
Ga predsednica ščiti pajdaški kapitalizem in trosi bucke kar do Mencigerjancev in tulite o srebrnini ko hkrati kradete narod
srebrnibreg
13. 12. 2013 18.27
-1
O tistem ropu med leti 04-08 si pa *pozabil* napisati.
helvecijaner
13. 12. 2013 18.51
+2
Sreb. Vodila sta ga in izvajala Gaspari in Kranjec oba nista iz vrst SDS, pač pa LDS ali ti bo bolje pasalo Forum 21.
r_inkvizitor
13. 12. 2013 18.59
+2
Helv pozabil si še Kramarja, ki je pa tudi funkcionar LDS in ga je nastavil Rop.
elephantus
13. 12. 2013 17.12
+0
Zanimivo je to, da so zdaj tuji strokovnjaki povedali kakšna je bančna luknja v naših bankah in tudi to so povedali, da se je v mandatu JJ ta luknja od 2004-2008 povečala za več kot dvajset milijard EUR in še devizne rezerve so se zmanjšale za malo manj kot pet milijard in ob tem so to nekateri še vedno pripravljeni zagovarjati to obdobje kot uspeh.Neverjetno kdo bi to razumel?
ljubljanatv
13. 12. 2013 17.16
-1
Maš pa hude podatke da bi le vse drżalo in bilo uravnoteżeno
elephantus
13. 12. 2013 17.40
gangsterist
13. 12. 2013 16.19
+3
jakić minister na zalogo, le kdo je pa minister iz zaloge
tauber
13. 12. 2013 15.37
+4
Rezultati pričakovani? Miljarda gor, miljarda dol...kak odnos do državljanov je to, ki bomo vse skupaj poplačevali... In kdo je to zakuhal? Kje so imena bankirjev, politikov, direktorjev podjetij... ONI naj to vračajo.
Götterdämmerung
13. 12. 2013 15.48
+3
Zakaj se mi sploh sekiramo, premajhni smo, prijavimo veleizdajo in krajo na Evropsko unijo, pa naj oni urgirajo.
Götterdämmerung
13. 12. 2013 15.50
-1
A Huseina, talibane, Miloševiča in Gadafija, so, naših pa ne bodo?
jakomasi
13. 12. 2013 16.17
+8
Ljudje ta vlada in ta pozicija je "drogirana"--ali pa Ne normalna....To v zgodovini Slovenije še NI bilo nikoli.......Razmišljam marsikaj,,>Nevem kaj se bo zgodilo,ko ni več izhoda.< ???????????????????
Götterdämmerung
13. 12. 2013 16.24
+3
Ne obupaj, sploh če si veteran vojne za Slovenijo, mogoče se boš kaj domislil, ko te bodo deložirali in odpeljali vse tvoje stvari na deponijo.
Götterdämmerung
13. 12. 2013 15.34
+2
Končno razumem, več denarja kot smo dolžni, več ga imamo, verjetno ga bom zdaj tudi sam dobil nekaj, da bi lahko še jaz kaj ustvaril.
belaovca
13. 12. 2013 15.39
-2
Götterdämmerung
13. 12. 2013 15.45
+0
Ne pravijo zastonj, če si človek do 30.leta ni nič ustvaril, ne bo nikoli nič imel, ker potem je že prestar, da bi se bistveno spremenil.
Götterdämmerung
13. 12. 2013 15.46
+1
Najbrž velja tudi obratno, če je človek do let, v katerih so naši politiki in javni uslužbenci samo kradel, lagal in uničeval, se na starost najbrž ne bo spremenil.
belaovca
13. 12. 2013 15.59
+0
Ali ustvariš sam......ali prideš na postlano je razlika...vsekakor v drugem primeru imaš prav...
gangsterist
13. 12. 2013 15.30
-1
praška za ministra
jakomasi
13. 12. 2013 15.28
+0
Kaj je novega danes povedal skorumpirani minister Jakić-?????? Je zaloga polna.-???? so zobje oprani.-????
iGURT
13. 12. 2013 15.18
+3
LJUBLJANA ( Kongresni trg), MARIBOR (Trg Leona Štuklja), CELJE ( Trg celjskih knezov), KRANJ (Slovenski trg), KOPER (Titov trg), NOVA GORICA (Bevkov trg), MURSKA SOBOTA (Glavni trg)
Götterdämmerung
13. 12. 2013 14.41
-1
Upajmo, da ta vlada ne bo padla, ker potem lahko zavlada kdo iz našega občinskega sveta, javnih služb ali lokalnega podjetja.
Götterdämmerung
13. 12. 2013 14.42
-1
Potem bi šele videli, kaj je prava, do konca skorumpirana, lažnjiva in zahojena baraba, kaj je trpljenje in prava kriza.
hondica
13. 12. 2013 14.48
-1
Jaz menim, da bi vsak šušmar uspešneje vodil Slovenijo od telih levakov.
r_inkvizitor
13. 12. 2013 15.01
-1
hondica, tukaj pa mislim, da se motiš. Po vsem kar so doslej že naprtili našim politikom brez dokazov in brez kazni (detomori, sodomija, beli prašek), v politiko ne bo šel nihče več, razen obsedencev s položajem in oblastjo. Vsaka vlada z novimi imeni je lahko edino še slabša od prejšnje.
belaovca
13. 12. 2013 15.12
-1
Saj je bil še letos šušmar predsednik....še Februarja....
Götterdämmerung
13. 12. 2013 15.21
-1
Ljudje, pa kje vi živite, pojma nimate kaj vse se pri nas dogaja.
r_inkvizitor
13. 12. 2013 15.24
-3
Kje pa ti živiš, da vidimo, če je res tako hudo.
Götterdämmerung
13. 12. 2013 15.47
+0
Kdaj drugič, zaenkrat imajo mediji še dovolj drugega materiala za objavo.
r_inkvizitor
13. 12. 2013 16.05
-1
Me pa vseeno zanim Götterdämmerung. V naši občini je hvala bogu dokaj v redu. Čeprav je novi župan iz iste stranke kot prejšnji, je zdaj bolje kot prej. In to kljub krizi.
prašek
13. 12. 2013 14.38
-2
Ko rečemo javni dolg ali dolg države, pri tem mislimo na t. i. maastrichtski javni dolg. Vanj štejemo vse štiri blagajne javnega financiranja, torej državni proračun in občinske proračune ter zdravstveno in pokojninsko blagajno. Sem se prištevajo tudi vsi tisti javni zavodi, agencije in skladi, ki so pod javnim nadzorom in ki manj kot polovico svojih stroškov pokrivajo s tržnimi prodajami, torej večina bolnišnic, zdravstvenih domov, vrtcev, šol, univerz, javnih zavodov s področja kulture, socialnega varstva, raziskovalne dejavnosti idr. Poleg tega sta v sektor države vključeni tudi SOD in KAD. V sektor države je tako v Sloveniji razvrščenih skoraj 2700 institucionalnih enot. Tu je treba opozoriti, da maastrichtski dolg ni enako kot dolg t. i. širšega javnega sektorja. V širši javni sektor se namreč poleg že omenjenih skoraj 2700 enot štejejo tudi t. i. nefinančne družbe pod javnim nadzorom (javna podjetja in družbe, ki so v pretežni lasti države, kot so Slovenske železnice, Dars, Pošta Slovenije, Telekom, podjetja s področja elektrogospodarstva in rudarstva idr.). Prav tako pa se v širši javni sektor štejejo finančne družbe pod javnim nadzorom; sem spadajo centralna banka ter vse poslovne banke, zavarovalnice in druge finančne institucije, ki so v pretežni lasti države, od NLB, NKBM, SID banke do Zavarovalnice Triglav. Vendar maastrichtskega dolga ne gre mešati z javno garantiranim dolgom, torej dolgom podjetij in bank, ki imajo državno poroštvo. V Sloveniji je dolg s poroštvom države konec lanskega leta znašal 21,5 odstotka BDP-ja, po svežih podatkih pa se je v prvem trimesečju letošnjega leta celo nekoliko znižal, tako da je konec marca znašal 20,9 odstotka BDP-ja ali 7,7 milijarde evrov. Pretežni delež tega javno garantiranega dolga predstavljajo državna poroštva Darsu (3,2 milijarde evrov ali dobrih devet odstotkov BDP-ja). Nekateri ta javno garantirani dolg avtomatično prištevajo k dolgu države, kar je povsem zgrešeno, saj tega ne počne nobena druga država EU, pa imajo mnoge med njimi, od Avstrije do Portugalske, znaten javno garantirani dolg. Predvsem pa se takega mešanja ne gre uradna evropska statistika "
hondica
13. 12. 2013 14.54
+3
Minus, članek iz mladine je itak cepljen proti objektivnosti, tako, da nima smisla komentirati.
belaovca
13. 12. 2013 14.57
+0
r_inkvizitor
13. 12. 2013 15.12
+1
Seveda je mogoče v statistiko zajeti take podatke, ki bodo prikazali, kako je vlada AB krasna in kako je nil JJjeva grozna. In Mladina ima tudi cel štab novinarjev, ki so zadolženi točno zato: da prikažejo SDS v čim slabši luči.
iGURT
13. 12. 2013 15.14
+0
..ob tem kar počne SDS sama ne rabiš nobenega zaposlit za kaj takšnega.
r_inkvizitor
13. 12. 2013 15.16
-1
Gurt, a ti celo verjameš v to kar pišeš?
iGURT
13. 12. 2013 15.17
+1
..ob vsaki laži, zavajanju in ponarejenem dokumentu, vedno bolj.
r_inkvizitor
13. 12. 2013 15.23
+1
Zakaj bolj verjameš ob laži in zavajanjau????
iGURT
13. 12. 2013 15.25
+1
..ob vsaki laži, zavajanju in ponarejenem dokumentu z strani sds, še bolj verjamem, da ob tem kar počne SDS sama ne rabiš nobenega zaposlit za kaj takšnega.
r_inkvizitor
13. 12. 2013 15.30
+2
miha040
13. 12. 2013 14.38
+2
hočemo krivce zakaj skrivajo imena..pri nas ima kriza šele konec začetka glavnina šele prihaja...
prašek
13. 12. 2013 14.39
+3
Je zakon o bančni tajnosti že spremenjen ????
iGURT
13. 12. 2013 14.42
+2
...čez 20+ let bo boljše, bo šlo počasi na boljše.
prašek
13. 12. 2013 14.43
+1
Gurt .... V drugem Alenkinem mandatu, bo veliko bolje :-))
iGURT
13. 12. 2013 14.49
+0
...ma v EU se kriza šele začenja, na boljše se bo obrnilo čez 20, 30 let
jakomasi
13. 12. 2013 15.24
+1
prašek----kako bi po potem lahko Janša to ustavil,,,če bančni zakon to NE dovuljuje,,,,,bodi potem realen in ne govori samo v korist te vlade---!!!
miha040
13. 12. 2013 14.32
+0
vidim da je glavna tema zopet janša, medtem pa bratuškova slavi ampak kaj že kajjjjjjj slavi banda KAKŠNO ZMAGOSLAVJE, TO JE ŠOK..a se je raje potuhnila na 24ur pa še zmerja raje vrtijo novice o janši in njegovih 200.000 eur premoženja medtem ko tuakj zginjajo milijarde in kdo je vodil slovenske banke kdo je vodil banko slovenije kateri politiki so vodili slo vlade..vi pa o janšiiii
iGURT
13. 12. 2013 14.37
+3
miha040
13. 12. 2013 14.40
+1
gurt berem spodnje komentarje in vidim da je glavna tema janša, sicer je pa za pričakovat da bo 24 sigurno kaj objavil v kratkem..naj raje raziskujejo krivce za bančno luknjo
iGURT
13. 12. 2013 14.50
+1
objavili bodo ko bo spet kdo razkril da so spet kaj ponaredili zavajali lagali ali pa ko bodo preiskovalci odkrili kaj.. za prazen nič ne bodo.