Gospodarstvo
Oglas

Če bi pred 7 leti vložili 100 USD v Bitcoin, bi danes imeli 83 milijonov.

Ljubljana, 10. 07. 2017 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (crypto valuta), katera popularnost raste iz leta v leto, širom svetu, tudi v Sloveniji. Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja je to, da ga ne kontrolira nobena institucija, kar pomeni da nobena banka ne kontrolira vaš denar. V aprilu leta 2010, je bila cena enega Bitcoina 0.003 dolarja, medtem ko je danes cena enega Bitcoina več kot 2500 dolarjev.

Bitcoin
Bitcoin FOTO: Bitcoin

Fortrade, je za vse ki so zainteresirani, da bi se naučili kako trgovali z Bitcoin-om ali za vse tiste, ki enostavno želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" (tako imenovani CFD-ji). Knjiga je prilagojena vsem nivojem znanja in jo lahko prevzamete preko spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

Pred dvema mesecema, po obdobju intezivne rasti cene, je Bitcoin dosegel simbolično mejo, saj je presegel ceno ene unče zlata. Od tedaj do danes je cena nadaljevala svojo rast in dosegla 2500 dolarja, s čem je podvojila svojo vrednost. 

Med tem je veliko držav razglasilo Bitcoin legalnim, kar je imelo pozitiven vpliv na njegovo ceno. Na Japonskem mnoge trgovske verige dovolijo nakupe z Bitcoin-om kar je vplivalo da je cena te crypto valute, tekom predhodnega meseca, zrasla za skoraj 80%, in s tem postane Japonska največji trg za Bitcoin na svetu. Investitorji pričakujejo, da bodo tudi druge države uzakonile ta način plačila. Med njimi je tudi Avstralija, katera bo od julija tega leta proglasila Bitcoin legalnim plačilnim sredstvom, enako se pričakuje tudi od Rusije.

Bitcoin
Bitcoin FOTO: Bitcoin

Eden od razlogov za rast cene Bitcoina je da ni pod vplivom vlad držav. Bitcoin se spremlja z javnim online zapisom, poznanim pod imenom „block chain“. Končna številka Bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, kateri se imenuje „rudarjenje“, kar  prestavlja reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačila je, da je plačevanje povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Naročnik oglasa je Fortrade Ltd.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1