Gospodarstvo

Boxmark od ponedeljka tudi v Radljah ob Dravi

Radlje ob Dravi/Slovenj Gradec, 22. 10. 2010 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po septembrskem zagonu proizvodnje v Slovenj Gradcu bo podjetje Boxmark Leather iz Kidričevega v ponedeljek zagnalo tudi proizvodnjo v Radljah ob Dravi.

Direktor Boxmarka Marjan Trobiš je povedal, da bo z delom začelo prvih 40 delavk, saj so se pripravljalna dela za začetek proizvodnje danes zaključila. Trobiš je še napovedal, da bodo v Radlje v naslednjih treh tednih postopno preselili večino od okoli 300 zdaj zaposlenih delavk, ki so doslej delale v Slovenj Gradcu. Prihodnost proizvodnje v Slovenj Gradcu pa za zdaj še ni dorečena in je odvisna od naročil.

Marjan Trobiš je povedal, da bo z delom zdaj začelo prvih 40 delavk.
Marjan Trobiš je povedal, da bo z delom zdaj začelo prvih 40 delavk. FOTO: Damjan Žibert

Proizvodnjo na Koroškem bo vodilo na novo ustanovljeno podjetje Car ekskluziv, ki ga je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu danes vpisalo v sodni register. Sedež podjetja je v Radljah ob Dravi, osnovni kapital družbe pa je 7500 evrov, je razvidno iz sklepa, ki ga je sodišče danes objavilo na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Direktorja novoustanovljenega podjetja v Boxmarku še niso izbrali.

Boxmark se zanima tudi za nakup proizvodne hale v Radljah, vendar ta v okviru postopka stečaja družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli še ni na prodaj, prav tako še ni uradno znane cenitve. Boxmark se po Trobiševih besedah zanima tudi za nakup nekdanjih Preventovih proizvodnih prostorov v Mirni na Dolenjskem, ki pa se že prodajajo.

Prve delavke Preventa na delu v Boxmarku - 2
Prve delavke Preventa na delu v Boxmarku - 2 FOTO: Mia Media

Ob stečaju podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli avgusta letos je delo izgubilo 1260 delavcev, od tega večina na Koroškem. Nekdanje Preventove delavce pa ne zaposluje le Boxmark, delo so dobili tudi v podjetju Prevent Halog iz Lenarta in v družbi Prevent AFC, pri čemer sta obe povezani z družbo Prevent DEV iz nemškega Wolfsburga, ki je v lasti Nijaza Hastorja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anonimno112
24. 03. 2011 08.50
naj vam povem kako je z tem zaposlovanjem v Boxmarktu.5.3.2011 imajo objavo da iščejo 30 šivilj 23.3.2011 pa odpustijo 20 šivilj kje ti je to logika in kakšna je to politika poslovanje.Prideš v službo delaš2URI in nakar pride nekdo do tebe in ti reče da vas ne rabijo več to se mora prej povedati da lahko izkoristiš dopust in nadure.To bi bilo pametno mal poročat kaj se dogaja v Boxmartu inkakšno upanje je to za Koroško nobeno samo pesek v oči nam mečejo
misli-si
02. 11. 2010 22.15
Amador zakaj pa se seli?
amador
24. 10. 2010 17.50
Bomo videli kaj bo iz tega veliko se je obljubljalo samo do zdaj se je bolj malo naredilo.V Radljah se ne odpira na novo temveč se samo seli proizvodnja iz Slovenj gradca.
Alexxsaso@yahoo.ca
23. 10. 2010 11.40
Boxmark je upal, da bo lahko nasledil Daaimlerjev projekt, katerega je prej šival Prevent, pa je popušil... Zdaj pa se bo zasedla Radeljška tovarna kamor se bo prenesel del posla iz Kidričevega, novih projektov pa ni... Vse dokler se ne bo pridružil Hastor ali kateri drug od "svetih treh" gospodarskih kriminalcev, ki so pokradli in spravili na kolena Prevent in bo zopet prevzel krmilo novega podjetja. Pa se bo stara pesem nadeljevala....
anjerd
22. 10. 2010 18.41
Za vsakega delavca pokasirajo od države, delavci pa za minimalno plačo garajo od jutra do večera, dokler niso povsem izčrpani, vse skupaj pa financiramo davkoplačevalci.
Patrik Sarac
22. 10. 2010 17.33
Zakaj ni Boxmark širil proizvodnje v Kidričevem? To vprašanje pa lahko nasloviš na župana Kidričevega. Te hale ki so bile namenjene da se zgradijo v Kidričevem zdaj stojijo v Varaždinu in v le-teh dela pribložno 4000 delavk in delavcev. G. Kristjan Smidth, ki je lasnih verige Boxmark, poznam osebno in vem da je dobra osebnost. Bremzajo pa vse skupaj ljudje ki vodijo BoxMark v Sloveniji, Hrvaškem, Bosni in Hercegovini, Srbiji, itd. Glede plač seveda.
antonino
22. 10. 2010 17.17
KAKO BO NOVO PODJETJE ODKUPILO PROSTORE IN STROJE OD PREVENTA, A ZA 7500€ USTANOVNEGA KAPITALA, ČE GA SPLOH ŠE JE KAJ OSTALO, ALI BODO PO VEZAH ZOPET ODOBRENI MILJONSKI KREDITI, NATO PA STEČAJ. NE SE VESELIT PREHITRO, ZA DELAVCA BO BOLJ MALO OSTALO
antonino
22. 10. 2010 17.14
ČE IMA BOXMARK TOLIKO DELA, ZAKAJ PA ŽE PREJ NI POVEČAL PROIZVODNJE V KIDRIČEVEM - VE SE ZAKAJ - DOBIŠ OD DRŽAVE SUBVENCIJE, POCENI PRIDEŠ DO ZGRADB IN STROJEV, DELAVCI ZNAJO DELAT IN TAKO NAPREJ - SAME MUČKE NIČ DRUGEGA