Gospodarstvo

Bodo delavci predlagali naslednika Črnigoja?

Ajdovščina, 06. 10. 2011 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sindikalisti Primorja so ajdovskemu županu Marjanu Poljšaku predstavili težko situacijo, v kateri so. Še vedno čakajo na plače, stavka visi v zraku, sprašujejo se, kdo jih bo zdaj vodil.

Predstavniki sindikata Primorja so obiskali ajdovskega župana Marjana Poljšaka in mu predstavili težko situacijo, v kateri so se znašli. Poleg težav z izplačevanjem osebnih dohodkov se soočajo z negotovo prihodnostjo zaradi odstopa predsednika upravnega odbora družbe Dušana Črnigoja. Bojijo se namreč, da bodo banke upnice postavile vodstvo, ki mu ne zaupajo in bi lahko podjetje spravilo v stečaj.

Primorje naj bi imelo vnovič aktivne tri tekoče račune.
Primorje naj bi imelo vnovič aktivne tri tekoče račune. FOTO: Dare Čekeliš

Z občine so sporočili, da župan, ki so ga prosili za pomoč, na podlagi svojih izkušenj meni, da mora vsaka sprememba imeti svojega vodjo. Zato je predstavnikom sindikata predlagal, naj delavci sami poiščejo kandidata za predsednika upravnega odbora med vodilnimi v družbi. Nato pa je pripravljen pomagati pri nadaljnjih pogovorih, tako pri bankah kot na pristojnih ministrstvih. Župan še meni, da stavka ni smiselna, zaradi boljše informiranosti zaposlenih pa bi bilo pametno sklicati zbor delavcev.

Bodo jutri dobili plače?

Vodstvo Primorja in sindikati so se na včerajšnjem sestanku dogovorili, da šestino regresa izplačajo delavcem v petek do 12. ure, preostanek avgustovskih plač pa v ponedeljek. Če do uresničitve podpisanega dogovora ne bo prišlo, bodo nato začeli s stavkovnimi opravili, so napovedali. Iz Primorja pa so sporočili, da imajo vnovič aktivne tri bančne račune.

V ponedeljek je sicer z mesta predsednika in člana upravnega odbora odstopil Dušan Črnigoj. Po njegovih besedah z odstopom odpira možnost prihoda novega člana upravnega odbora, ki ga bodo predlagale banke upnice, "s čimer je dana vsa možnost za uspešno nadaljevanje poslovanja podjetja".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zetta
07. 10. 2011 12.03
lahko iščejo kogar koli hočejo...vse je že dogovorjeno...itak...
X-XY
07. 10. 2011 09.32
... je predstavnikom sindikata predlagal, naj delavci sami poiščejo kandidata za predsednika upravnega odbora med vodilnimi v družbi." Zanimivo!
Socialisti?ni kulak
06. 10. 2011 21.10
..upam samo, da Primorje ne bo spet enno podjetje, ki so ga potopili sindikati....