Gospodarstvo

Bo šlo Vino Brežice v stečaj?

Brežice, 20. 08. 2009 14.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sindikat Vina Brežice je na sodišče vložil predlog stečaja. Na sodišče pa se je obrnil tudi novi direktor, saj mu delavci ne dovolijo pregleda dokumentacije podjetja.

Kakšna bo usoda Vina Brežice?
Kakšna bo usoda Vina Brežice? FOTO:

Sindikat Vina Brežice je v imenu stavkajočih v sredo na Okrožno sodišče v Krškem vložil predlog stečaja, do njegove objave ali kakšne drugačne rešitve, ki bi omogočala izplačilo zaostalih obveznosti delavcem, pa se stavka nadaljuje. Odgovor pričakujejo v treh do osmih dneh, je povedal sindikalni zaupnik Janko Kržan.

Po Kržanovih besedah se bo sodišče v navedenem roku o stečaju ali drugačni rešitvi posvetovalo tudi z novim direktorjem družbe Robertom Špilerjem. Ta je zaradi sklepa stavkovnega odbora, ki pred pregledom dokumentacije podjetja zahteva predajo poslov med staro in novo upravo, v sredo na krško okrožno sodišče vložil zahtevo za izdajo dovoljenja za prevzem dokumentacije, na podlagi katere se bo lahko odločil o nadaljnjih korakih, je pojasnil Kržan.

Po neuradnih informacijah naj bi sodišče Špilerju dovoljenje izdalo do torka, 25. avgusta, tako Kržan, stavkajoči in njihovi sindikalni predstavniki pa morajo počakati od tri do osem dni, da se sodišče odloči o stečaju ali o prisilni poravnavi.

Stavka v Vinu Brežice je danes potekala osmi delovni dan, enako kot včeraj pa je njegov dosedanji kooperant Coca Cola iz podjetja odvažal pijačo lastne blagovne znamke. Zaposleni v Vinu Brežice nameravajo s stavko v sedanjem obsegu nadaljevati do konca tedna, od ponedeljka do odločitve sodišča in morebitnega dogovora z novo upravo pa bo stavkovni odbor podjetje varoval s stavkovnimi stražami, je še povedal Kržan.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Leandra
21. 08. 2009 15.09
Zanimivo toliko Dohtarjev Ekonomije..??? takšne kapacitete..takšni teoretiki..sami Zweisteini...toliko diplomantov in doktorjev raznih Colegejev..toliko z kredo pametnih na Ljubljanskih in Mariborskih poslovnih Ekonomskih Fakultetah za pamet in razum v gospodarstvu ter na Mariborskem EPF...?? In nič rezultatov sama sivina..samo pogreb in sedmine.. Da ne omenjam prenove procesov..pa standarde Kakovosti, ki jih je kot Skretna Rola..wc papirja..?? Pa vse tone kot Titanik..nihče nima idej..nič sinergije samo črna zastava..molk in glavo v pesku.. Živela Ekonomski propad in standard Kakovostni propad.. 90001..?? In Šlosar Joža Josip Broz Kje si..?? Še en pogreb..pogrebci se že zbirajo..prenova procesov..standard..ISO 9001 Kakovost vodenje in sistemski dokumenti...mrliški list....pokop ciprese in Ilovica..??
Roxy79
21. 08. 2009 11.46
Recite kar hočete ampak Cocacola se je zadnja leta izredno izredno poslabšala na kakovosti oz okusu. Presladka je. Pa ne me pošiljat v štacuno po ZERO cocacolo.To je spet druga sorta. Tako da že lep čas pijem Cocto ,ki je izredno dobra in prijetnega okusa.
zulj001
21. 08. 2009 07.47
Čule,prišel bo dan,ko te bomo . . . . . . . !
periot
20. 08. 2009 21.53
skydrol7
20. 08. 2009 19.42
zablokirati vsaki izvoz Coce colinih izdelkov,vse kar je pa v skladiscih pa prodat in delavce izplacat
odbogaposlan
20. 08. 2009 15.25
Seveda bo šlo. ker so že vse pokradel!