Gospodarstvo

Bo projekt Sailaway vendarle zaživel?

Šempeter pri Gorici, 26. 08. 2011 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alea Iacta namerava občinskemu svetu zagotoviti vse ustrezne garancije za projekt Sailaway, ki jih je mogoče realno zagotoviti glede na uveljavljeno poslovno prakso in trenutno stopnjo projekta.

"Družba Alea Iacta obžaluje postopkovne zaplete v občini Šempeter - Vrtojba v zvezi s pridobivanjem soglasja za gradnjo turističnega centra Sailaway, kljub temu pa pričakuje, da bodo vse nadaljnje odločitve potekale v skladu z zakonom o prirejanju iger na srečo, upravnimi postopki RS ter na podlagi jasno predstavljenih parametrov projekta," so zapisali v ljubljanski družbi Alea Iacta.

Svetniki občine Šempeter - Vrtojba še niso sprejeli odločitve o soglasju za igralniško koncesijo Alea Iacti.
Svetniki občine Šempeter - Vrtojba še niso sprejeli odločitve o soglasju za igralniško koncesijo Alea Iacti. FOTO: Reuters

Poudarjajo, da so k zasnovi in predstavitvi projekta Sailaway pristopili v dobronamerno in na podlagi trasparentnih postopkov, zato bodo naredili vse, da do izvedbe projekta tudi pride. "Ob tem družba ostro zavrača različna nizkotna podtikanja posameznikov glede načina prepričevanja občinskih svetnikov in druge zainteresirane javnosti o upravičenosti projekta," so poudarili.

Na četrtkovi izredni seji občinskega sveta Šempeter - Vrtojba svetniki niso glasovali o soglasju k podelitvi koncesije za izvajanje iger na srečo družbi Alea Iacta v njihovi občini, pač pa so pred odločanjem od družbe zahtevali določene garancije, ki naj bi znašale deset odstotkov vrednosti projekta, ki bi jih občina lahko unovčila, če Alea Iacta ne bi v celoti zgradila zabaviščno-igralniškega kompleksa, kot ga je predstavila svetnikom.

Svetniki se namreč bojijo, da bi Alea Iacta zgradila le hotel z igralnim salonom, na preostali del investicije pa preprosto "pozabila". K takemu prepričanju naj bi jih navajalo dejstvo, da je Alea Iacta doslej podpisala pogodbo in plačala aro le za 13.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, kjer naj bi stal hotel z igralnim salonom, za preostalih 18.000 kvadratnih metrov zemljišča, ki bi ga potrebovali za druge dejavnosti centra, pa z Mercatorjem še ni podpisala pogodbe o nakupu.

Šempetrsko-vrtojbenski svetniki bodo o soglasju odločali predvidoma na redni seji občinskega sveta, ki bo 8. septembra.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Katja Ostrš
27. 08. 2011 18.51
PA BO SE NA VELIKO SLUŽILO ,PA NEKAJ TAJKUNOV BO NASTALO
tronkodak
27. 08. 2011 14.53
Denar čaka d aga operejo. To je preprosto ejtvo. Itak je pa politika zadaj, ki vodi vseto. Projekt bo narejen samo v obliki igralnega salona in hotela. Za drugo denarja niti ni predvidenega. Provizije so že razdelili.
ian00
26. 08. 2011 19.59
haha,kej bojo zidali,če nimajo šoldou niti za burek.....
whitewalker
26. 08. 2011 15.39
+1
Naglas se še spomniš kdo je uničil HIT? Predvsem dr. Andrej Bajuk, ki ni dovolil zunanjega kapitala, ki ga je ponujal Harrahs Entertainment. TEŠ6 ni inovativen projekt. Še v zahodni Aziji ne gradijo več termo elektrarn.
Naglas
26. 08. 2011 13.38
@rudra: pa saj se gremo inovativne projekte, ki niso družbeno škodljivi: - TEŠ 6, - Nove elektrarne na zgornji Soči, - NUK 2, . . . a nadaljujem?
rudra
26. 08. 2011 13.19
Spet pokraden denar in želja po hitrem zaslušku in na lahek način.Dejavnost je pa še družbeno škodljiva (igralništvo). Niti enega takšnega projekta ne bi podprl.Naj raje država in vsi vlagajo v inovativne projekte ne pa v takole ''hoštaplrsko''' neperspektivno afnanje.
Naglas
26. 08. 2011 13.03
-1
Me zanima bolj, kje bo HIT dobil 1.000.000.000,00 EUR za njihov projekt kot pravijo? Po domače povedano ... nimajo za burek! Eno priložnost za nadaljnji razvoj smo že izpustili, a bomo poslušali HIT (ki dejansko nima vizije razvoja, ampak le vizijo nižanja stroškov in reševanja trenutnih težav) in spustili še eno? Se pa že vidi, da so že bile neke usluge narejene ... kajne g. Arčon?