Gospodarstvo

Bo Debeljak sprejel?

Ljubljana, 22. 11. 2005 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Član Gorenjeve uprave Debeljak je potrdil, da so mu nadzorniki Mercatorja ponudili Jankovićev stolček.

Žiga Debeljak naj bi Jankovićev stolček zasedel 1. januarja
Žiga Debeljak naj bi Jankovićev stolček zasedel 1. januarja FOTO: B.Reya/Finance

Član Gorenjeve uprave za finance in ekonomiko Žiga Debeljak je za 24ur.com potrdil ponedeljkov sestanek z nadzorniki Mercatorja, ki so mu tudi uradno ponudili mesto predsednika uprave v Mercatorju. "Potrjujem, da so mi predstavniki Nadzornega sveta družbe Mercator, d.d., v ponedeljek podali ponudbo za prevzem mesta predsednika Uprave družbe Mercator, d.d., ki vključuje tudi mandat za sestavo nove Uprave družbe. Dogovorili smo se, da jim svojo odločitev glede ponudbe posredujem najkasneje do ponedeljka, 28.11.2005. Drugih vidikov omenjene zadeve v tem trenutku ne želim komentirati," je dejal Debeljak.

Pogajanja z Debeljakom je potrdil tudi predsednik nadzornikov "najboljšega soseda" Robert Šega. Kot je zapisal, so predstavniki nadzornega sveta ocenili, da je Debeljak glede na svoje dosedanje delovne izkušnje, izobrazbo ter managerska in strokovna znanja primeren kandidat za predsednika uprave Mercatorja.

Debeljak je član uprave za področje financ in ekonomike v Gorenju, položaj pa je prevzel leta 2003. 34-letni Debeljak, ki je leta 1998 magistriral s področja kontrolinga, je pred šestimi leti v Mercatorju opravljal delovno mesto direktorja sektorja kontrolinga in računovodstva. Med drugim je bil zadolžen za strateški kontroling, strateške poslovne finance, računovodstvo, davčno politiko, interno revizijo ter druga povezana strokovna področja.

Novo upravo Mercatorja naj bi sicer imenovali na seji nadzornega sveta 13. decembra, kot piše Dnevnik, pa obstaja velika verjetnost, da bodo predsednika uprave imenovali že prej. Debeljak naj bi namreč po neuradnih virih, ki jih navajajo Finance, prvi stolček Mercatorja zasedel 1. januarja prihodnje leto. Kdaj bo Debeljak lahko nastopil novo funkcijo, naj bi bilo po pisanju Financ odvisno tudi od prvega moža Gorenja Franja Bobinca, ki za Debeljaka menda še ni našel primerne zamenjave.

Kdo bo sedel v novi upravi?

Zoran Janković
Zoran Janković FOTO: POP TV

Za zdaj še ni znano, kdo naj bi poleg Debeljaka sedel v novi upravi 'najboljšega soseda'. Skoraj zagotovo pa lahko trdimo, da bo v upravi prišlo do sprememb. Finance trdijo, da se bosta od delovnega mesta predčasno poslovila Jadranka Dakič (njene naloge bo prevzel Debeljak) in član uprave za netrgovino Aleš Čerin, medtem ko bi Stanislav Brodnjak in Marjan Sedej lahko še ostala v upravi.

Novi zasedbi naj bi se po nekaterih informacijah pridružila Mateja Jesenek, zdaj Mercatorjeva direktorica za strateško trženje. V igri je bil nekaj časa tudi direktor Engrotuša Aleksander Svetelšek, a je okoli njega vse potihnilo.

Kot je znano, je nadzorni svet Mercatorja prejšnji teden z mesta predsednika uprave nekrivdno razrešil Zorana Jankovića, ki je družbo vodil od leta 1997. Podjetje do imenovanja novega prvega moža družbe vodita Čerin in Sedej.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja