Gospodarstvo

Bitka za preživetje krize: po znamenito torto v 'drive-in'

Dunaj, 30. 11. 2020 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Natalija Švab
Komentarji
4

Pandemija koronavirusne bolezni je močno prizadela hotelirje v enem najbolj priljubljenih turističnih mest v Evropi – avstrijski prestolnici Dunaj. Vseeno so se v enem najbolj prepoznavnih hotelov, hotelu Sacher, odločili, da se ne bodo kar tako vdali in da bodo poskrbeli vsaj za ljubitelje svoje svetovno znane torte.

Tako njihovo osebje zdaj pred hotelom v "drive-inu" prodaja prepoznavno sacherjevo torto. Nova delovna naloga jih ne moti, ideja se jim zdi odlična, čedni voziček, na katerem so razstavljene škatle s sladko vsebino, pa je tudi prava paša za oči in atrakcija za mimoidoče, poroča AFP. 

Dunajčani so navdušeni. "Res dobra ideja," pravi Claudia Bednar, medtem ko ravno plačuje torto, ki stane dobrih 50 evrov. "Ker ne smemo potovati, jo bom kar poslala teti v Nemčijo, ki praznuje 65 let, odkar se je poročila."

Kljub novemu projektu sicer tudi v znamenitem hotelu vlada precej negotovosti. Zaradi zaprtja države, ki je posledica boja proti širjenju novega koronavirusa, je ogromno osebja na čakanju. Podobno kot pri nas je država uvedla shemo nadomestil. 

Hotel, sicer impresivna stavba, pa večinoma sameva. A to ne pomeni, da je zapuščen. V veži je vseeno sveže cvetje. Trenutno imajo pet gostov – gre za poslovneže, saj so turistična potovanja ustavljena.

Prav tako obdobje, ko ni gostov, izkoriščajo za nujna popravila in vzdrževalna dela. 

Sacher

Koronakriza sicer za znameniti hotel – še zadnji hotel s petimi zvezdicami v mestu, ki je še vedno v družinski lasti, nikakor ni prva. Leta 1934 je hotel celo bankrotiral. 

"Preživeli smo že veliko kriz in tudi to bomo. Družina ima vedno dolgoročne načrte," o razmerah pravi Matthias Winkler, ki je upravljanje hotela od tašče prevzel leta 2015. 

Vseeno razmere niso zavidljive, 90 odstotkov nočitev namreč opravijo turisti, ki pa jih letos ni. A torej računa na boljše čase in meni, da bo njihova največja prednost za dolgoročno okrevanje prav njihova tradicija, kamor nedvomno spada čokoladna torta. Kot pravijo, z obstojem hotela niso povezana le delovna mesta, ampak prepoznaven košček avstrijske (slaščičarske) zgodovine. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kren808
30. 11. 2020 19.07
Ko bi videli kaksne kolone so poleti, ce zelis popiti kavo in pojesti torto. Cakas lahko tudi 2ure.
IanNow
30. 11. 2020 18.50
+2
Odlicen hotel, odlicna torta.. Enkrat spet pridemo.
Xyz2023
30. 11. 2020 18.45
+1
Ni point torta... point je da zaradi norosti okoli pozitivnih testov lahko tudi takšni hotelirji končajo kariero. Katastrofa, za lastnike, za zaposlene in Dunaj. Na konc bo prišel pa Gates in kupil poceni in se smejal.
AxisDeus
30. 11. 2020 18.01
+0
Najbolj precenjena torta, kar je mogoče. Majčkena, mogoče dovolj za tri, biskvit suh, marmelade le za vzorec. Boljšo naredimo doma.