Gospodarstvo

Banke zavrnile še zadnji Petrolov predlog

Ljubljana, 18. 11. 2009 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz Petrola so sporočili, da so banke zavrnile tudi četrti predlog družbe za reševanje Istrabenza. Dodatnih zahtev bank pa v Petrolu ne morejo izpolniti, saj bi to predstavljalo preveliko tveganje za družbo.

Sedež družbe Petrol
Sedež družbe Petrol FOTO: Blaž Garbajs

Predstavniki družbe Petrol in bank upnic v primeru sanacije družbe Istrabenza na današnjem srečanju niso dosegli napredka, ki bi lahko pomenil korak k prostovoljni poravnavi, so sporočili s Petrola. Kot pravijo, so v zadnjih dveh mesecih pripravili že štiri različice predloga prostovoljne poravnave, s katerimi so želeli sanirati Istrabenz.

Banke so poleg 10-odstotne dokapitalizacije Istrabenza zahtevale še dodatna jamstva v obliki podrejenega dolga v višini 30 milijonov evrov, kar pa za Petrol ni bilo sprejemljivo, saj bi to predstavljalo preveliko tveganje za stabilno in varno poslovanje družbe v prihodnje. "Petrol kot pomemben, pa vendar manjšinski lastnik ne more prevzemati odgovornosti za pretekle poslovne odločitve bank upnic," so še pojasnili v Petrolu.

Kot pravijo, pa kljub temu še naprej zagovarjajo prostovoljno poravnavo, kot najprimernejšo rešitev, saj prinaša maksimiziranje premoženja Istrabenza.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odbogaposlan
18. 11. 2009 18.41
Združenje lastnikov nepremičnin za razpravo o obdavčitvi nepremičnin Ljubljana, 17. novembra (STA) - Združenje lastnikov nepremičnin v Sloveniji poziva k začetku "resne" razprave na področju obdavčitve nepremičnin, saj je na področju uvedbe novega davka velika zmeda, so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani poudarili predstavniki združenja. noter sedi bivši največji deložiranec Pirklmajyer, ki je hkrati s šk. nadstresom in herr Flikom oddajal nepremičnino od mOla, za bogate cekine sodišču. sodišče kje si?
odbogaposlan
18. 11. 2009 18.35
Kam je izginilo 444 milijonov evrov, ali 5 procentov državnega proračuna ? lep vas prosim; kaj dela policija, kaj dela tožilstvo, kaj delajo sodišča?
odbogaposlan
18. 11. 2009 18.34
istrabenc se rešuje samo zaradi tistega e-gean, in bivše sekretatrja grlice iz ministarstva za ekonomijo i energijo! mafiozoti.
odbogaposlan
18. 11. 2009 18.33
A danes tajkuni niso še nič pokradli? drugi
manco-capac
18. 11. 2009 18.17
Banke naj izterjajo denar od tistih, ki so jim ga posodile! A ne gre, kaj?