Gospodarstvo

Alitalia znova zaposluje

Rim, 06. 06. 2015 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski letalski prevoznik Alitalia, v katerem je 49-odstotni delež lani pridobila letalska družba iz Združenih arabskih emiratov Etihad Airways, spet zaposluje. Delo bo dobilo 310 ljudi, ki so jih zaradi varčevanja v preteklosti odpustili, tiste, ki so imeli pogodbo za določen čas, pa bodo zaposlili za nedoločen čas.

AlItalia
AlItalia FOTO: Reuters

"To je prvi znak novega začetka Alitalie po prevzemu s strani Etihada," je bil ob zaključku pogajanj z vodstvom družbe zadovoljen tiskovni predstavnik sindikata Emiliano Fiorentino.

Alitalia se pod Etihadom nadeja novega uspešnega začetka. V dveh letih pričakujejo 100 milijonov evrov dobička, je pred kratkim napovedal glavni izvršni direktor družbe Silvano Cassano. To naj bi dosegli z več mednarodnimi povezavami in odličnimi storitvami za stranke. Stavili naj bi predvsem na Severno Ameriko in Azijo.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

extradeluxe
08. 06. 2015 09.15
+1
Prvo naj mi vrnejo denar od zadnjič ko jim je zgorel maednarodni terminal in so stornirali lete. Kot drugo Alitalia ni več tako slaba kot je bila v 90', saj je ostala ista, ostali konkurenti pa so z nižanjem stroškov padli na njen nivo. Tko da moram rečt da je estelle malo za časom. Se spomnem v 90' je bila med recimo Alitalio in Lufthansko ogromna razlika, danes pa ni več tolikšna. Čeprav še vedno grem raje z Lufthanso zaradi feelinga.
StašaLoko
07. 06. 2015 11.35
+1
Zanimivo !! Prišli so grdi tujci. Naši pa ne da bi prodali Adrio !!!!
Matic Petek 1
06. 06. 2015 11.33
+4
Ravno letel s Alitalia v Rim in nazaj s malim otrokom. Njihove storitve so čisto drugem (višjem nivoju) kot recimo Ryaair. Večji razmah med sedeži, prijazno osebje, družinam s otroci dajo prednom ob vkrcanju (kar so mi na Ryaair eksplicitno zavrnili), ni problem težki kovčki, itd.
Turgensis
06. 06. 2015 19.50
+18
A se ti norčuješ sam iz sebe? Aliitalia je klasična letalska družba, njena konkurenca so Air France, Lufthansa, British Airways... Popolnoma drug poslovni model kot velja za nizkocenovce. Ryanairu pa predstavlja konkurenco easyjet, wizz air, vueling,... Njihove stranke se tako razlikujejo, kot se razlikujejo kupci Mercedesa in Fiata, tukaj enostavno ni primerjave!
estelle.r
07. 06. 2015 16.19
+1
Gospod Matic je zgleda še začetnik v potovanjih in se toliko še ne spozna ;) Skratka, Alitalia je porazna glede na svojo konkurenco.
Klampfman
06. 06. 2015 11.19
+8
Grdi tujci so prevzeli podjetje in sedaj zaposlujejo nove ljudi. Kako si drznejo! Alitalia je naša last!!!