Gospodarstvo

Akcije, popusti, razprodaje

Ljubljana, 12. 07. 2010 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bi radi imeli nov kos oblačila ali pa novo obutev? Potem je zdaj pravi čas, saj so se začele poletne sezonske razprodaje, ki po zakonu lahko trajajo največ dva meseca.

Nad morebitnimi kršitvami trgovcev bodo bdeli tržni inšpektorji, ki pa sicer zabeležijo čedalje manj ugotovljenih nepravilnosti.

Začele so se poletne sezonske razprodaje tekstila in obutve, ki lahko trajajo največ 60 dni, a trajanje razprodaj določi vsak trgovec skladno s svojo poslovno politiko.

Omejitev pri višini znižanja blaga ni, edina omejitev je pri znižanju v razponu. Če trgovec ponudi znižanje blaga v razponu od 20 do 40 odstotkov, mora biti najmanj četrtina vrednosti blaga, ki ga ponuja na razprodaji, po najvišjem odstotku, so pojasnili v Trgovinski zbornici Slovenije.

Razprodaja-4
Razprodaja-4 FOTO: 24ur.com

Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatke o vrsti blaga, odstotku znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolari10
12. 07. 2010 14.33
Povprašajmo SVETLIKA ALI PAHORJA kako se lahko en samski nezaposlen starejši človek še lahko obleče z tako velikim dodatkom, ki ga prejema v kolikor bi znižali za 100% tekstil ali obutev tega ni mogoče. Večji delež odnesejo javni delavci kateri postopajo po pisarnah, nato so ministri, ki jih je toliko vrst kot v nobeni drugi državi, pol je vojska katero predsednik zagovarja neglede na življenske razmere v Sloveniji nato so šele tajkunčki.Na zavodih za zaposlovanje je nekje 55% ki dodatka niso opravičeni, inšpektorje za korupcijo imamo nimamo inšpektorjev za kontrolo na zavodih,fušarje se še naprej spodbuja teh je na zavodih prijavljkenih najmanj20.000. teh zgleda zlepa ne bodo prenehali če jim država to dovoljuje.Na minesterskih stolih sedi vseprevečl ljudi a nebi tile raje šli v inšpekcijske službe tam bi spet morali pol imetio še ene inšpektorje, da bi te kontrolirali če oni omenjeni delajo ali so po gostilnah in se hladijo z mrzlo pijačo, tako teče verioga pri nas naprej. Pojdite v Nemčijo užgite eno ročno orodje čez par minut je tam davčna policija. Zakaj se jamra za preveč bolniškega staleža, sam sem naprim,er kot podjetnik leta 1983 uvedel stimulans. Rezultat zelo prepričljiv vse manj je bilo bolniških izostankov. Še tole bi komentiral predsednik države zagovarja ukiniotev vojske, če smo morali na referendum za v nato bomo skliocali tudi referendum o ukinitvi vojske vso pravico za to izglasovanje imamo. Pa vse skupaj je škoda časa za pisanje edennreče bo tako tako mora ostati.Sedaj pa pohitite na razprodaje tiste, ki ste jioh najprej dvignili sedaj znižujete, trgovcem ni za zamerit ampak vodstvenikom, ker bo več davčnega denarja.
casinio
12. 07. 2010 12.18
najprej 50% zvišajo-potem pa popust-javnemu sektorju je itak vseeno a grejo zdej po cunje al pa čez dva meseca se strinjam s tabo view
klementajn
12. 07. 2010 12.12
Roxy79, nočem si predstavljat kako urejen videz moraš imet. Glavno da ti ustreza da si 'lepo' oblečen.
Roxy79
12. 07. 2010 09.42
pa bo konec meseca.... 0.6% DEFLACIJE. zdej pa prosim javna gospoda.... kako naj se preživim preko meseca z novo majčko,novimi čevlji.... Jih moram 2x na leto kupovati? mislim da NI potrebe po kupovanju . Kupiš 1x... in imaš za 10 let mir. ne vem... če bi šel pogledat v omaro vsake gospodične,bi kaj kmalu opazili koliko prahu se je nabralo na majčkah,minicah,šulnčkih... itd... 1x oblečejo.. in ni več v uporabi. če bi znosile vse te cujne do konca,mislim da bi bile do konca življenja preskrbljene s cujnami in obutvijo. jaz se svojih starih majic,hlač in čevljev ne sramujem.... pač pa so ZELO uležene.Čevlji sploh.. od Planike... že 8 leto.. itd itd.
am_staff
12. 07. 2010 09.16
Še eno naplahtanje kupcev z udarnim popustom, ki je že prej vračunan v preveliko ceno.
tacamaca
12. 07. 2010 07.53
Dame iz javne uprave...navali med službo....drugi itak nimamo keša.