Gospodarstvo

Aha Muro naj bi najel vodilni v podjetju

Murska Sobota, 23. 07. 2015 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kosovska družba Emporium se ni odločila za najem proizvodnih zmogljivosti Aha Mure v stečaju, zato bo podjetje začasno najel sedanji vodilni v podjetju Dušan Gomboc. V prihodnjih dneh naj bi že podpisal najemno pogodbo.

Mura
Mura FOTO: POP TV

Kosovsko podjetje Emporium, ki se je prejšnji teden začelo zanimati za Aha Muro, se za najem ni odločilo, ker mu izračuni po pregledu dokumentacije niso pokazali možnosti poslovanja z dobičkom, je danes pojasnil stečajni upravitelj Stevo Radovanović. Ali se bo Emporium na jesenski dražbi prijavil za nakup podjetja, pa "bo še videl".

Radovanović tako zdaj računa na rešitev s pomočjo nekdanjega direktorja Aha Mure Dušana Gomboca, ki je sedaj vodja poslovne celote. Medtem ko se je sprva domnevalo, da bi se Gombocu pri tem projektu lahko pridružili še nekateri drugi vodilni uslužbenci v Aha Muri, zdaj kaže, da bo zadevo vzel v roke Gomboc sam. Ta po besedah Radovanovića že ustanavlja podjetje, ki bi v prihodnjih dneh podpisalo najemno pogodbo, s katero bi ohranili proizvodnjo v Aha Muri vsaj do naslednje dražbe za nakup podjetja.

Gomboc po besedah stečajnega upravitelja računa, da bi obdržal okoli 340 ali 350 zaposlenih, medtem ko jih v proizvodnji trenutno dela 374. Ti so v petek prejeli odpovedi pogodb o zaposlitvi, a še vedno delajo, saj trenutno teče 15-dnevni odpovedni rok.

Izdali sklep o prenehanju proizvodnje

Okrožno sodišče v Murski Soboti je namreč v petek, ko je minilo leto dni od začetka stečaja podjetja, izdalo sklep o prenehanju proizvodnje v Aha Muri. V času omenjenih 15 dni mora podjetje nekdo najeti, sicer se bo proizvodnja ustavila in Mure ne bo več. S prekinitvijo proizvodnje ne bi mogli izpolniti vseh sprejetih naročil, zaradi česar bi lahko s strani naročnikov sledile tudi zahteve po odškodnini.

Z najemno pogodbo želijo ohraniti proizvodnjo vsaj do nove dražbe za nakup Aha Mure, ki je predvidena v septembru. Za nakup po besedah Radovanovića kažejo zaenkrat zanimanje trije poslovni subjekti, katerih imen ni želel izdati.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Biofanatik
26. 07. 2015 13.27
+1
Neki tazga kot da tečeš v krogu in sam sebe v rt brcaš.
LOPOVEpredZID
26. 07. 2015 11.05
+4
V bistvu nam poročate o novih malverzacijah in kraji davkoplačevalskega denarja V NAPREJ.
Kajetan
25. 07. 2015 11.56
+0
Mogoče bi pa Stevotu lahko razložili da stečajni upravitelj ni za to da uniči firmo lahko jo spravi tudi nazaj na noge in zeleno vejo.
ferencz 1
24. 07. 2015 13.48
+4
In še naprej kradli.....
srebrnibreg
23. 07. 2015 18.43
+8
Upajmo, da stečajni ne bo pokvaril posla s kakšnimi neumnimi izsiljevanji Gomboca kot se to rado godi v takšnih primerih.