Gospodarstvo

Agrokor: Trenutno ne nameravamo prevzeti Mercatorja

Zagreb / Ljubljana, 08. 03. 2011 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Agrokorju so ATVP odgovorili, da trenutno ne nameravajo prevzeti Mercatorja, če se bodo odločili, bodo za zdaj kupili le 23,4-odstotni delež, ki ga prodaja Pivovarna Laško, še pravijo.

Upravna stavba Mercatorja
Upravna stavba Mercatorja FOTO: POP TV

V Agrokorju so ATVP zatrdili tudi, da nimajo o prevzemu Mercatorja sklenjenega nobenega dogovora z ostalimi prodajalci delnic te družbe (NLB, Unicredit banka).

Potem ko so v javnosti zaokrožile govorice, da naj bi Agrokor nameraval prevzeti Mercator, se je Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) zaradi vse višje cene Mercatorjeve delnice odločila za nadzorni postopek nad morebitno povezavo.

Agrokor se je moral na zahtevo ATVP izjasniti, ali obstaja kakšen dogovor med NLB, Pivovarno Laško, Unicredit banko in Agrokorjem o delnicah Mercatorja, ali je bil med omenjenimi družbami kakšen dogovor glede cene, ki bi jo bil Agrokor pripravljen plačati za delnice Mercatorja in kakšni so načrtovani naslednji koraki v zvezi z nakupom delnic Mercatorja. ATVP je Agrokor tudi pozvala, da se izjasni, ali namerava dati prevzemno ponudbo za Mercator.

Kot je predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić zapisal v dopisu ATVP, ki so ga posredovali iz odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji – ta zastopa Agrokor –, družba nima sklenjenega dogovora z nobeno osebo o prevzemu Mercatorja, prav tako pa ni sklenjen nikakršen odgovor med družbami NLB, Pivovarno Laško, Unicredit banko in Agrokorjem o delnicah Mercatorja.

Med NLB, Pivovarno Laško, Unicredit banko in Agrokorjem po navedbah Todorića tudi ni sklenjen nikakršen dogovor glede cene, ki bi jo bil Agrokor pripravljen plačati za delnice Mercatorja. Poleg tega pa v družbi tudi še niso sprejeli odločitve, koliko bi bili pripravljeni plačati za delnice Mercatorja. Poleg tega pa tudi trenutno ne razmišljajo o prevzemu družbe. Kot je dejal Todorić preučujejo le možnost, da bi od Pivovarne Laško kupili 23,34-odstotni delež.

V tem tednu naj bi se sicer v Zagrebu sestali upravi Agrokorja in Mercatorja in govorili o izraženem interesu Mercatorja za preučitev možnosti odkupa Agrokorjeve hčerinske družbe Konzum. Točen datum sestanka še ni znan, Todorić pa je predseniku uprave Mercatorja ponudil tri datume – danes, sredo in petek.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luka77777778
08. 03. 2011 22.43
Za Slovenijo je (še)rešitev,vendar ne v tem okolju,sistemu in z temi ljudmi,končal sem z rubriko gospodarstvo....vsak dan vidim samo kako tonemo in tonemo....
alterego
08. 03. 2011 13.39
zgleda, da se casino kapitalizem v naših krajih še zmeraj prakticira...
Odpri.oci
08. 03. 2011 13.13
Agrokor itak nima denarja za prevzem.... zato mora najprej prodati Konzum Merkatorju, da bo lahko potem prevzel Mercator...... . In naši "veleumi" jim bodo še pomagali pri tem !
Frane Šajn
08. 03. 2011 11.52
ŠLA JE KOLINSKA ŠEL BO MERKATOR NEMINOVNO, TAKO KOT SEM TU. NAŠE TOVARNE TRGOVINE NE VODIO LJUDJE Z NARODNIM PONOSOM TI IMAJO PONOS V DENARNICAH. NIČ NISO USTVARILI NIČ PRIDONESLI SKRBIJO IN TO TEMELJITO LE ZA TO SESULI IN DA BODO VSE ODNESLI. TA DRŽAVA JE RAJ SVETOVNI RAJ ZA KRIMINAL. VI PA KAR KAŽITE S PRSTKI IZZA ZAVES TIHO KOT MIŠKE IN ČAKAJTE NA KRALJA MATJAŽA IN ALENČICO STA ŽE NA POTI BAJE.
hansola
08. 03. 2011 11.23
luka77777778, pojdi v občinsko hišo v Ljubljano pa se lahko zahvališ glavnemu krivcu.
luka77777778
08. 03. 2011 11.03
Bomo dopustili da nam prevzamejo mercator??