Gospodarstvo

Adria Airways bo zaradi stavke na letališču Frankfurt potnikom ponudila prevoz preko drugih letališč

Ljubljana/Frankfurt, 05. 09. 2014 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ker bo nemški letalski prevoznik Lufthansa zaradi stavke pilotov odpovedal nekatere svoje lete iz Frankfurta in v Frankfurt, bo Adria Airways svojim potnikom ponudila prevoz preko drugih letališč.

Nemški letalski prevoznik Lufthansa je Adrio Airways obvestil, da bo danes po 17. uri zaradi stavke odpovedal nekatere svoje lete iz Frankfurta in v Frankfurt. Za podrobne informacije Lufthansa vse potnike prosi, da status svojega leta preverijo na njihovi spletni strani www.lufthansa.com.

Stavka bo potekala na največjem nemškem letališču Frankfurt, ki je Lufthansina domača baza, in sicer med 17. in 23. uro.
Stavka bo potekala na največjem nemškem letališču Frankfurt, ki je Lufthansina domača baza, in sicer med 17. in 23. uro. FOTO: Reuters

Adria Airways bo svoje polete opravila po predvidenem voznem redu. Vse potnike, ki nadaljujejo svoje potovanje na enem izmed odpovedanih povezovalnih letov Lufthanse, prosijo, naj pokličejo na prodajno mesto Adrie Airways na Letališču Ljubljana, kjer bodo dobili vse potrebne informacije o svojem potovanju do končne destinacije. Informacije za potnike so na voljo na številkah 04 259 4245, 04 259 4252 in 04 259 4370.

Adria Airways bo potnikom ponudila prevoz preko drugih letališč, vse potnike pa naprošajo, da se na svojem odhodnem letališču pravočasno zglasijo za prijavo na let.
Kot so sporočili iz Adrie Airways, bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bodo potnike pripeljali do cilja potovanja. "Stavka pilotov je okoliščina, ki velja za izredne razmere, na katero prevoznik nima vpliva, zato Adria Airways ni dolžna potnikom izplačevati odškodnin zaradi zamud in odpovedi," še sporočajo.

Razlog za stavko so pogoji za upokojevanje

Razlog za stavko je že dalj časa trajajoči konflikt pilotov in vodstva Lufthanse glede pogojev upokojevanja. Družba namreč želi pilotom odvzeti možnost zgodnje upokojitve ter uvesti sistem prispevkov k financiranju pokojnin.

Pretekli petek so šest ur stavkali v nemškem nizkocenovnem prevozniku in Lufthansini hčerinski družbi Germanwings. Odpovedanih je bilo 116 od 164 napovedanih letov, prizadetih pa je bilo okoli 15.000 potnikov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mebear
06. 09. 2014 09.08
+2
Piloti Lufthanse(in ostali zaposleni) se borijo za svoje pokojnine in z manevrom Adrie bodo še na slabšem!! Kot da so v Adriji piloti bolje plačani....???
borzojoj
05. 09. 2014 12.51
+4
Kupujejo naše letališče, doma pa imajo štalo.
slosap@yahoo.de
05. 09. 2014 15.52
+2
hmmm, FRAPORT ni Lufthansa... Lufthansa ni kupila letališča Jože Pučnik....