Gospodarstvo

888 tisoč evrov za kombije

Ljubljana, 15. 07. 2008 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iztekel se je rok za pritožbe, zato je Dars podpisal pogodbo za nakup 21 Volkswagnovih kombijev, s katerimi bodo nadzirali uporabo vinjet.

Konec gneče na cestninah?
Konec gneče na cestninah? FOTO: Igor Adamič

Potem ko je v ponedeljek potekel rok za pritožbe na javni razpisu za nakup vozil za nadzor uporabe vinjet in cestninjenja, je Dars poslal podjetju Porsche Slovenija v podpis pogodbo. Kupili bodo 21 Volkswagnovih transporterjev, pogodbena vrednost z DDV pa znaša 888.130 evrov.

Na javni razpis Darsa sta se prijavila dva ponudnika. Poleg Porscheja Slovenije še Dat-Con iz Polzele. Vrednost ponudbe slednjega je znašala 1.082.642 evrov z DDV. Dars pa je z razpisom kupoval 21 kombijev: 20 za potrebe mobilne enote in enega za potrebe Darsa. Dobavitelj bo moral poleg določene
kakovosti in dodatne opreme kombijev zagotoviti tudi šolanje predvidoma 90 ljudi.

Kot je pisalo v pogojih javnega razpisa, bo prevzem vozil in opreme opravljen po preizkusu delovanja, dobavitelj pa bo moral osebje seznaniti s funkcionalnostmi vozila in pripraviti šolo varne vožnje. Osnovna barva 20 vozil, ki so predvidena za mobilno enoto, je sivo-srebrna, na strehi mora biti napis Dars v temno modri barvi, na strehi morajo biti oranžne signalne luči, ostale oznake pa se bodo izvedle v skladu s celostno grafično podobo Darsa, ki jo bo izbrani ponudnik prejel takoj po podpisu pogodbe. Eno vozilo – to je za potrebe Darsa – mora biti v beli barvi, brez drugih oznak.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ro-Zy-YoZi
28. 07. 2008 09.50
mihao1; zato ker se cestninski nadzorniki res ne morejo v jajcih tipa kangoo voziti.. Potrebujejo zmogljive avte ki smo jih zopet mi kupili, da se bojo lahko vozil gor pa dol po AC. Ja bolno nimaš kaj, za neke nadzornike k bojo čekiral če maš vinjeto porabijo skor miljon € samo na avtih. Za ta denar bi lahko ta služba delala nekaj let in bi si pokrili plače s tem d abi mogli svoje ritke prevažati v nekoliko cenejših avtih. Ampak v SLO to ne gre tako, da pravzaprav smo lahko srečni da si niso za te nadzornike omislili kakih posebnih vozil, ki bi jih najbrž znali narediti samo v Patriji na Finskem. Absolutno pa ne gre zanemariti opreme, ki jo cestninski nadzornik potrebbuje. Zato bi lahko opremili ta vozila še s perverzno drago opremo tipa (karbonski loparček za ustavljanje, hladilnik, razvetljava in signalizacija, park senzorji, navigacijski sistem - da se kdo ne zgubi, verjetno vsaj enih 25 airbagov itd.... SMOTRNO NI KAJ! Dars pojdite na MORS po kak nasvet kako kupiti čimdražji avto s popolno konfiguracijo za vsa vozila, pa če jih potem takoj tretjino pride neopremljenih, Erjavec ima precej znanja obrnite se nanj!)
mighi
22. 07. 2008 15.38
Zakaj pa mora biti kombi? MB S klasa...hecam, dal bi jim kanguje al pa kaj podobnega za 15k €.
politik70
21. 07. 2008 13.26
Ja cenejši.. Sam nimajo pa hladilnika z mrzlim tajkunom ugrajenga.... Tko da ne smemo sam na ceno v Nemčiji gledat.... Mi smo bolši... Če imamo največjo inflacijo pa imejmo še najdražje kombije... V vsemu prvi.... Materter jim...
pravicen
21. 07. 2008 12.49
Sem malo gledal po Nemških cenikih pa kombija za 45.000 EUR nisem našel so vsi cenejši LOL
politik70
21. 07. 2008 08.31
Ste videli ta nov kombije? Največ placa zavzame hladilnik... Saj veste tele darsovci so žejni.... In zato mora biti mrzel tajkun skoz na zalogi....
politik70
21. 07. 2008 08.30
No pa so še zadnje € od vinjet pokurl.... Le kje bojo za pufe vračat dobil??? Bo ata Aregentinc mošnjo odprl (privat zdomsko uno tabelo....)
unikat.33
20. 07. 2008 07.21
Bedarija. Rajši naj uredijo, da bodo stare neuporabne table odstranili. Ne pa da tako spet brez veze zapravljajo denar. Sedem ali osem kombijev, bi bilo čist zadost, za lenuhe iz DARS-a.
megla007
18. 07. 2008 15.18
imnesi 18.07.2008, 07:16 Potem očitno nisi prebral dela o DDVju, ki polni državni proračun, poleg dohodnine. Ko si že tako strokoven, od kje otroške doklade prihajajo v državno blagajno, pa denar za razno razne socialne pomoči. Revček. In ti se imaš za nekega strokovnjaka na "NIVOJU", ki prebere samo Bruto pa Neto, (pač, kar mu paše). Super. Drugi del pa. DARS ima pooblastila, da preveri ali imaš vinjeto ali ne, ZAUSTAVITI TE PA NE SME NIHČE DRUG, KOT SAMO IN EDINO POLICIJA, s službenim vozilom. Česa ne razumeš tukaj? Policist ustavi in te preda naprej v nadzor DARSu. Ti je kaj bolj jasno? Kot carinska kontrola. Sam carinik te ne more kar tako ustaviti sred ceste. Mora biti NUJNO POLICIJSKA PATRULJA zraven, ki zaustavlja. Vsak jager, pa vsak pajac v odsevnem brezrokavniku me pa tudi ne bo ustavljal (romunski goljufi in podobne zadeve, tudi po SLO AC !!!). Čeprav imam VSE pošlihtano. Veš, si kamot tudi jaz izdelam nalepko za brezrokavnik z napisom DARS, pa začnem ustavljat, policijske uniforme pa bolj težko ponaredim. Jih sploh ne znam. Pa mi tudi ni do tega. Pa smo spet pri branju tistega, kar te pač trenutno zanima in ne celega teksta besedila komentarja. Jap, biti na nivoju je zadnje čase prav težko delo.
Gregor Žižek
18. 07. 2008 13.31
888 tisoc evrov :D ja kaj bojo meli stjunane kombije z mega wuverji in vgrajeno plazmo cez celo levo stran na kateri bodo videli ali vinjeta manjka ali pa je mogoce ponarejena. Svasta i svega ... ravno kombije rabijo :D
imnesi
18. 07. 2008 07.16
megla007 komentar na tvoj prvi del bi bil: sistem javnih financ je malo bilj zapleten kot pa samo operiranje z dvema besedama BRUTO in NETO. Dlje nebi komentiral, da se ne spustim na tako nizek "strokovni" nivo. Na drugi del pa: Ja verjetno imajo nadzorniki pooblastila, da lahko opravljajo svoje delo?!?! In a je s tem kaj narobe? Ne vem zakaj takšen odpor do vsakršne kontrole? Si mogoče tako visoka živina, da si nedotakljiv in te ne sme nihče ustavit? Kaj ni normalno, da se dela kontrola? Ne razumem zakaj bi se kdo sploh razburjal glede kontrol, če ima vse poštimano in se nima česa bati? Ali pa se mogoče motim??? Kar se pa tiče zaplankanosti, bi pa rekel samo to, da je zame zaplankanost komentiranje novic na ta način, da se samo šimfa vse povprek in razburja kako je vse zanič, kako nam država pobira denar,... brez da bi dotična oseba sploh vedela kako sistem deluje. To pa je zaplankanost.
damirg@email.si
17. 07. 2008 23.30
sicer pa kokr sm vidu je poleti na hrvaškem čez 5 mio turistov, ki grejo čez slovenijo. tko da se bo ene 50 mio eur priteklo to sezono za vinjete...
Tonček Balonček
16. 07. 2008 19.57
Dvajsek kombijev bo nadzorovalo 500 km avtocest, t.j. eden na 25 km, ha, ha! Če vozil npr. 10 ur na dan, bo tistih 25 km prevozil cca 40x!
yugoslav
16. 07. 2008 19.47
aja pozabil sem da je olimpijsko leto in da je številka 8 srečna številka na kitajskem....
yugoslav
16. 07. 2008 19.46
zastava je bila sprečena da ponudi svoje kombije!
megla007
16. 07. 2008 17.24
imnesi 16.07.2008, 07:12 Zaplankan si ti, ker se pustiš nate*ovat vsevprek. Kar naj te. Pa naj dajo moj denar, za socialo vsem ciganom v SLO. Normalni slovenski državljani, ki so pomoči potrebnim, ne bojo dobili NIČ. Naj prodajo svoja vozila, svoja stanovanja vse to prej, preden bojo dobili sploh kakšno denarno pomoč od socialnih služb ! Pa še to. Očitno ne razlikuješ med NETO in BRUTO plačo pa DDV. Da o DDVju, ki ga plačaš v vsaki trgovini, ko greš kaj kupiti, ob vsaki storitvi, ki ti jo nekdo napravi in izda račun, ne bi govoril. Od tukaj denar, za državno blagajno, iz katere se potem tudi črpajo sredstva za raznorazne otroške doklade, patrije, odškodnine nepravično priprtim tajkunom, SCTjeve predore, cigane,... pardon ROME,... Kar se pa DARSovcev tiče. Tudi pri carinski kontroli, če imaš dizl al kurilca, te mora zaustaviti POLICIST ! Drugače pa ni problema, ti sam povej registrsko svojega vozila, pa te bom začel jaz ustavljat, kar tak. Se bom pretvarjal, da sem DARSov nadzornik vinjet, potem ti bom pa še mal benz prekontroliral, ko boš glih stal. No ja, spotoma ti bom pa preveril, kako umazan volan imaš, in ti bom še to zaračunal, ker boš imel preumazanega, po možnosti, itd. itd. itd... V tej državi lahko ustavlja samo POLICIJA, ki te pa lahko preda naprej v kontrolo ustreznim organom, torej DARSovim nadzornikom, ali carinikom, za pregled nafte, tajkunom,... ki naprej opravijo ustrezni nadzor, za katerega so kvalificirani.
gnu
16. 07. 2008 12.30
Zdaj nimajo kaj delat, pa se bodo malo vozili naokoli, v avtih za 42.000 €, ki jim jih bomo kupli. Kontrolo vinjet pa lahko delajo v za to narejenih cestninskih postajah - samo dobro kamero je treba gor montirat da se vidi ali je vinjeta OK. Ponarejene oz. z vazelinom nalepljene vinjete pa naj preverja policija - povsod, ne samo na avtocestah..
zdenko2
16. 07. 2008 12.28
škoda da se niso z Bentley-em zmenil za kakšno specialo različico
Navihanko
16. 07. 2008 11.49
O ljubi BOG kam mečejo naš denar...... Še dobro, da imamo Zidarja, da so vsaj malo mogli se matrat (napenjat sive male celice), ko jim je dal za podpisovat anekse k pogodbam.
TargeTinO
16. 07. 2008 09.57
Škoda ko niste MB Vito kupli...
Marija Krebs
16. 07. 2008 09.53
Spet javna naročila. Dvomim, da je bila to najcenejša ponudba?