Golf

VIDEO in FOTO: Kdor čaka dočaka – Adam Scott zmagovalec Mastersa

Augusta, 15. 04. 2013 06.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Avstralski golfist Adam Scott je zmagovalec uvodnega majorja sezone, Mastersa na igrišču Augusta National. Avstralec je tako pri 32-ih vendarle dočakal premierno zmago na turnirju velike četverice.

Avstralski golfski as Adam Scott je presenetljivi zmagovalec Mastersa v Augusti. 32-letnik je bil od prvega do zadnjega dne turnirja med najbolj konstantnimi igralci, še zdaleč pa ni nihče pričakoval, da bi lahko omenjeni dobil zeleni suknjič. V takšnem položaju je bil denimo že na lanskem Odprtem prvenstvu Velike Britanije, ko je imel praktično zmago že v rokah, nato pa vse skupaj zapravil na zadnji luknji in omogočil Južnoafričanu Ernieju Elsu, da se veseli naziva najboljšega.

Adam Scott je dočakal svojo prvo zmago na majorju.
Adam Scott je dočakal svojo prvo zmago na majorju. FOTO: Reuters

Tokrat je bila zgodba nekoliko drugačna. Na zahtevnem ameriškem igrišču je Scott prvi dan odigral 69, drugi dan mu ni šlo vse po načrtih in se je moral zadovoljiti z 72, tako, da je bil po polovici turnirja na nivoju Tigerja Woodsa. Odločilna dneva pa je igral sila previdno kar je moč razbrati iz njegove točkovne kartice. Oba dneva si je namreč privoščil le eno napako (bugi), sicer pa je beležil le pare in brdije. Vsak odločilni dan je luknjo odigral štirikrat pod parom, kar ga je pripeljalo na prag velike zmage. A v zmagovalcu Mastersa iz leta 2009 Angelu Cabreri je imel velikega konkurenta.
Omenjeni je bil namreč podobno uspešen, zato je sledila podaljšana igra. Bolje je z njo opravil Avstralec, sicer partner srbske teniške igralke Ane Ivanović, in se na drugi dodatni luknji veselil zmage. "Ne vem kako se je lahko kaj takšnega sploh zgodilo," je po zmagi uvodoma dejal Scott in nadaljeval: "Od julija lani, ko sem bil v podobnem položaju, je preteklo kar nekaj časa. Takrat sem imel enako možnost. Danes je vse potekalo tako kot sem si lahko le želel. Imel sem nekaj sreče. Neverjetno."

Greg Norman ...
"Avstralci smo ponosna športna nacija, tokrat pa bi lahko vzeli več kot le zmago. Vse to se mi je to jutro rojilo po glavi. Marc in Jason Day sta igrala odlično, zato bi lahko zmagal kdorkoli od nas," je nadaljeval Scotti in priznal kdo je pred odločilnim dnem turnirja predstavljal največji navdih zanj: "Nedvomno je bil tu igralec, ki je predstavljal golfskih navdih za vse Avstralce, ki so se pojavili na turnirju. To je Greg Norman. Jaz lahko rečem zanj, da mi je pomagal, ko je bilo to najbolj potrebno in enako velja za številne mlade igralce. Nedvomno del zmage pripada tudi njemu."

Woods tik za najboljšimi tremi
Najboljši golfist letošnje sezone Tiger Woods je turnir sklenil z izidom -5, kar po vseh težavah, ki jih je imel še zdaleč ni slabo. Izkupiček je bil dovolj za 4. mesto, ki si ga je delil z Avstralcem Marcom Lieshmanom. Brez velike smole, ki jo je imel drugi dan turnirja, bi bil brez težav v igri za zmago, tako pa bo moral na svoj 15. major še nekoliko počakati.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3