Golf

FOTO: Edinstveni karbonski voziček – nova slovenska zgodba o uspehu?

Ptuj, 11. 03. 2013 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski golfist Matjaž Gojčič je v letu 2013 zašel v poslovne vode, zadnja tri leta pa je skupaj z malo ekipo razvijal karbonski voziček Mirus Golf. Produkt je dokončan, 30-letnik pa je prvi primerek svetu že postavil na ogled na največjem karbonskem sejmu na svetu.

Eden najboljših slovenskih golfistov vseh časov Matjaž Gojčič je lansko sezono v dobršni meri izpustil. Zaigral je na vsega štirih turnirjih, rezultati še zdaleč niso bili slabi, a bolečine v hrbtu in poslovna pot na katero se je podal, sta mu onemogočila več igranja. Ptujčan je namreč s prijateljem Sašom, ki je njegove ideje digitaliziral in skonstruiral ter partnerjem z Gorenjske razvili orodja za izdelavo prvega slovenskega končnega golfskega produkta, karbonskega vozička, ki nosi ime Mirus golf.

"Vesel sem, ko vidim končni produkt, ko vidim kakšen je po dobrem letu in pol dela voziček, ki je v celoti izdelan iz karbona. Ime Mirus izhaja iz latinskega jezika in pomeni nekaj novega, posebnega,“ pravi golfist, ki se je pred leti najprej prek kvalifikacij, nato pa še s posebnim povabilom prebil na turnir serije European Tour, kamor se v letošnji sezoni želi vrniti. V kolikor bi posel z vozički stekel kot si je zastavil pa bi lahko v prihodnje več sredstev vložil tudi v svoj golfski razvoj, saj v njem še vedno tli želja po igranju na zelo visokem nivoju.

Matjaž Gojčič je zakorakal v poslovne vode.
Matjaž Gojčič je zakorakal v poslovne vode. FOTO: SloTour/AF

Navdušenje …
Vsi, ki so doslej videli prve dokončane primerke vozička so nad produktom navdušeni. Od ideje do prvega izdelanega vozička je minilo tri leta, a pri tem je potrebno poudariti, da je Gojčič z ekipo naredil praktično vse, od postavitve same delavnice, narediti je bilo potrebno vsa orodja za izdelavo, do zadnjih detajlov, ki dajejo končnemu izdelku še posebno lepoto. Karbonu je namreč dodanih nekaj eloksiranih aluminijastih delov, ki naredijo voziček še toliko bolj poseben. "Predvideni sta različici s črnimi in zelenimi eluksiranimi deli, voziček pa bo naprodaj v matirani in sijoči verziji. En primerek je javnosti na ogled na največjem sejmu karbona v Parizu,“ dodaja Gojčič.

Poslovni načrt narejen
Gojčič o številkah ne želi govoriti, tudi o lastnem vložku v projekt ne, ima pa zastavljene poslovne cilje. Želi si, da bi jih v letu 2013 prodali 50, realno pa jih lahko z aktualnimi orodji v enem letu naredijo blizu 100. "Za izdelavo enega potrebujemo teden dni, šlo bi hitreje, a iz rok želimo dati perfektno narejen voziček,“ je zaključil golfist, ki bi lahko s produktom spisal tudi novo slovensko poslovno zgodbo o uspehu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou