Golf

Favoriti Colina Montgomeriea: Woods, Westwood, Rose in Lawrie

Lancashire, 19. 07. 2012 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji kapetan Ryder cup reprezentance Evrope Colin Montgomerie med favoriti za osvojitev letošnjega majorja British Open vidi predvsem Tigerja Woodsa, Leeja Westwooda, Justina Rosea in Paula Lawriea.

Svetovna golfska elita je začela s tretjim major turnirjem letošnje sezone imenovanim British Open. Na igriščih Royal Lytham & St Annes je nadvse živahno, po prvem dnevu tekmovanja pa bo bolj ali manj že jasno med katerimi igralci je potrebno iskati favorita za zmago. Nekdanji kapetan evropske Ryder cup reprezentance Colin Montgomerie je prepričan, da je potrebno favorita za zmago iskati zgolj med štirimi igralci, in sicer Tigerjem Woodsom, Leejem Westwoodom, Justinom Rosejem in Paulom Lawrijem.

Tiger Woods
Tiger Woods FOTO: Reuters

"Za zmago na tako zahtevnem turnirju je potrebno obvladati tri tehnične sisteme in omenjeni jih obvladajo. Redki so, ki znajo toliko. Eden izmed omenjenih štirih igralcev se bo veselil končne zmage," je v pogovoru za BBC Radio 5 live dejal Škot, v širši krog favoritov pa je uvrstil tudi nekaj tistih, ki verjamejo v zmago na turnirju, čeprav poudarja, da je to enostavno premalo za skalp na tako zahtevnem terenu. Med njimi je pomislil predvsem na Hunterja Mahana, Bubbo Watsna in Sergia Garcio, številke ena na svetovni golfski lestvici Luka Donalda pa med morebitnimi kandidati za zmago ne vidi: "Mislite, da verjame, da lahko osvoji Open? Moral bi reči da, a menim, da temu ni tako."

Lee Westwood
Lee Westwood FOTO: Reuters

49-letnik, ki je zaigral na več kot 500 turnirjih evropske serije, je prepričan, da je eden ključnih elementov za zmago ustrezen udarec s klinčka: "Predvsem morajo biti tisti, ki merijo na zmago, vsestransko natančni, ko gre za udarec s klinčka. Tu je to še posebej zahtevno. Druga stvar na katero je portebno biti pozoren so nižji udarci kot sicer, saj so nenadni sunki vetra pogosti. Tretja stvar pa je puttanje, kjer ni prostora za spodrsljaje. Woods, Westwood, Rose in Lawrie se tega posebej dobro zavedajo."

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou