Slovenija

Enotni smo in znamo delati

Grosuplje, 05. 09. 2008 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednica stranke LDS Katarina Kresal je v Grosupljem predstavila kandidate in opozorila na sistamatično razgradnjo pravne države.

Predsednica stranke LDS Katarina Kresal je na današnji novinarski konferenci v Grosupljem predstavila tri kandidate te stranke za poslance v DZ: podpredsednica LDS Zdenka Cerar bo kandidirala v grosupeljskem volilnem okraju, Darja Delač Felda v ribniškem in kočevskem, Janez Smole pa v logaškem volilnem okraju.

Zdenko Cerar je pritehnil program LDS, ki se zavzema za: brezplačen vrtec za prvega otroka, obvezna srednja šola, posodobitev visokošolskega študija s "kampusi", dostojne pokojnine in medgeneracijsko spoštovanje.
Zdenko Cerar je pritehnil program LDS, ki se zavzema za: brezplačen vrtec za prvega otroka, obvezna srednja šola, posodobitev visokošolskega študija s "kampusi", dostojne pokojnine in medgeneracijsko spoštovanje. FOTO: Dare Čekeliš

Predsednica LDS Katarina Kresal je uvodoma poudarila, da se volilna kampanja, ki se je začela pred dvema tednoma, približuje koncu. Sicer pa meni, da je LDS začela s svojo kampanjo že pred letom dni, ko so se odločili za resno prevetritev v stranki. "Letos gremo na volitve mirni, predvsem zato, ker smo eno svojo veliko zmago že dosegli; ne govori se več, kaj bo z nami, ampak da smo enotni in da znamo delati," je poudarila Kresalova in dodala, da so naredili dve bistveni stvari, pomembni za uspeh na volitvah, to pa sta sestava kompetentnega programa s konkretnimi ukrepi, ki odgovarjajo na konkretne probleme ljudi, in sestava liste kandidatov.

Organi ne funkcionirajo

Program LDS se po besedah Kresalove dotika vseh področij družbe. Pri tem je izpostavila, da se je v zadnjih tednih pokazalo, kako pomembno je, da temelji pravne države funkcionirajo vsak dan in v vsakem mandatu. "Žal smo priča temu, na kar v LDS že nekaj let opozarjamo; prihaja do sistematične razgradnje temeljev pravne države, zaradi česar danes nihče med nami ni prepričan o tem, kaj je resnica v aferi Patria, ker pristojni organi ne funkcionirajo in niso sposobni peljati neodvisne in strokovne preiskave," je menila Kresalova.

Darja Delač Felda prihaja iz Kočevja in kandidira v ribniškem in kočevskem volilnem okraju, je profesorica matematike na kočevski gimnaziji. Kot je dejala, se z dijaki dobro razume in rada dela z ljudmi. Vseh 27 let, kolikor uči na šoli, je tudi družbeno aktivna. Politika jo od nekdaj privlači, zadnje leto in pol pa je tudi podžupanja Kočevja. Če bo izvoljena, se bo, kot je povedala, zavzemala za razvoj gospodarstva ter poklicnega srednješolskega in visokošolskega izobraževanjana na kočevsko-ribniškem območju. "Moramo poskrbeti za kvalitetnejše življenje mladih ter dostojno in varno življenje upokojencev", je še dodala.

Po duši liberalec

"Žal smo priča temu, na kar v LDS že nekaj let opozarjamo; prihaja do sistematične razgradnje temeljev pravne države, zaradi česar danes nihče med nami ni prepričan o tem, kaj je resnica v aferi Patria", meni Kresalova.

Janez Smole prihaja iz Logatca, kjer bo tudi kandidiral za poslanca LDS v DZ. Za sebe pravi, da je "po srcu Notranjec, po duši pa liberalec". Odraščal je kot "samorastnik, ki ga je življenje učilo". V politiki je že dolgo, če pa bo izvoljen, se bo zavzemal za višji življenjski standard, vrhunsko izobraževanje ter razvoj v soglasju s pravno in socialno ter ekološko državo.

Strankina podpredsednica Zdenka Cerar kandidira v grosupeljskem volilnem okraju, ker je, pravi, tu doma. Tudi ona vedno bolj ugotavlja, da "ima srce na levi strani". Ko se je odločala za kandidaturo, jo je, kot je poudarila, pritegnil program LDS. Pri tem je izpostavila pet točk programa, ki se razlikuje od programov ostalih strank.  To so: brezplačen vrtec za prvega otroka, obvezna srednja šola, posodobitev visokošolskega študija s "kampusi", dostojne pokojnine in medgeneracijsko spoštovanje. Sama pa je omenila temeljne točke svojega programa, in sicer boljše gospodarjenje, zdravje, izobraževanje, blaginjo ter razvoj kulture in športa.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mezincek
07. 09. 2008 12.46
Dragi LDS! Kresalova je bila, je in (bo) NAPAKA!!!
kriss714@amis.net
06. 09. 2008 20.42
Tisti, ki znajo delati, se ne štulijo v politiko.
apostoli
05. 09. 2008 21.47
ENOTNO SO KRADLI 12 LET.