Črna kronika

Med zvodniki tudi policist?

Koper, 04. 11. 2010 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Obali so po prijetju treh domnevnih zvodnikov ujeli še dva, tokrat moža in ženo, stara 47 in 45 let. Z izkoriščanjem prostitutk naj bi zaslužila približno 500 evrov dnevno. Z zvodništvom naj bi se ukvarjal tudi policist, ki naj bi bil trenutno na bolniškem dopustu.

Koprski kriminalisti so februarja 2010 končali preiskavo zaradi suma storitve kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi. Ovadili so tri osumljence, ki so priprti od 27. februarja

Med prvo preiskavo so odkrili, da se na Obali s prostitucijo in trgovino z ljudmi ukvarjata tudi zakonca iz okolice Kopra. Da bi ju dobili, so začeli z novo preiskavo, v kateri so ugotovili, da sta domnevna zvodnika 47-letnik in njegova 45-letna žena. Ustanovila sta društvo, pod pretvezo katerega sta izvajala prostitucijo, dekleta pa sta novačila v drugih nočnih lokalih v Sloveniji in jih tudi kupovala od tretjih oseb.

Za zvodništvo je zagrožena do 10-letna, zaradi trgovine z ljudmi pa 15-letna zaporna kazen (simbolična fotografija).
Za zvodništvo je zagrožena do 10-letna, zaradi trgovine z ljudmi pa 15-letna zaporna kazen (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Dekleta sta nastanila na naslovu društva, jih izkoriščala in zahtevala, da se prodajajo in jima plačajo provizijo od dnevnega zaslužka. Morala so jima izročiti polovico denarja od vsake spolne storitve, kar je precej, saj so za spolne usluge od strank prejemale plačilo za storitev v višini najmanj 100 evrov in več. Za osumljena zakonca se je prodajalo najmanj 10 deklet, in sicer tri iz Dominikanske republike, Slovenka, Madžarka, Romunka, tri Ukrajinke in Kazahstanka. Z zvodništvom sta zaslužila približno 500 evrov dnevno.

Mož in žena v priporu

Osumljenca so ovadili zaradi zlorabe prostitucije, ker sta od lani organizirala in vodila prostitucijo več deklet, nad katerimi sta izvajala neprestani psihični pritisk, zahtevala njihovo prodajanje za seks in jih vseskozi nadzorovala. Z dnevnim razporejanjem sta jim odrejala nudenje spolnih storitev zainteresiranim strankam, jim za posamezne spolne storitve določala tudi ceno in od deklet po spolnih storitvah prejemala polovico zaslužka. Zakoncema očitajo tudi trgovino z ljudmi, saj sta zaradi izkoriščanja prostitucije od tretje osumljene osebe prevzela in v prostorih društva nastanila več tujk, ki so se nato za njihov račun prodajale.

Tretjega osumljenca, dobavitelja deklet, so ovadili že februarja in je v priporu. Med osumljenci se je znašla tudi četrta oseba, in sicer policist, ki naj bi novačil dekleta, so potrdili na Policijski upravi Koper. Ker gre za uradno osebo, primer preiskuje posebna skupina na vrhovnem tožilstvu. Neuradno naj bi bil trenutno na bolniškem dopustu. Kriminalisti pa so osumljena zakonca prijeli 19. oktobra, ko so opravili tudi hišne preiskave. Naslednji dan je preiskovalni sodnik za njiju odredil pripor.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puffdaddy
06. 11. 2010 16.20
+1
ni lepšega, tega zvodniškega policaja itak nebodo sodelavci preganjali!
Morana7
06. 11. 2010 11.56
Sem pa pozabila omenti droge...tudi to je en korak v prostovoljno prostitucijo...tega je tudi pri nas kar dosti. Očitno delamo marsikaj narobe, da so v naši takšne anomalije za nekatere smatrane kot najbolj običajen poklic, če se pa s tem ne strinjaš pa j...ga nisi sproščen , pa liberalen ... Če realno pogledaš zadevo, je takih kot bi bila sama v tem fohu seveda v paralelnem svetu zelo malo.
Morana7
06. 11. 2010 11.33
civitasstain Ravno to je mene pripravilo, da sem napisala kar sem....ne bo mi nihče razlagal, da je to šiht kot vsak drug ker ni ....ker maš štempelj doživljensko pa imaš ga če seksaš za denar , zastonj ali pa če te posiljujejo. Tak je . Sem sicer teoretizirala in vključila ČE...ker lahko jaz še toliko uživam v tem a) tega početja ne bi odobraval moj partner ( ni liberalen :) ) b) niti jaz ne bi prenesla pritiska okolice in ženske smo pri tem res neusmiljene. Prostovoljno se v družbah kot je naša, kjer se vse kar je izven okvirjem morale skriva ženska pomojem tudi težko odloči za ta "poklic". Če že kaka je to bolj dekle, ki ne živi v revščini in si pač želi luksuza in se v takšnih bolj donosnih krogih tudi giblje. Za moje pojme spadajo v isto kategorijo tudi tako imenovane keš p...e. Evo jaz niti nočem imet žiga radodajka če smo že pri tem, pa bi bila najbrž v bolj odprti družbi dosti bolj seksuualno aktivna kot sem tako imam pa moralne zadržke s tem , da ni v meni niti sledu kakšne cerkvene vzgoje. n3yya Še v najbolj idealnih pogojih je ta "poklic" v naši družbi sporen do kraja, keš p...a pa nisem nikoli bila in tud ne bom. Da pa obožujem seks pa menda ni greh a ne ?
darvil
06. 11. 2010 08.39
ključni dokaz ki ga imajo policisti in tožilstvo temelji na preiskovalni akciji "rekla kazala". Seveda je napihnjena izjava za javnost smešna prav zaprav zahrbtna , polna hinavščine in kot takšna je primerna le za zavajanje javnosti in dvigovanja megle nujno potrebne za zameglitev resnične slike o podobi Slovenije katera je v samemem svetovnem vrhu po aferah in žalostnih zgodbah več stotisočglave množice ljudi katere že vrsto let državni aparat je.be v glavo ,bolje rečeno prostituira kot k.... katere na koncu delodajalci še ogoljufajo za krvavo prigarani drobiž. kako naj normalen človek verjame v to da lahko ena oseba vsakodnevno trpinči in prisiljuje celo deset oseb v ne vem kaj. V sloveniji je vsaj dva tisoč žensk katere nudijo spolne usluge in se zato sprašujem kdo jih le trpinči in kdo le izdaja delovna dovoljenja tujim državljankam katerih je okrog 500 in kdo le njih trpinči Za omenjenega policista me nihče ,pa niti on sam ne more prepričati da bi naj domnevno sodeloval v tem.Prej bi verjel da se z zvodništvom ukvarja policijski aparat in tožilstvo ki s svojim pasivnim odnosom ščiti prave kriminalce . Roko dam v ogenj da policija praktično poskuša od svojega zaposlenega policista , izsiliti kakšno krivo izjavo s katero bi naj potunkali omenjeni par .
Jaz369
05. 11. 2010 22.54
Kao lahko primerjate ta primer s primerom Vegradovih delavcev v smislu, da je tale minimalen problem naspram drugega?!? Oba sta skrajno žalostna, ponižujoča za navadnega človeka in pristojne službe bi ju morale primerno obravnavat, kakor mi komentatorji primerno komentirat - brez prepletanja enega z drugim. Oba sta vrh ledene gore, ki nosi me "gnili kapitalizem". Za "gospodo", ki je ovadena, vem vsaj za zakonca N.K. in G.K., da sta več desetletij v tem poslu, kjer sta se kot zvodnik in prostitutka tudi spoznala n zanju nimam lepih besed, kakor jih verjetno še manj imajo njune "delavke", če jim niso ta čas oprani možgani...
civitasstain@gmail.com
05. 11. 2010 21.21
Še nisem bral, da bi ena ženska prostovoljno šla v prostitucijo. Zmeraj je bil eden, ki jo je zvabil in izkoristil njeno situacijo. In še nekaj. Bral sem o dekletih, kako so prvič opravljale to delo za denar. Bruhale so in imele neprespane noči. Pol mi pa eden naj pravi o delu in legalizaciji prostitucije. Pejte no. Ko dedci ne morejo dobit svoje partnerke, si jo pa kupi. Izkoristi takorekoč njeno situacijo, siromaštvo in je za nekaj minut njen Bos. Bos za denar... Ha, ha sram vas bodi vi, ki niste si sposobni dobit partnerke brez da bi denarnice ven vlekli z žepa...
civitasstain@gmail.com
05. 11. 2010 21.07
Morana7- Vse ti dam prav, samo...... "Dokler se na to ne bo gledalo kot na poklic kot vsak drug in bo to SRAMOTA". S tem se ne slažem. Žalostno je, da se mora ženska prodajat, da se lahko preživi ali svojo družino, oziroma svoje otroke? Moramo se s tem strinjat, da prostituka opravlja eno delo? Zame je prostitucija samo iskoriščanje in bi se morala kaznovati. Kaznovati frajerje in ne žensk, kot v Ameriki. Pa tudi v muslimanskih državah je prepovedana in prav je tako.
n3yya
05. 11. 2010 14.20
Morana7 začni že služiti če ti je tako pomemben denar tako kot večina.
laznivec_velik
05. 11. 2010 12.44
MORANA, ne pisat takih, prosim... Rajcaš me 100 na uro. Sicer pa obstajajo internetne strani na katerih lahko objaviš svoje erotične slike in potem full tipov dr.a ko te gledajo. Se strinjam s tabo, da je morala dvojna in gobci dvoličnežev polni lepih besed, ki ne pomagajo ničemur.
asdoasa
05. 11. 2010 11.44
Očitno Slovenci le nismo tako revni, če za f.. dajemo 100€. Pa še nekaj, če si osumljen, greš na bolniško in te ne morjo zapret, al kaj?
Blue Dream
05. 11. 2010 11.42
legalize freedom
Morana7
05. 11. 2010 11.13
Costes in kaj točno počneš ti za liberalizacijo razen, da se anonimno pojaviš v kakšnem klubu in plačaš za uslugo in misliš, da si svet zadaj na glavo obrnil? Si upaš it na malico z delavnim dekletom v njeni običajni uniformi sredi belega dne ??? Grem stavit da ne zato samo ne bluzi z Ruglom nekaj tu imej malo spoštovanja do umrlih, ki so za svojim prepričanjem stali z obrazom in imenom. To kar sem napisala ni proti legalizaciji prostitucije če morda nisi opazil ampak je za to, da se tem ženskam, da še vse ostalo, kar ima ena sicer zaposlena oseba na voljo. Sicer nismo storili nič...sploh pa ne za liberalizacijo ki jo ti tako vehementno omenjaš. Ogabni pa so mi tisti, ki so poročeni pa to počno in pa tisti, ki so sposobni to izpeljat kljub temu, da jim delček možganov sporoča....tale pa tu ni prostovoljno. Ergo: Če bi to bil spoštovan poklic, bi se tudi jaz odločila za kaj takega, seks je namreč zakon. Posnela bi kak pornič in ja uživala bi ko bi vedela, da si ga na moje orgazme d...a fuuuuuuul tipov. Obenem pa bi bila rada tudi mati in žena . A žal v svetu, ki ga imamo so zgleda ene samo za oženit druge pa samo za seks, tiste ki bi rade oboje pa ko nas j....tak je to..Zdaj pa brž v bolj za liberalizacijo....Samo začet bo treba ravno pri DVOJNI MORALI.
laznivec_velik
05. 11. 2010 10.57
In MORANA, tudi tebi dam prav, 100 %...
laznivec_velik
05. 11. 2010 10.56
Costes, se strinjam, liberalizacija prostitucije kot tudi marihuane bi naredila red, zmanjšala kriminakiteto in nenazadnje bi zaslužila tudi država. Za prepovedjo marihuane vemo da stoji farmacevtski lobi, kdo pa stoji za prepovedjo prostitucije pa lahko le ugibamo.
Rahan
05. 11. 2010 10.55
dejte še mal reklame naredit no! jaz bi si rad najel kakšno res luštno pa ne vem kam klicat :))
r13
05. 11. 2010 10.32
To se je vedelo že dlje časa, zakaj so čakali in to dovolili. Pravna država kaj ne?
jezni_jezek
05. 11. 2010 10.10
V naš konc so dominikanke zelo iskane celo podnevi .....
Costes
05. 11. 2010 09.54
Liberalizacija trga je neizogibna..Zal se ni uzakonjeno, predvsem pa bo potrebno mlajso generacijo ustrezno vzgojiti, starejsi itak ni pomoci-glej komentar predhodnice katera bi lahko prebrala kaj strokovnega/guru Rugelj-rip ali MOdic..To je cisto naravno, pac tko kot gres v gostilno,na fitnes ali v shoping..
Morana7
05. 11. 2010 09.27
Dobro poleg legalizacije jim dajte pa še spoštovanje in možnost, da imajo normalno družino tako kot vsaka sicer zaposlena ženska. Jaz tudi uživam v seksu ampak če bi se odločila služit s tem bi bila samska a ne ? Hja vsi mate jajca samo za izpraznit za kaj več pa zgleda ne....Če je tako dober biznis pa tok luštno po 5 različnih starih ogabnih al pa sam ogabnih decov zrihtat ja zakaj tega ne predlagate svoji ženski, hčeri...prijateljici...nekomu, do katerega čutite nekaj ?? Halo zakaj ne če je dober biznis ???? Zakaj nenazadnje ne začnete svojih ritk prodajat potrebnim gejem, če je to tako fajn in nujno potrebno za rešitev problemov potrebnih ljudi in to konec koncev zmanjšuje število posilstev ?? Dokler se na to ne bo gledalo kot na poklic kot vsak drug in bo to SRAMOTA, oseba ki se s tem bavi pa doživljensko ožigosana, uporabniki pa totalni angelčki in pravzaprav ubožčki, ki doma ne dobijo ne bo situacija nič boljša. Zdaj si pa zatlačite to svojo dvojno moralo nekam.
User300173
05. 11. 2010 09.17
Država naj prostitucijo legalizira ! S tem bi neposredno kontrolirala najstarejšo in najdonosnejšo obrt, zraven pa bi imela delni uvid še v ostala krininalna dejanja, ki sodijo zraven. Postaviti blagajne v "kupleraj", od davka pa financirati "varne hiše" in nasilje v družini. Če bi imela "oz. ima" cerkev pomisleke, ji pomoliti pod nos primere njene pedofelije med duhovniki. ČE DRŽAVA "KURBINSKO" OBDAVČUJE NAŠA STANOVANJA, NAJ OBDAVČI ŠE PRAVI KUPLERAJ.