Črna kronika

Žoge proti tatovom

Koper/Ljubljana, 19. 07. 2008 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tatovi niso na dopustu. Da ne bi pozabili na to, policisti na plažah podarjajo torbe in napihljive žoge z opozorili. Okradejo pa nas lahko tudi na spletu.

Ko se brezskrbno nastavljate soncu ali uživate med valovi, lahko vaše stvari izginejo neznano kam.
Ko se brezskrbno nastavljate soncu ali uživate med valovi, lahko vaše stvari izginejo neznano kam. FOTO: Dare Čekeliš

Tatovi tudi poleti niso na dopustu, "delajo“ pa tudi na plažah. Tam je iz leta v leto več tatvin torb, denarnic, dokumentov, mobilnih telefonov, denarja in drugih predmetov, ki jih kopalci nosimo s seboj na plažo, ugotavljajo koprski policisti. Domislili so se izvirnega načina za opozarjanje dopustnikov in ostalih, ki ob morju pozabljajo na tegobe.

Gostom tako podarjajo žoge, blazine in torbice s preventivnimi napisi v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku. Te bodo po njihovem obiskovalce plaž spomnile na to, da "tatovi nikoli ne počivajo". Na plažah pa so na voljo še drugi varnostni ukrepi, od opozorilnih tabel in letakov do opozarjanja preko megafona in možnosti uporabe sefov.

Previdno tudi pri nakupih preko spleta!

Tatovi pa delujejo tudi na spletu in tudi tam je potrebna previdnost. Tako ljubljanski policisti preiskujejo domnevno goljufijo pri prodaji letalskih kart. Oškodovanki sta v začetku leta preko tuje spletne strani naročili karti za polet iz Nemčije (München) na Tajsko. Kljub pravočasnemu vplačilu do julija nista dobili letalskih kart oziroma gesel za njihov prevzem na letališču.

Da se kaj takšnega ne bi zgodilo tudi vam, bodite pri nakupih preko spleta izredno previdni, svetuje policija. Pri odločanju za spletne nakupe se pred tem s pomočjo klepetalnic, forumov ali na drug način prepričajte o izkušnjah drugih uporabnikov interneta pri poslovanju z določenim podjetjem, posameznikom. Posebno pozornost je treba posvetiti "ponarejenim stranem", ki se od originalnih in zaupanja vrednih razlikujejo samo v podrobnostih.

Kadar poslujete ali naročate preko spleta, priporočamo, da shranite vsa dosedanja elektronska sporočila ali druge načine komuniciranja s prodajalcem ali posrednikom, saj bodo nadaljnji postopki policije pri preiskovanju sumov kaznivih dejanj goljufij tako veliko lažji, še priporočajo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

raptor2
07. 06. 2017 18.26
+1
Dobra ideja, pohvalno, kar tako naprej
___
20. 07. 2008 16.12
Kdor išče ta najde. Čisto prav.
sanniQa
20. 07. 2008 00.09
waa na sliki pa kr popovičeva Mokra Mačka.. oz. po naše wet pussy xD cjoo .. SJN, ja...
pticica
20. 07. 2008 00.04
+1
Saj v vodi ne rabiš telefona in denarja, tako da resni treba vsega nosit s seboj.Poleg tega pa moraš tudi sam malo paziti,kje kaj pustiš. Potrebno je malo mislit in biti organiziran.
prosper
19. 07. 2008 23.24
in pravite na je groza na Hrvaški obali
Navihanko
19. 07. 2008 16.32
+1
Pametno, ker so se lopovi preselili in pomešali med lahkomiselne turiste, kateri nosijo vso premoženje s seboj na plažo in brezskrbno čofotajo v vodi. Medtem pa LUMPI ordinirajo na suhem, potem pa jok in stok....
Iggy Q
19. 07. 2008 15.57
A zdaj bodo pa paniko delal in težili turistom. Z megafonom se bodo drli po plažah, pazite se tatov, pa letake bodo trosili z letala, pa patrulje bodo z mitraljezi hodile po plaži... Bodo prestrašili tujce in jih ne bo nikoli več k nam, kot da smo res neka problematična država.
medeni1
19. 07. 2008 15.40
Samo vi se stemi žogami lepo žogajte stvari predvsem denarnice pa pustite na plaži bom že jaz poskrbel zanje podpis pošteni lopov,ki krade na malo in gre zato sedet,tisti ki kradejo milijone v eurih pa veselouživajo,pardon ne kradejo ampak terajo BIZNIS
qele_
19. 07. 2008 15.32
A v Portorožu (Lucija) tudi talajo?? :D
Rebelde.4-ever
19. 07. 2008 14.55
lej to dali za sliko kopersko plažo ! In to pred kratkim slikano I LOVE SJN ! xD
falconer
19. 07. 2008 14.36
"Tam je iz leta v leto več tatvin torb, denarnic, dokumentov, mobilnih telefonov, denarja in drugih predmetov, ki jih kopalci nosimo s seboj na plažo, ugotavljajo koprski policisti. " A to so sami pogruntali? Čestitam.
murko_teka_teka
19. 07. 2008 13.56
Jaa sei!! Gusteki! :P
b.b.nani
19. 07. 2008 13.03
zakaj ne poveste katera stran je to?????