Črna kronika

Policija o tragični nesreči: voznik tovornjaka je vozil po odstavnem pasu

Zagreb, 22. 11. 2020 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški policisti so sporočili podrobnosti tragične nesreče na avtocesti A1, v kateri so umrle štiri osebe. Voznik tovornjaka, ki je trčil v kombi v okvari na odstavnem pasu, je, kot kaže, dlje časa vozil izven svojega pasu. Alkotest ni pokazal prisotnosti alkohola, zato se o vzroku za zdaj samo ugiba. Policija bo preverila vse možnosti, tudi uporabo mobilnega telefona in to, ali je bil voznik preutrujen.

Kot smo že poročali, se je huda nesreča zgodila v soboto okoli 7.20, malo za počivališčem Desinec v smeri proti Karlovcu. V njej sta bila udeležena tovorno vozilo in kombi. 

Ogled kraja dogodka in zbiranje informacij sta do zdaj pokazala, da voznik tovornjaka s čakovskimi registrskimi oznakami pred trčenjem v kombi ni vozil po svojem voznem pasu, pač pa večinoma po odstavnem pasu, prav tam, kjer je stal kombi v okvari. S sprednjim desnim delom je trčil v skrajno levi del kombija, ki je imel za seboj postavljen trikotnik in vključene vse štiri smernike. 

Ob trčenju je kombi odbilo naprej, naravnost v 51-letnika, ki je v tistem trenutku stal pred njim. Vozilo se je za tem pričelo prevračati, s ceste pa je prav tako zletel tovornjak, ki se je ob tem prevrnil na bok. Tudi ta je z desno stranjo zadel 51-letnika. 

Omenjeni 51-letnik je umrl na kraju nesreče, prav tako sta umrli potnici v kombiju, stari 50 in 31 let, ter 69-letnik, ki je tedaj prav tako sedel v kombiju. 

64-letnik je utrpel hude poškodbe in odpeljali so ga v klinični center v Zagrebu. 54-letni voznik tovornega vozila, 26-letnik in še dva potnika iz kombija, oba stara 29 let, so lažje poškodovani. 

Vzrok za nesrečo še ni znan

Preiskava bo pokazala, kaj je bilo vzrok za nesrečo. Načelnik II. postaje prometne policije Josip Medved je včeraj za Dnevnik Nove TV povedal, da morajo najprej ugotoviti vse okoliščine. Potrdil je, da alkotest pri nobenem od udeležencev nesreče ni pokazal prisotnosti alkohola. "Odvzeli pa so jim tudi kri in urin, tako da preiskava še poteka," je dejal. 

Policija bo s 54-letnim voznikom tovornjaka govorila takoj, ko ga bodo odpustili iz bolnišnice. Osumljen je kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče. Medved pravi, da bodo preverili vse možnosti – od tega, da je bil preutrujen, do tega, da je med vožnjo morda uporabljal mobilni telefon.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3