Črna kronika

21-letnik iz okolice Slovenske Bistrice naj bi zlorabljal tudi nečake

Maribor, 05. 12. 2011 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborski kriminalisti so razkrinkali domnevnega pedofila. Pri 21-letniku naj bi policisti našli več kot 70 fotografij razgaljenih deklic, starih med 8 in 14 let. Nekatere, s katerimi je bil v osebnem stiku, je tudi spolno zlorabil.

Mlajši moški z območja Policijske uprave Maribor je utemeljeno osumljen, da je v letih 2008, 2009, 2010 in 2011 izvršil več kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let. Osumljen je tudi prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. Zlorabil naj bi devet otrok, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Časnik Večer je poročal, da je osumljenec 21-letni moški iz okolice Slovenske Bistrice. Pri njem naj bi policisti našli več kot 70 fotografij razgaljenih deklic, starih med 8 in 14 let. Spolno pa naj bi po poročanju časnika zlorabil tudi svojega devetletnega nečaka in dve nečakinji.

Policisti ob tem opozarjajo na pasti internetnih komunikacij in predlagajo staršem, da temu posvetijo ustrezno nadzorstvo in v pogovorih s svojimi otroki poskušajo zaznati tudi neželene komunikacije, ki naj jih ustrezno naznanijo.

Kazniva dejanja je izvrševal tako, da je preko različnih internetnih povezav navezal stik z otroki in jih prepričal, da so vklopili internetne kamere, so sporočili s policije.  V nadaljevanju jih je prepričal, da so se goli razkazovali in masturbirali, pri čemer jih je posnel in s temi posnetki izsiljeval in prisiljeval k izvedbi novih dejanj. Nekatere, s katerimi je bil v osebnem stiku, je tudi spolno zlorabil, so še pojasnili.

Na sled so osumljencu prišli junija letos; po obsežni preiskavi so mu 29. novembra odvzeli prostost, 1. decembra pa so ga privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.
 
S svojimi dejanji je izkoristil nezrelost otrok in mladostnikov in zlorabil njihovo zaupanje ter s tem posegel v njihovo spolno nedotakljivost, so zapisali na Policijski upravi Maribor. Z dejanji je zadovoljeval svoj spolni nagon, žrtvam pa je prizadel človeško dostojanstvo, kršil otrokove pravice ter ogrozil njihov nadaljnji razvoj v adolescenčnem obdobju, so še dodali.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou