Črna kronika

'Želim se pridružiti otrokoma na onem svetu'

Madrid, 22. 05. 2010 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanka Lianne Smith je priznala, da je svoja dva otroka zadušila s plastično vrečko. Poskušala je storiti samomor, zato je zdaj pod 24-urnim nadzorom.

43-letna Lianne Smith je priznala, da je svoja dva otroka – 5-letno Rebecco in enajstmesečnega Daniela – zadušila tako, da jima je čez obraz poveznila plastično vrečko. Zdaj v španskem zaporu v Gironi čaka na obravnavo, tam pa zavrača hrano in vodo, zato jo je že obiskal zdravnik.

Britanka je po svojem dejanju poskušala storiti samomor.
Britanka je po svojem dejanju poskušala storiti samomor. FOTO: Reuters

Kot je znano, so policisti trupelca otrok našli v torek v hotelu Miramar v letovišču Lloret de Mar. Otroka naj bi bila umorjena že dan poprej, mati pa naj bi policijo poklicala šele naslednji dan. Po neuradnih podatkih naj bi neuspešno poskušala storiti samomor, ob tem pa napisala poslovilno pismo, v katerem je prosila za odpuščenje. "Želim se pridružiti svojima otrokoma na onem svetu,“ je dejala policistom, in ker se oblasti bojijo, da bo poskus samomora ponovila, jo v samici nadzorujejo 24 ur na dan.

V priporu tudi partner

Družina je sicer živela v Španiji in ni bila tam le na počitnicah, kot so mediji sprva poročali. Liannin partner, 45-letni Martin Smith, naj bi bil v Veliki Britaniji namreč iskan zaradi pedofilije in 13 spolnih prekrškov, zaradi česar so ga pred mesecem dni v Španiji že aretirali in je v priporu. Lianne, sicer vzgojiteljica, ki ima iz prejšnjih zvez že dva polnoletna otroka, se je bala, da ji bodo oblasti zaradi tega odvzele otroka.

"Bila sta zelo tiha. Nikoli nista govorila z nikomer. Ignorirala sta te, tudi če si ju pozdravil. Kar se mene tiče, sta bila čudaka. Nikoli nista pustila otrokoma, da se igrata z vrstniki na ulici. Če so ljudje taki, mora biti z njimi nekaj narobe,“ je par opisal njun znanec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gandolfini
24. 05. 2010 05.47
za CSD v Sloveniji, taki ljudje ne obstajajo
simoncahotiza
23. 05. 2010 19.22
Večja kazen zanjo bo življenje kot smrt.
Jinks
23. 05. 2010 19.10
Groza... Sem pa najprej pomislil, da so naši policisti končno uspeli dokazati Mislejevi da je ubila svoja otroka... Ali pa da se je "zlomila" in sama priznala... Pa sem se seveda motil... Prepričan sem, da gre tam za podobno bolezen, psihično bolnico Mislejevo, ki bi jo morali že zdavnaj dati na prisilno zdravljenje!! Otroka bi bila pri očetu in živa!
walle-e
23. 05. 2010 12.23
davkoplacevalka: Ne bo šlo! Otroka sta v nepesih, zanjo pa bo še pekel prelep ! Se podpišem pod tvoj komentar!
maggie24
23. 05. 2010 07.15
Ampak te psihopatke so vedno neke vzgojiteljice, to se je za zamislit!
gandalfek
23. 05. 2010 00.59
NO nevem kok se temu rece amšak je bol bolana kot psihicno bolan clovk pa kok se jiha bo pridruzila ce jih je umorila za njo caka samo pekel in trplenje(KAO :D) drgac pa sick realy realy sick!!!!!!!!!
davkoplacevalka
23. 05. 2010 00.42
Ne bo šlo! Otroka sta v nepesih, zanjo pa bo še pekel prelep !
saintjozef
22. 05. 2010 22.14
Taki ne dvignejo roke nase. Vsaj ne zares. Boli. Mirno pustit babo.