Črna kronika

Zbil pešca in pobegnil

Ljubljana, 09. 03. 2010 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Konec tedna se je v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je mlad voznik zadel 63-letnika, ki je prečkal cesto. Povzročitelj je pobegnil s kraja nesreče, vendar ga je policija kmalu izsledila.

Minulo soboto zvečer se je na križišču Zaloške in Kajuhove ceste v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. 21-letni voznik je zavijal z Zaloške ceste na Kajuhovo, pri tem pa s prednjim delom vozila zadel 63-letnika, ki je pravilno prečkal cesto.

Voznik je s kraja nesreče pobegnil, medtem pa so hudo poškodovanega pešca odpeljali v klinični center, kjer je dva dni zatem umrl.

Policija je na podlagi dokazov in delnega opisa vozila samo uro po nesreči izsledila poškodovano vozilo, ki je bilo udeleženo v nesreči. Z njega sta bili sicer sneti registrski tablici. Voznika so prijeli naslednji dan. Zaradi suma povzročitve nesreče iz malomarnosti in pobega s kraja dogodka, ne da bi pomagal poškodovancu, bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papaaa!
09. 03. 2010 19.08
300 eur kazni in 12 kazenskih točk.
rico1986
09. 03. 2010 16.29
... vceraj zutri k sm so na siht, sm ustavu eni pred prehodom, pomahal pejt cz cesto a ne, zadi en hupal :} a v tistem trenutku se spomne ena na nasprotni strani, da s polnim gasom, spelje, cez prehod za pesce ... e malo je manjkalo pa bi jo zbila.. c.c.c .. ce bi meli oci na pecljih tk k je treba ne bi blo tega
Diego80
09. 03. 2010 15.34
kaka razsodnost to je zavestni pobeg....zan to bi morala bit kazen in to precej stroga pobegnejo pa tisti ki vedo da so zakuhali .......potem pa mamini sinčki jokajo od "šokov"in nevem česa vse....
galiot
09. 03. 2010 15.34
Glede na ažurnost naših vrlih sodišč,se ne bo zgodilo nič pretresljivega.Kajti kot ponavadi se bodo sklicevali na mladost,moment panike ,da je pobegnil,nekaznovanost in podobno.Res je da najbrž ni namerno storil dejanje,vendar bi mogle biti kazni primerne da bi se iz tega kaj naučil...Si je pa fant uničil življenje,ne toliko z nesrečo kakor z pobegom...
scipio
09. 03. 2010 15.31
vsaka avtošola bi morala imeti program psihološkega vozniškega drilla, da se zmanjša verjetnost, ko se mladim ljudem zgodi nesreča, da izgubijo razsodnost in pobegnejo. "Ne pobegni s kraja nesreče tudi če si povzročitelj" bi morala biti 11. (enajsta) zapoved, se pravi prva prometna zapoved, privzgojena mladim načrtno gor od vrtca. vem da bodo barabe itak ostale barabe, a mnogi ljudje, ki se jim dejansko zgodi nesreča, to niso in si z zmedenim pobegom nakopljejo samo večje teževe ob že tako hudi situaciji.
ziva35
09. 03. 2010 14.55
c c c..pa si je uničil življenje...ni dovolj, da ga je nekomu drugemu.....
Arsenal2
09. 03. 2010 14.03
tole sem pa videl ko sem se mim peljal je bila samo še velika mlaka krvi in polno policije =S
tony_abcde@yahoo.com
09. 03. 2010 13.56
Za pobeg s kraja nesreče in ne da bi vsaj poklical rešilca, odstranitev tablic, smrt ponesrečenca itd. bi tale primerek moral dobiti vsaj 10 let bivanja za rešetkami. Glede na našo pravno državo bo zadeva zastarala ali pa bo dobil pol leta pogojno.