Črna kronika

Zbil ga je na prehodu za pešce

Radlje ob Dravi, 06. 11. 2009 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Radljah ob Dravi je voznik avtomobila na prehodu za pešce zbil 42-letnega pešca. Slednji je utrpel hude poškodbe, vendar ni več v smrtni nevarnosti.

V Radljah ob Dravi je prišlo do prometne nesreče, v kateri je 48-letni voznik osebnega vozila na zaznamovanem prehodu za pešce trčil v 42-letnega pešca, kažejo doslej zbrani podatki. Policisti sicer še vedno opravljajo ogled kraja nesreče.

42-letni pešec je bil v nesreči hudo poškodovan po glavi, ni pa več v smrtni nevarnosti. Oba udeleženca sta iz Radelj. Vzrok nesreče policisti še ugotavljajo. Na kraju dogodka sta tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica iz Slovenj Gradca, so sporočili iz slovenjgraške policije.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trzican
08. 11. 2009 09.39
tukaj pa brez usmiljenja SROGA KAZEN
16f84
07. 11. 2009 19.43
Skozi Radlje se vozim sigurno vsaj 1x tedensko. Tisti, ki ne vesete - glavna cesta Maribor - Dravograd gre skozi center Radelj. Ob prometni konici je kar problem priti čez cesto. Nekateri pešci pa hodijo čez cesto kot kure brez glave. Zato vozniki pozor, kadar se vozite skozi Radlje.
motofrik
07. 11. 2009 18.09
zack12, če bo samo 2deci, ni panike. Boj se, da ne bo vate šel kdo z dvema litroma v riti..
zack12
07. 11. 2009 14.42
V četrtek zvečer je okoli20.ure je na AC med LJ. in KR., pred izvozom Vodice, v obeh smereh trčilo 5 vozil. V smeri LJ.-KR. sta sprva trčili osebni vozili, na nasprotnem voznem pasu proti LJ.pa zaradi nepozornosti in opazovanja prve prometne nesreče,še tovorno in dve osebni vozili. V obeh prometnih nesrečah so se tri osebe poškodovale. Gasilci GB LJ. so na kraju nudili pomoč reševalcem in razsvetlili kraja prometnih nesreč...ZAKAJ STE VSI TIHO, ČE BOM PA ZVEČER SPIL 2 DCL VINA BOM PA ŠEL V ČUZO, PA ŠE V MEDIJIH BOM.....
Tonček Balonček
07. 11. 2009 10.07
Pešci in kolesarji naj pazijo nasekajti posledice nosijo sami, anm voznikom s emudi, umikajte s enam, kajti končno nastradajo sami, nam s epač mudi! Če kdo pač nima avta in hodi peš, je to seveda njegov problem! menda nisem kupil avta z 200 KM zato, da bom vozil 30 na uro in gledal, kdaj se kdo odloči za prečkanje ali kaj podobnega!! Sem pa plačal vs edavke in zavarovanja! Umakniite se nam, vozim zverino, urbanega tigra!
Darko Vernik
07. 11. 2009 09.56
spostovani vozniki! bilo bi dobro da se ljudje samo organizirajo ,da tem voznikom ki ne ustavljajo na prehodih -razbijejo sipo ,vrata ,ce pa slucajno ustavi pa tudi po gobcu-milo za zajfo bivsi instruktor-pa razmislite divjaki
scipio
07. 11. 2009 09.18
kolk je tukej bulanih komentarjev! pa saj to ne more biti res! Eden govori o tem, kakor da je važno ali jo je pešec fasal po glavi ali kje drugje, drug piše o izsiljevanju pešcev na zebrah...tretji o preveč prehodih v nekem kraju tam ob neki reki... ljudje, ali sploh veste za kaj gre v prometu v naseljih? ??????? Če mojzesi ne veste, tukaj imate 10 zapovedi: 1.-8.:pešec je prvi 9.: kolesar je drugi 10.: ostali pazijo na izvajanje zapovedi 1-9.
motofrik
07. 11. 2009 09.09
Sicer nima direktne veze s tem dogodkom, pa vseeno. Večkrat se je že zgodilo, da ustavim pred prehodom za pešce, človek gre čez cesto, z nasprotne smeri pa drugi avto na polno mimo in hupa, kot zmešan. Se jim res tako mudi? Le kam.. Vozniška kultura na psu. Pešci so pa nekateri kot kure. Gre po pločniku in kar čez cesto. Sicer po prehodu, ampak se ne prepriča če je prosto.
jozejoze1
07. 11. 2009 09.07
Zadni čas bi že bil, da poleg alkoholikov pričnemo še gonjo na prehitre, nervozne in skratka kreten-ske voznike, ki po vsej verjetnosti skrivajo še velik odstotek alkohola na cestah. Če je neka oseba tako butasta, da skozi naselje drvi 100 km na uro, zdraven pa še preklinja in benti na druge, češ da ne znajo vozit, potem se ne čudim, da je tako. Kvečjemu še hvala bogu da je tega tako malo, glede na število idiotov na cestah
populus
07. 11. 2009 09.06
no dejte točne podatke ,ker sploh ni bil poškodovan po glavi iz prve roke povedano
motofrik
07. 11. 2009 09.03
Samo Radlje so pa res butaste -vsakih 50 metrov prehod za pešce... Sploh pa ne vem, kaj za vraga čakajo z obvoznico.
114ljsl
07. 11. 2009 08.06
Kar se zadnje čase dogaja pri nas - pa ne samo na cestah; umrli so trije nedolžni ljudje, nato ena in potem še eden itn. Vsi mladi. Mediji pravilno poročajo o tem, človek bi pomislil, da bo prav to vplivalo na divjake in se vsaj ponekod umirili ter namesto svojemu nepotešljivemu egu dali prednost življenju. Če ne svojemu, vsaj tujemu. A ne. Včeraj se vozim po cesti, človek ne more verjeti, v avtu na prvi pogled normalen 50-letni par, z vrhniško tablo, a ko se mi je približal, vidim 2 divjaka. Pa sta videla, da imam otroški sedež v avtu, tudi sta videla (moj) mlad obraz, a ju to ni zmotilo. Izsilila sta me in potem nadaljevala z divjanjem, obenem je voznik vsem naključno udeleženim kazal kretnje (roke so bile v obliki črke V). Odurno. Nič se ne bo spremenilo. Še naprej bodo umirali nedolžni udeleženci. Prišli smo tako daleč, da policaji rečejo, da je bil pijani voznik premalo pijan, da bi posredovali. A ko potrebujejo drugačen alibi, rečejo, da je so človeka ustavili zaradi opotekajoče hoje, čudnega obnašanja, človek je dajal vtis, da je pijan ... skratka človek, ki je za volanom, opotekajoče hodi (!), momlja - policija torej ima argumente za ustrezno kaznovanje, vendar vse zavisi od subjektivne ocene policista. Vse je odvisno, za kaj je treba pokriti policistova dejanja. Kam bomo prišli!
Andrejka Lenar?i?
07. 11. 2009 07.48
TO SE PA DOGAJA ZARADI TEGA,KER PEŠCI STOPIJO NA PREHOD NE DA BI POGLEDALI LEVO IN DESNO-GRE PREKO KOT ENA KURA IN PROBLEM JE V TEM,DA GA ZAKON VARUJE,KER SI GA ZBIL NA PREHODU ZA PEŠCE-MISLIM HAAALLOOOOOOOOOO.
rok18488
07. 11. 2009 05.17
naša kultura nasploh (mentaliteta) se odraža na cestah, politiki, v trgovanju in nešteto drugih področjih. vprašaj me, če sem ponosen, da sem slovenec. odgovoril bom, da NISEM!
CtrlAltDel
07. 11. 2009 04.32
V tujini hočem počakat da gre avto mim, pa ni šans, ker on stoji in mene čaka, da grem čez in pika. Pri nas se pa vozniki sprašujejo kako jim pešci lahko "skačejo" na cesto in to celo na prehodu za pešce.... Če bi blo kakj kulture bi ti vozniki mal gledal na cesto in okoli nje in bili še kako oprezni takoj, ko srečajo šibkejšega od sebe. Sam to je malo morgen pri nas.
kranchan
07. 11. 2009 02.49
porkafiks, a ti bi res zaščitil voznika pred peščem... ja pa porkafiks kubo, kdaj si pa nazadnje bral da je pešec do smrti zbil voznika avtomobila??? porkafiks:)
kubo
07. 11. 2009 02.27
Tole izsiljevanje na prehodu je absurd,folk kar gre cez cesto,sploh vec negleda,porkafiks,pa saj gre za osebno zivlenje posameznika,dejte malo gledat. Jaz pocakam ,da mi ustavi avto,eni pa kar grejo,nevem kaj so zamuckali,da zakon nesciti raje voznika,kot pesca.Vcasih tega ni bilo,da bi te pesec izsilil na prehodu.....
TOTALEN_KURAC
07. 11. 2009 00.57
lokar56 enako v Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji, Novi Zelandiji, Japonskem, Holandiji in verjetno se kje
TOTALEN_KURAC
07. 11. 2009 00.45
Vozniki morajo upocasniti voznjo in brezpogojno ustaviti ze ko vidijo, da se pesec priblizuje prehodu. Pesci so glavni in prvi udelezenci v prometu, sledijo kolesarji, motoristi in nato avtomobili, kamijoni, avtobusi in podobni. In ne obratno. Kultura peljanja slovencev je tako nizko, kot so nizki njihovi penisi. Namrec visje, kot penis seze bolj obcuti in razvije cut. Vecina slovencev pa nima razvitih nobenih cutil, ne za svoje najblizje kaj sele za sodrzavljane. Pri tem mislim predvsem vse podivjane voznike.
505 sa crtom
06. 11. 2009 23.37
kadar sem pešec, grem čez prehod brez da bi pogledal levo in desno... Ko sem pa v avtomobilu, pa sem živčen če kdo plane na prehod... Ljudje, sami pri sebi moramo prvo razčistit...