Črna kronika

Zastrupil se je s plinom

Celje, 13. 12. 2011 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko se je mladoletnik v bloku v Celju zastrupil s plinom, na policiji pozivajo k rednemu servisiranju plinskih peči in k zračenju prostorov. Največ zastrupitev je v kopalnicah.

V nedeljo, 11. decembra, zvečer so policiste obvestili, da se je v stanovanju bloka v Celju s plinom zastrupil mladoletnik in se hudo poškodoval. Med ogledom kraja dogodka so skupaj z izvedencem dimnikarske stroke ugotovili, da je plin uhajal zaradi nepravilnega delovanja peči.

Zastrupljeni na srečo ni v smrtni nevarnosti, čeprav je bila zastrupitev zelo resna. Vse občane, ki za ogrevanje uporabljajo plinske peči, pozivajo, naj poskrbijo za redno servisiranje in naj večkrat zračijo prostore. V preteklih letih je bilo največ zastrupitev v kopalnicah.

Prav tako predlagajo, da si v stanovanja namestijo naprave, ki zaznajo povečane koncentracije ogljikovega monoksida. Z zvočnimi signali ali z zaustavitvijo sistema lahko namreč preprečujejo zastrupitve.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmunja
13. 12. 2011 22.11
+6
Mogoče ali kajpada bi ljudje svoje plinske naprave dali pogosteje kontrolirat, če ne bi od države požegnani koncesionarji brez konkurence za 10 minut meritve tako svinjsko zaračunavali. Potem pa še popraviti nič ne smejo, ker ne znajo. Ko te dobro olajšajo pa ti v kopalnici po obisku pustijo še minimalno za pol ure dela, ker ostane za njimi praviloma vse črno od predhodnega klasičnega dimnika. Najbolj žalostno pa je, da ti revčki od tega nimajo nič temveč neka siva eminenca v ozadju....
Jesus Christ
13. 12. 2011 18.53
+4
Kot prvo bi morali inšpektorji, če so že tako aktivni na vseh področjih, prevetriti trg in najti ter primerno kaznovati iznajdljive prevarante, ki se pretvarjajo za kontrolorje plina, seveda pa v večini "napadajo" bivališča starejših ljudi oziroma področja kjer ljudje verjetno niso toliko zakonsko poučeni. Natvezijo, da morajo preveriti delovanje in varnost plina okrog štedilnika, ponavadi pa delajo tako, da imajo v torbi le eno cev, ventil in tesnilo, ki ju samo menjajo od stranke do stranke. Pri eni vzame pri drugi namontira, od druge vzame pri tretji namontira. Pregled pa seveda ni zastonj, licence nimajo, prav tako pa ne strokovnega znanja ali registriranega podjetja, namontirajo pa slabše kakor je bilo narejeno pred njihovim prihodom.