Črna kronika

Zaščiteno pričo v zadevi Škrbić napadli nekaj dni pred pričanjem

Ljubljana, 11. 12. 2015 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zaščiteno pričo je napadel neznanec in jo pretepel. Pritiske naj bi priča doživljala tudi pred pričanjem v fazi preiskave. Tudi pred pričanjem v sodni preiskavi se je dogajalo marsikaj, zaradi česar se je priča počutila ogroženo, a ni želela razkriti, kaj. Je pa priča poudarila, da ti dogodki niso vplivali na njeno izpoved.

Zaščiteno pričo, ki je na dan ugrabitve pokojne Zorice Škrbić videla, kako je bela alfa, v kateri naj bi prevažali Škrbićevo, zapeljala v gozd južno od Ljubljane, je nekaj dni pred pričanjem na sodišču napadel neznanec in jo pretepel. Pritiske naj bi priča doživljala tudi pred pričanjem v fazi preiskave.

Več prič v sojenju Milanu Trivkovću, ki naj bi sodeloval pri ugrabitvi, je zaradi strahu pred maščevanjem zaprosilo za zaščito, kar pomeni, da ne pričajo v sodni dvorani, ampak prek videokonference.

Danes so na sodišče povabili pričo, ki je že v sodni preiskavi povedala, da je 26. junija lani, ko so Škrbićevo ugrabili, v gozdu na južnem obrobju Ljubljane - v bližini kraja, kjer so ugrabljeno mučili - čistil drevje po žledolomu.

Ko je priča stala približno pet metrov od svojega vozila, je tja pripeljala alfa romeo bele barve, v njej pa da sta sedela dva moška. Oba sta imela črne kape in črne majice, stara sta bila nekje do 30 let. Ko sta zagledala vozilo priče, pa je alfa naglo odpeljala vzvratno, pravi priča.

Sojenje
Sojenje FOTO: 24UR

Priča je danes izpovedala, da moška v avtu ni prepoznala, a eden od njiju naj bi bil podoben Trivkoviću, tega pa pozna le na videz. Vendar pa je med zaslišanjem v preiskavi priča ob pogledu na v sodni dvorani prisotnega Trivkovića poudarila, da se ji ta v živo zdi bolj obilen, kot pa je bil videti voznik alfe. Trivković je sicer obtožen, da je del poti vozil alfo z ugrabljeno Škrbićevo.

Tožilstvo je zato danes zanimalo, ali je priča v gozdu videla celo postavo voznika, vendar je ta povedala, da le ramena in glavo.

Omenjena priča bi morala na sodišče priti že na enem od prejšnjih narokov, a ni prišla zaradi napada s strani neznanca malo pred tem. Pričo je neznanec udaril v glavo in trebuh. Napadalec pa je nato pobegnil v vozilu, ki je pripeljalo ponj.

Priči se je zgodilo tudi, da je proti njej na domačem dvorišču zapeljal avtomobil, ki pa se mu je umaknila, je še izpovedovala priča in povedala, da se je tudi pred pričanjem v sodni preiskavi dogajalo marsikaj, zaradi česar se je počutila ogroženo, a ni želela razkriti, kaj. Je pa priča poudarila, da ti dogodki niso vplivali na njeno izpoved.

Trivković sicer trdi, da je bil v času ugrabitve in mučenja Škrbićeve doma, kjer je s prijatelji priredil piknik. Vendar je eden od domnevnih udeležencev piknika danes zanikal, da bi se ga udeležil in zatrdil, da je bil takrat doma.

Škrbićevo so ugrabili 26. junija lani v središču Ljubljane, jo odpeljali v gozd, kjer so jo priklenili za drevo ter jo vso noč mučili. Zelo hudo poškodovano so odvrgli v Podpeči. Padec je povzročil še dodatne poškodbe in ženska je umrla na kraju dogodka.

Trivković naj bi Škrbićevo pred ugrabitvijo opazoval, po ugrabitvi pa naj bi prevzel volan alfe romeo, s katero so jo odpeljali do kraja mučenja. Trije, med drugim tudi dva mučitelja Škrbićeve, so že pravnomočno obsojeni. Trivković krivde na predobravnavnem naroku ni priznal in mu sodijo.

Sojenje se nadaljuje prihodnji teden.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni