Črna kronika

Zaradi 'turške kahve' hudo pretepen

Sarajevo, 24. 08. 2012 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na sodišču v BiH se zagovarja gostinec, sicer Hrvat, ki je obtožen povzročitve težkih telesnih poškodb z motivom rasne, nacionalne in verske nestrpnosti. Stranko, ki je naročila "turško kahvo", je hudo pretepel.

Pred sodiščem v Brčkem v Bosni in Hercegovini se je znašel Hrvat, ki je obtožen povzročitve težkih telesnih poškodb z motivom rasne, nacionalne in verske nestrpnosti. Marca naj bi namreč hudo pretepel stranko, ki je v njegovem lokalu naročila "turško kahvo".

Glede na obtožnico je obtoženi A. M. stranki odvrnil, da natakarica ne bo kuhala turške kave in da naj "gre v Turčijo, če želi turško kahvo".

Zatem ga je vrgel iz lokala in pri tem vpil, da je to hrvaški lokal, ne pa turški. Stranko je obenem surovo pretepel in ji zlomil nogo ter ličnico. Kasneje je še zatrdil, da napadenemu ni nič, ter mu dejal, "naj crkne".

Gre za prvo obtožbo za kaznivo dejanje, motivirano z rasno, nacionalno ali versko nestrpnostjo v BiH. Za tovrstna dejanja so od uveljavitve novega zakona leta 2010 predpisane precej strožje kazni od tistih za "običajno" nasilje.

kava
kava FOTO: Reuters


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (107)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik215111
27. 08. 2012 12.21
+14
Lani sem potoval v Srbijo. Na hrvaški meji pokažem dokumente in ker imam srbsko ime sem jim šel v nos. Na moje vprašanje: jel nešto ne valja, sem v odgovor dobil: ime ti ne valja.... Ker nisem želel celo noč preživeti na meji z ženo, sem odgovor preslišal....mogoče pa pacienta kdaj kje drugje srečam:)
q1w2e34
27. 08. 2012 11.19
+4
takoj odvzet licenco!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marialuisa
26. 08. 2012 17.51
+12
Sedaj že naročanje "kahve" pomeni "versko nestrpnost"?
starkur
27. 08. 2012 14.56
+3
nevem koga zdaj braniš s takim dvoumnim vprašanjem...tako tudi pride do incidentov, sploh na področju kjer je do pred kratkim divjala prav ta državljanska vojna, kjer brat brata ubija in so spomini še sveži. Preden greš kam v tujo državo ali okolje se prej malo pozanimaj o njihovi kulturi itd.., da ne zaideš v težave..žal tako je...
PREDSIGNAL69
26. 08. 2012 15.39
+8
narodi na področju bivše juge (pa naj gre za slovane ali ostale, kot so albanci, turki, ...) se pač nimamo 'radi'. tako je bilo in tako tudi bo. po tem se razlikujemo od ostalih, ki ne premorejo primitivnega nacionalizma.
marialuisa
26. 08. 2012 17.52
-10
Če razmišljaš tako o sebi, pusti nas Slovence pri miru, ker ne spadamo v nobeno od navedenih \"kategorij\" . niti med slovane, albance, turke....
zez
27. 08. 2012 10.47
-4
starkur
27. 08. 2012 14.59
+7
Ti, ko misliš, da si tako čisti neoporečen Slovenec raje preveri svoje poreklo za nazaj pa boš hitro prišel do ugotovitve, ki te bo žal zelo razočarala....garantiram!!!
Admir Muši?
28. 08. 2012 08.14
+5
kokr js vem je slovanija tut spadala pod jugoslavijo....tko da balkanci smo vsi od slovencev,hrvatov,bošnjakov,srbov itd
Goranxxl
26. 08. 2012 13.53
-3
Pa saj to ni res. Če bi se članek glasil: \"V Skopju je prdnil golob\", bi vi razširili zgodbo na naraščajoče medetične napetosti, kdo so pravzaprav Albanci, pa tudi ali so Makedonci res Makedonci, pa na Grčijo, tja do Obame. Otomansko carstvo...pa flancate kozlarije da se človeku obrača želodec ob prebiranju teh kozlarij pri čemer seveda niti približno ne poznate aktualnih razmer v BiH, statusa Brčko districta, kaj dejansko se je dogajalo v BiH...To vas seveda ne moti da se prpucavate, zmerjate in pametujete.
marialuisa
26. 08. 2012 17.54
+1
vaša "aktualnost" nas niti ne zanima. Dovolj smo bili obrenemnjeni z njo, ko smo vam "ššpilali sužnje in vas vzdrževali", vse do 91 leta!
starkur
27. 08. 2012 15.05
+3
komi si pa sedaj suženj?? Vzdrževat pa itak nobenega ne moreš s 500 EUR-i
starkur
27. 08. 2012 15.08
+3
Goranxxl - jasno in glasno mu je dal vedet za kaj ga je prebutal, ker ni rekel samo "kava". Torej...?
Dija84
25. 08. 2012 14.09
+30
No ja, jaz sem pa pred leti v Vodicah v trgovini iskala paradižnik, pač sem vljudno stopila do bližje prodajalke in jo ogovorila, dali mi možete pomoči, zanima me gdje je paradajz. Odgovorila mi je, da ga nimajo, jaz pa butelj po nekaj minutnem iskanju vidim drugo stranko s paradižnikom v roki; ko sem prodajalko zopet dregnila in jo vprašala, kje se skriva paradajz, da tisti gospod jo je pa našel( naj dodam, da je bil nemec in iskal tomate), mi je odbrusila, Kod nas je rajčica i radije naučite naš jezik ako želite biti u našoj domovini.....halooo???? Po tem sodeč še tako dobro, da jih nisem dobila tudi jaz, hehehe
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 14.18
-8
Dija84 Tisto je nekaj povsem drugega! \"Rajčica\" je knjižno, čeprav večina Hrvatov pravi \"paradajz\", sploh kajkavec nikoli ne bo rekel \"rajčica\". Tu gre za več kot to, vsakj predvidevcam da je tako. Bošnjaki dostikrat izzivajo s to sprijeno ljubeznijo do osmanske preteklosti, in povsem razumljivo je, da potomci tistih, ki so umirali na kolih reagirajo agresivbo To še ne pomeni, da ta Hrvat ni prvi začel, saj ne poznamo ozadja. Če je toti Bošnjak res samo naročil \"turško kahvo\" (turška ji itak rečejo vsi po vrsti, tudi mi) potem ta Hrvat sodi v zapor.
ebiga
25. 08. 2012 15.46
+4
Zdaj pa počasi nehaj pisat nebuloze, ker z vsekim prispevkom bolj dokazuješ da razpredaš o nečem o čemur pojma nimaš. Gre se za to da je nekdo polomil človeka zaradi enega usranega kofeta. Ti pa razpredaš o otomanskem cesarstvu. Bosanci izzivajo kaj? pri njih se po vaseh reče kahva v meščanskem okolju pa kafa. (posebnost je tudi, da "pečejo" kavo, medtem, ko jo pri nas kuhamo) Razpredaš tudi o Brčkem in etnični sestavi, pa nisti tega ne veš da se sploh ni zgodilo v Brčkem ampak v hrvaški vasi
ebiga
25. 08. 2012 15.47
+14
Gornji Zovik. Po napisanem sodeč, bi tudi jaz dobil batine, če bi se slučajno kot turist ustavil v dotičnem lokalu naročil: turški kofe. Pri nas namteč rečemo kofe, pa tudi ni prav ane.... Tip je naročil pivo in kahvo in brezveze dobil batine. Kaj ima s tem veze otomansko cesarstvo, ljubezen do turkov in natikanje na kole pred nekaj stoletji. En bedak je celo napisal naj gredo bosanci v turčijo, če jim kaj ni prav. Le kaj bi porekli recimo, če bi avstrijci koroške slovence nagnali v Slovenijo. Al se piše kaša ali kasha, kafa ali kahva, nima veze. A me more zdaj nekdo ubit če naročim čevape namest čevapčiče ali če v Zagrebu naročim srbsko solato.
ebiga
25. 08. 2012 15.49
+25
To ti je isto, rajčica paradajz, kruh hleb hljeb, mineralna ali kisela voda..........nima veze s pravopisom in knjižnim jezikom ampak z neumnostjo, zaplankanostjo, nacionalizmom in butastočo posemeznikov, ki iščejo dlako v jajcu samo zato da nekoga je....jo v glavo in sproščajo svoje komplekse.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 16.02
-5
bohpomegej Stoletja so nas ustvarila, potemtakem lahko tudi vprašaš kaj ima genetika tvojih ali mojih prednikov s tab. Povej mi tole, a človek brez spomina ima identiteto? Torej, očitno je nima niti narod, ki se ne zmeni za preteklsot. Drugače, tisti ki toliko občudujejo Turčijo, bi se lahko preselili, saj jim je ljubša od Bosne. Vem, zakkaj to govorim. Poznam kar nekaj ljudi , in vem, da je čist možno, da je šlo za dosti več kot samo poimenovanje pijače.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 16.04
-6
bohpomegej Kot sem že predlagal zyor, oglej si stran "Slavenska Bosna", morda boš bolje razumel kako nevarno je to razmišljanje. Tega se zaveda tudi vse več Bošnjakov!
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 16.06
-3
bohpomegej Kakšno Brčko?? Jaz govorim o celi BiH!
ebiga
25. 08. 2012 16.29
+11
Kaj se je zgodilo ne vemo. Komentiramo lahko le napisano v članku. Se ti ne zdi tako edino pravilno. Ostalo so natolcevanja. In kaj naj bi po tvojem bošnjaki morali počet. Po tvoje naj se odrečejo zgodovini in postanejo kaj? Hrvati? Srbi? Po eni strani poveličuješ narodno zavest, kulturo in zgodovino, po drugi pa bi da se ji odrečejo. Preberi kaj pišeš? Kaj je osmanofilija? O čem naj govorijo bosanske narodne pesmi, če ne o pašah, begih in podobno. Ja saj je to del njihove preteklosti orkodijo. Al je baščaršija sredi Sarajeva od včeraj? O genetiki bi se pa dalo raspravljat, recimo srbija je bila 300 let pod turki, in znano je da so načrtno posiljevali ženske. 300 let!! Pa probaj to kakšnemu srbu povedat. Te bo takoj okoli kepe. O teh stvareh je brezveze razpredat. Sploh pa zaradi ene kave. In kdo smo mi, da bi raspravljali o tem kakšnih genov je nek narod? Kaj ni to brezveze? Vsak naj raziskuje zase, ostale pa naj pusti na miru. Kako ti veš da bosanci občudujejo turčijo? Če jo, jo po pravici. Praktično edina država, ki jim je pomagala med vojno. Mi smo tudi občudovali Nemčijo, ko nas je prva priznala ane. Še enkrat: pišeš neumnosti, pa še sam sebi si antiproti....... Ne velja samo zate, še ene dva kekca pišeta nebuloze.
ebiga
25. 08. 2012 16.32
+3
Sem še enkrat pogledal. Nekdo drug je razpredal o Brčkem, njegoven statusu in etnični sestavi. Sorry.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 17.02
+0
bohpomegej hahaha...vidim, kako ti poznaš zadeve! kaj pa srednjeveška Bosna? Bogumili? Torej, po tvoje so Bošnjaki zgolj islamizirani Srbi ali hrvati? Viidpš, tist stran, ki sem jo omenil, predstavlja rastoče število Bošnjakov, ki temu nasprotujejo. Da, lahko so Bošnjaki, pa tudi muslimani brez osmanofilije. To o "turški genetiki" je nacionalistični mit, teh je na Balkanu ogreomno. Turki niso poznali ius primae noctis(niso niti v Evropi), ravno tako nis gledali na kri ali raso, zato jbi vsakršna politika "načrtnega posiljevanbja" bila povsem nesmiselna. Ravno tako je zanimivo, da to velja samo za Srbe, ne pa za Hrvate, Bošnjakre, Bolgare, Grke in še koga. Zakaj bi to izvajali samo v Srbiji?? Glede genetike, pa se govoril o tebi kot osebi, NE o srbkih ali turških genih, saj kaj takega niti ne obstaja!! To je tudi sodobna balkanska finta, da lahko etnično sestavo dokažep z neko genetiko.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 17.03
+1
mobutu1
25. 08. 2012 22.48
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 13.18
-5
Dvomim , da je šlo sam za to. Preveč Bošnjakov se gre tisto kar so pameni Bošnjaki poimenovali 'osmanofilija'. Če pred karemkoli Balkncem hvalite osmansko cesarstvo, vas bo nalomil, in čist prav bi imel. Kako pa mi regiramo ko nekdo hvali nemško okupacijo?
zyor
25. 08. 2012 13.28
+3
Mešaš hruške in jabolka. Osmansko cesarstvo oz. osmani/turki kakorkoli, so dali balkanu doberšen del kulture od glasbe, hrane, pijače, tudi jezika, tako da zanikati to, pomeni zaničevati doberšen del lastne zgodovine oz. identitete!
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 13.56
+1
Osmanska kultura niti ne obstaja, pač so PRENESLI določene zadeve, tako kot je britanski im,perij obogatil druge države oz celo prevzel določene elemente kultur, ki so jih sami podjarmili. Turki so tudi bili zelo "dosledni", saj so bili zapriseženi sovražniki Perzijcev od katerih sposojali vse - od terminologije, oblačil, navad, celo znamenita turška sablja je pravzaprav PERZIJSKI šamšir. Tega ne ti ne jaz ne moreva popolnoma razumeti, ker je del koletkivnega spomina naroda, ki je preživel ta pekel,. Za jezik sem že rekel, da je velika večina PERZIJSKIH besed, Perzijci so celo "bratranci", so vsaj Indoevriopjciče nič drugega. Tudi arabske so zgolj sposojenke tudi v njihovem ubogem jeziku, isti velja za hrano in glasbo. Zaman se trudiš, orifinalno "turških" prvin ne boš našel. Te tekovine bi lahko prevzeli tudi na tisoč drugih načinov, tako kot so orientalni vplivi prišli v kulturo zahodne Evrope, ki je zavojevala druge.
zyor
25. 08. 2012 14.34
+1
Osmanski imperij je trajal 600 let, seveda obstaja Osmanska kultura, prav tako kot obstaja kultura rimljanov, perzijcev, itd.! Ne rečem, da je bila 100% avtohtona, seveda ne, to je nemogoče, določene stvari so prevzeli od drugih narodov, tako kot vsi in s tem ustvarili svojo kulturo, ki seveda ni v vseh elementih avtohtona, je pa nekako bila edinstvena, če me razumeš! Za primer ti dam ZDA, skupek enih narodov, kateri so ustvarili svojo edinstveno kulturo, ki pa seveda ni avtohtona. Pa mi razloži potem, kateri narod ima 100% svojo avtohtono kulturo? ga ni! Edino mogoče kje v afriki kakšna necivilizirana plemena, kjer pa se dejansko držijo izključno svojih prastarih običajev.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 14.47
+2
zyor ZDA tudi nima svoje kulture, samo skupek tujih. Muhe enodnvnice, slabe manire, zlagana čustva (objem,anje neznancev, jokcanje zaradi "težav" modela, ki ga niti ne poznaš. medtem ko kri malo šteje), to je pač sodobna ameriška kultura. Najde se tudi kaj vrednega, sma to sodi v preteklost, zdaj ali je ameriška ali evropska, o tem lahko debatirava v nedogled. Nobena ni 100% avtohtona, sam osmanska je v tem posebna, saj gre za navadne horde nomadov, ki niso mogli ponuditi dosti lastnih, zato so skoraj izključno sposojali. Med "100% avtohtono" kulturo in 90% prekopirano je precej nijans, a se ti ne zdi? Bistvo je v tem, da ni nič narobe, če občuduješ perzijsko književnost, arabski melos, je pa hudo narobe ko povzdiguješ okupatorja, sploh ko ga več kot polovica prebivalstva sovraži.
zyor
25. 08. 2012 15.23
-1
Ameriška kultura je skupek kultur vrsto narodov, to je ameriška kultura, ki pa seveda ni avtohtona. Kdo oz. kateri narod ima bolj avtohtono kulturo, kateri manj, o tem ne bi razpravljal... Glede tvojega zadnjega odstavka pa, briga me za turke, mi niso nič kaj simpatičen narod... Jaz ne poveličujem nobenih okupatorjev, ampak govorim dejstva! Dejstvo je, da so osmani/turki kakorkoli, dali balkanu doberšen del kulture od glasbe, hrane, pijače, tudi jezika! Zdaj če, kakor praviš več kot polovica prebivalstva njih sovraži, potem naj nehajo jest burek, pa čevape, pa kebabe, naj nehajo piti kavo, kot jo mi poznamo, normalno turško kavo, naj pijejo espresso, kapučino, če tako sovražijo svojo preteklost... Da turbo folka ne omenjam oz. lahko bi ga poimenovali kar turški folk...
gorgonalen
25. 08. 2012 11.34
+6
najbolše je itak barcafe,ta pa naj pride k nam v ms pa po madžarsko naroči kavo če bo upal...hahaha
Alexxsaso@yahoo.ca
25. 08. 2012 10.45
+25
Jaz sem si pred leti drznil turško kavo v Grčiji naročit... In jo tudi dobil, ter ostal živ... Meje in predsotki so samo v glavah ljudi. Kaj bi mi brez turške kave....
brezcasni
25. 08. 2012 12.45
+8
tudi jaz sem pred 26 leti naročil v GRČIJI ,točno na KRFU Turško kavo pa me je kelner vprašal in pomagal z:ste hoteli reči dobro Grško kavo!Takoj sem vedel da sem ga usral in da me je kelner s tem prijazno usmeril kako in kaj se pije v GRČIJI.Seveda strokovno in brez nasilja a z opozorilom za v bodoče.
zyor
25. 08. 2012 13.12
+5
to pa mora bit zakompleksan narod, kaj pa kebab s da dobit dol? al majo prepovedano ker je turški?
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 13.20
+2
zyor Ne komentiraj, če ne poznaš zgodovine. Skoraj 400 let osmanskega terorja je več kot dovolj za tako "zakompleksiranost". Da etničnega čiščenja Grkov iz Male Azije, ki se je zgodilo v 20. stoletju, niti ne omenjam
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 13.31
+4
zyor Poleg tega, so Turki sam KRADLI. 90% tim "turizmov" so pravzaprav perzijske, arabske in ostale beede civiliziranih narodov. Večina jedi, ki jih imamo za "turške", so le-ti samo prinesli, pobrali sdo jih od nekoga drugega.
zyor
25. 08. 2012 13.33
+3
JurijGrmMlajsi Verjemi dobro poznam zgodovino, samo po tej logiki, ne bi smel noben na svetu voziti, bmwja, mercedeza, audija...
zyor
25. 08. 2012 13.35
+0
JurijGrmMlajsi S tvojim drugim komentarjem se povsem strinjam!
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 13.43
+2
zyor Da, sam tisto je trajalo eno desetletje, pred tem pa imamo kar tisoč let zgodovine, kjer ni ''Nemčija'' bila nič slabša ali boljša od drugih, medtem ko pri osmanskem imperiju gre za to, da je že sama država od začetka do konca pomenila zatiranjwe balkanskih narodov. oz ne moreš govoriti o "čistem" delu zgodovine te države, saj je pravzaprav nastala s podjarmitvijo balkanskih (in drugih) narodov.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 13.44
+2
zyor Hvala! Sem vesel, da nekdo pozna ta dejstva.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 14.01
+2
zyor Nenazadnje, so tudi taki Bošnjaki, ki jim je vse to tuje, saj mislijo, da ravno zaradi te ''osmanofilij'' (termin sem pravzaprav prevuzel od njih) nikoli ne bo miru in sprave med njimi in kristjani. Če ne verjameš, ti lahko pošljem nekaj linkov oz kar vtipkaj v google "Slavenska Bosna"
Juba Tipsi
25. 08. 2012 10.05
+11
a spet napihujete nasilje!?!?!?
bimboooo
25. 08. 2012 09.22
+60
vere gor ali dol, isti smo si. boga ni. dojamte že to. HAHA crazy people.
Kukulkan
25. 08. 2012 09.30
-32
mare.orlando
25. 08. 2012 10.30
+20
ajd_mrš
25. 08. 2012 10.31
+8
ni_mi_vse_eno
25. 08. 2012 20.50
-3
Mitra, Horus, Zeus, Jupiter, Allah, JHVH, Jezus in še bi se jih našlo ...
vicvic
25. 08. 2012 08.20
+9
res se anm ob takih naglih in nepremišljenih dejanjih piše slabo.
Kukulkan
25. 08. 2012 07.29
+5
Koliko poznam BiH je Brčko zase ki ne pripada federaciji BiH, tudi Republiki Srpski ne pripada. In v času vojne so bili Bošnjaki in Hrvati skupaj, tudi v Bošnjaško - Hrvaških spopadih so v Brčkem skupaj držali
gegii
25. 08. 2012 08.30
-6
in kaj hočeš povedat? al se sam malo kaopametnega delaš?
Kukulkan
25. 08. 2012 08.50
+2
Kaj bi se delal kaopametnega? Sm mal mi je čudno ker je Brčko večino Srbskega prebivalstva in da je zelo napeto kdo bo kakšno besedo povedal. Hrvati in Bošnjaki niso nikoli bili nasprotniki v tem mestu da bi danes prišlo do takšnih incidentov
mark50
25. 08. 2012 11.03
+5
problem je če je negdo NASILNEŽ ! in pač išče razlog da se lahko izživlja na ljudmi in verjetno tudi nad živalmi.
Daniel Novakovi?
25. 08. 2012 13.03
+2
Kukulkane nimaš ti pojma, v Bosni ne obstaja alijansa, ampak trenutno sodelovanje, ki je trajalo dobro leto. Vsi se sovražijo z enako mero, mislim na tri večinske narode. Srbi in Hrvati se sovražijo zaradi zgodovinskih dejanj, predvsem ubijanj. Na drugi strani pa vsi sovražijo samoimenovane Bošnjake (prej Muslimane), ker naj bi bili ustvarjeni iz Srbov in Hrvatov, torej se razlikujejo samo po veri. Kar hočem povedati je to, da v privatnem življenju Srbi in Hrvati veliko lažje shajajo v Bosni. Z Bošnjaki nihče ne more in nihče noče imeti opravka. Brčko samo po sebi je in ni od nikogar, ampak je treba vedeti, da je to mesto premišljeno narodnostno sestavljeno, točno se ve kje kateri narod prevladuje. To je mesto, ki deluje s pomočjo umetnega dihanja, namesto kisika se jim ubrizga vsako leto €, s ciljeem, da bi pokazalo kako naj bi živela cela Bosna. Iz tega primera vam je jasno, da od tega ne bo nič, tako da bo potrebno razdruževanje. Srbi Srbiji, Hrvati Hrvaški, Bošnjaki pa se zaradi mene lahko pridružijo Turčiji, ki jo tako obožujejo.
JurijGrmMlajsi
25. 08. 2012 13.29
+5
Daniel_lj Jaz se strinjam s s tabo! Mnogi, ki tu komentirajo nimajo pojma. Bošnjaki dostikrat naravnost izzivajo- mufti "Turčija je naša mati", razni festivali pesmi v čast sultanu Mehmedu, kii je osvojil Bosno (pa se imajo za ''DOMOLJUBE''), navijajo za Turčijo itn
tankopiš
27. 08. 2012 12.35
Mil?007
25. 08. 2012 04.50
-53
Niti najmanj ne dvomim, da je stranka točno vedela v kakšen lokal gre in je pač našla takšno uslugo, kot si jo je zaslužila.
okhasan
25. 08. 2012 22.09
+3
sedaj zamisli , da prideš ti, Slovenec v lokal ....kot turist ...nekje na Hrvaški ....in te nalomijo ker govoriš slovensko. beda od bede je tale odnos do drugačnosti.
Huey
25. 08. 2012 04.00
+17
Mati, kave bi...
Contrabander
25. 08. 2012 02.57
+21
BEda res.Vedno je bilo in bo prisotno vedno vec diskriminacije!...Vsi smo ljudje zapomnite si,vsi krkvavi pod kozo!
JanezBos.
25. 08. 2012 01.54
+34
Mislim,da bo kmalu dobil obisk nekaterih,ki bodo hoteli turško kahvo...pa mislim,da jo bo z veseljem kuhal:)
firbec66
25. 08. 2012 01.13
+30
Kolk smo ljudje neumni, sami si postavljamo omejitve in si otezujemo zivljenje...
SLOVENISTAN
25. 08. 2012 01.10
+26
ta rumeni portal,ne bi preživel,brez hrvatov !
24Ppkur
25. 08. 2012 00.13
-1
..... pa da ne ponavljam besed o hrvatih
SLOVENISTAN
25. 08. 2012 01.11
+15
prav imaš,raje pometi pred svojim pragom !