Črna kronika

Zaradi nesreče s tekočim ekstazijem bo dve leti sedel za zapahi

Dunaj, 01. 08. 2013 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijsko sodišče je 36-letnika obsodilo na dvoletno zaporno kazen, ker je odgovoren za smrt ženske, ki ji je dal – nenamerno – piti tekoči ekstazi. Sodnica je smrt ženske označila za tragično nesrečo, a obsojencu očitala, da je imel pri sebi nevarno tekočino brez nadzora.

Nekega 36-letnega Avstrijca je danes doletela zaporna kazen dveh let, ker je zakrivil smrt ženske, ki ji je dal - nenamerno - piti tekoči ekstazi. Gre za gama hidroksibutirično kislino (GHB), opojno tekočino, ki je znana kot t. i. droga za posilstva.

Ženska je umrla, potem ko je popila tekoči ekstazi, ker je mislila, da je voda.
Ženska je umrla, potem ko je popila tekoči ekstazi, ker je mislila, da je voda. FOTO: Reuters

36-letnik in njegov prijatelj sta 1. aprila zgodaj zjutraj po zabavi v enem od dunajskih klubov peljala domov 27-letno Natalie in še neko dekle.

Natalie je bila žejna in 36-letnik ji je rekel, da lahko popije eno od pijač, ki so bile na zadnjem sedežu. Mislil je, da bo spila katerega od sadnih sokov, ona pa je vzela steklenico, v kateri je bil tekoči ekstazi, saj je mislila, da je voda. Potem ko ga je nekaj popila, je najprej skušala bruhati, nato pa je zaspala na zadnjem sedežu.

Ker je nihče ni mogel zbuditi, so jo najprej odnesli v stanovanje enega od njih. Po desetih minutah niso več zaznali njenega utripa in takrat je izbruhnila panika. Poklicali so reševalce, ki so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je po petih dneh umrla, zavedla se ni več.

Glavna sodnica Hannelore Pilz je smrt Natalie danes označila kot "tragično nesrečo", a obenem 36-letniku očitala, da je imel v svojem avtu kar tako, brez nadzora, zelo nevarno tekočino. Obsojeni je dejal, da je bila smrt dekleta "katastrofa, za katero mora odgovarjati". Obsojen je bil povzročitve smrti iz malomarnosti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pijanec22
01. 08. 2013 21.41
-1
Če bi pri nas sodišče razsodilo tako nizko kazen, bi vsi pljuvali čez sodišča. V razviti Evropi so takšne nizke kazni normalne.
Ramzess
01. 08. 2013 20.09
-6
Kaj je on kriv, če ona ne loči kaj je kaj.
Hugh_Mungus
01. 08. 2013 21.20
+0
Bi ti ločil kaj je v neoznačeni steklenici?
Ramzess
01. 08. 2013 21.52
+3
S take sploh ne bi bil, bistvo zdrave logike.
Govori BOG:
01. 08. 2013 17.54
+12
Ja GHB zna biti problem, če se ga ne uporablja z glavo in po predpisih, sicer je to za mene eden najboljših zabavnih substanc. Gre za kislino, kakršna se proizvaja tudi v našem telesu (jetrih) in zato telesu dokaj neškodljiv. Problem je, če se ga kombinira z alkoholom- zelo škodljivo za naša jetrca in ostalo. Če pa ga na partiju tu pa tam vzameš v pravi meri obeta pa veliko zabave, ko popusti se lepo zaspi, drugi dan pa glava nič ne boli. Če se pa človek predozira, kar se zlahka, pa mu nekaj ur nezavestnega spanja ne uide. Bil že večkrat priča tovrstnim primerom, ko smo kolege do drugega dne čakali, da odkomirajo. Za smrtno pa ga je morala kar nekaj spiti.
Govori BOG:
01. 08. 2013 19.12
+3
Zakaj pa minusi? Aja, to so tisti, ki pred problemi glavo v pesek zarijejo. Pametno. Bog vse vidi in vse ve, grehov delat se ne sme :)
BMWmunja
01. 08. 2013 17.41
+10
Nisem vedel, da ekstazi lahko imaš, samo da mora biti pod nadzorom. Zgleda, da so se avstrijska sodišča vsled geografske bližine nekoliko navzela slabih lastnosti naših sodišč. Pri meni ne bi prišel skozi tako poceni....
el_nino124
01. 08. 2013 17.49
+15
Pomisli iz druge plati. Koliko denarja porabi Slovenija za preganjanje drog? Ogromno. Kaj dosežejo s tem? Nič. Tisti ki se hoče drogirat se bo drogiral in mu nihče tega nemore preprečit ker če bi to bilo izvedljivo bi vsak moral imeti policaja polek sebe 24/7. Zaj pa obrni to in pomisli koliko denarja lahko prišparamo in tudi dobimo če legaliziramo droge? Jaz sicer to govorim IZKLJUČNO za travo in za nobene droge ki imajo kaj veze s kemijo ampak ok, če pogledaš iz vidika denarja je to odličen predlog. Vsesplošno znano dejstvo je da tisti ki se hoče drogirat pride do bilo kakšne droge pa če je to trava ali ekstazi ali kokain tudi heroin, vse se najde in vse se dobi.
.mdC.
01. 08. 2013 18.21
-3