Črna kronika

Zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se večkrat prevrnil

Novo mesto/Krško, 14. 07. 2014 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policisti PU Novo mesto so imeli konec tedna polne roke dela s pijanimi vozniki. Ti so povzročili kar tri prometne nesreče. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri se je poškodovalo pet oseb. Voznik je zapeljal s ceste in se večkrat prevrnil, nihče od potnikov pa ni bil privezan.

V nedeljo zjutraj se je pri kraju Veliki Podlog zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi huje poškodovali, tri pa so se lažje poškodovale. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 19-letni voznik začetnik vozil osebni avtomobil iz Drnovega proti Velikem Podlogu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom večkrat prevrnil. V nesreči sta se huje poškodovala voznik in 25-letni potnik v avtomobilu. Še trije potniki, stari 22 oziroma 23 let, so se v nesreči lažje poškodovali. Nihče izmed njih med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Policisti bodo po zaključeni preiskavi in na podlagi rezultata odrejenega strokovnega pregleda zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Voznica vozila pijana in brez vozniškega dovoljenja

V soboto, 12. julija pa se je nekaj pred 22. uro zgodila prometna nesreča na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice. 34-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu ceste izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se z osebnim avtomobilom prevrnila. V nesreči sta se povzročiteljica in 63-letni potnik v njenem vozilu lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je voznica, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, že pred nesrečo vozila nezanesljivo, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,95 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so ji izdali plačilni nalog v višini 1820 evrov.

Pijana voznica zapeljala na prednostno cesto

Isti dan se je prometna nesreča zgodila v Novem mestu. 49-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega vključevanja iz neprednostne na prednostno cesto z vozilom trčila v avtomobil, ki ga je voznik pravilno pripeljal po prednostni cesti. V nesreči sta se lažje poškodovali potnici v vozilu 47-letnega voznika. Policisti so še ugotovili, da je imela povzročiteljica nesreče v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Mladoletnici brez čelad na motorju padli po cestišču

V nedeljo popoldan so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči med Metliko in Grabrovcem. Mladoletna voznica, ki je na mopedu prevažala vrstnico, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in padla po vozišču. Udeleženki med vožnjo nista uporabljali zaščitnih čelad. Voznica je bila zaradi suma poškodbe glave s helikopterjem odpeljana v Klinični center Ljubljana. Pozneje so ugotovili, da sta obe udeleženki lažje poškodovani. Povzročiteljica nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, za moped pa so policisti odredili izredni tehnični pregled.

V litru izdihanega zraka je imel 1,22 miligramov alkohola

Krški policisti pa so bili v nedeljo nekaj po 20. uri obveščeni o prometni nesreči v Armeškem. 65-letni voznik osebnega avtomobila je z vozilom vijugal po cesti in zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtomobil nemških registrskih tablic. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,22 miligramov alkohola. policisti so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1