Črna kronika

FOTO: Zaradi nesreče je bila več ur zaprta štajerska avtocesta

Maribor, 18. 07. 2012 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na primorski avtocesti med priključkoma Bertoki in Slavček v smeri Kopra so odstranili posledice prometne nesreče, zaradi katere je bil zaprt vozni pas. Posledice nesreče, ki se je zgodila na štajerski avtocesti, so prav tako odstranjene.

Na primorski avtocesti med priključkoma Bertoki in Slavček v smeri proti Kopru se je zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bil zaprt vozni pas in je nastala kolona. Posledice so zdaj že odstranili, promet pa poteka tekoče.

Odstranili posledice nesreče na štajerski avtocesti

Posledice nesreče na štajerski avtocesti so nekaj po poldnevu odstranili. Odsek med priključkoma Fram in Slovenska Bistrica v smeri Ljubljane, ki je bil zaradi trčenja dveh tovornjakov od jutra zaprt, je zdaj znova odprt in zastojev ni več.

Kaj se je zgodilo?

Nekaj po 4. uri zjutraj sta na avtocesti med priključkoma Fram in Slovenska Bistrica sever v smeri Ljubljane trčili dve tovorni vozili. Eno je vozilo pšenico in drugo železo, eno od vozil pa se je prevrnilo in streslo tovor po cesti.

Zaradi razsutega tovora so ta del avtoceste zaprli, promet pa preusmerili na vzporedno regionalno cesto. Zaradi tega je bil na tem območju dopoldne zgoščen promet in nastali so zastoji, dolgi več kot šest kilometrov. Ker so vozila na avtocesti stala že od priključka Rogoza, so zaprli tudi uvoz na avtocesto iz smeri Maribor jug.

V nesreči je nastala zgolj gmotna škoda, težjih telesnih poškodb ali celo smrtnih žrtev pa ni bilo.

Več o prometu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (123)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Atmaii
18. 07. 2012 23.47
Strpnost/nestrpnost ter razumevanje eni drugih ni bistveno vprašanje. Tako kot se mora šofer tovornjaka skoncentrirati in delati z glavo pač na cesti, tako se mora en pisarniški delavec miselno naprezati (naj bi se, no) čez svoj šiht, sedimo pa obojni na tazadnji ves čas. In tako kot se mudi njim, se mudi tudi ostalim, ki morajo nekje biti. Kakorkoli obrnemo, nesreče se bodo vedno dogajale, je pa vsekakor potrebno narediti nekaj v smeri odstranjevanja posledic prometnih nesreč, ker kako se to pri nas dela, je res za med butalce. Ali tovornjak ali avto ali več avtov - traja predolgo. Število nesreč z udeležbo tovornjakov je pa alarmantno in zahteva nekakšne ukrepe. Ne bom rekla da vse na vlak, ampak nekaj bo treba narediti, drugače bomo enostavno morali prepustiti avtocesto samo njim, pa sej je kolona le-teh skorajda od mb do lj vsako jutro. In prosim ne pozabite, da je 80% tega čisti tranzit. A smo mi edina država, kjer se lahko peljejo? Nismo. Je vožnja čez slo najcenejša? Mislim da ne, glede na jamranje. Torej? Kaj iščejo potem vsi pri nas? Omejitev tranzita je NUJNA.
danone2010
19. 07. 2012 15.49
-1
Kajetan
19. 07. 2012 18.29
Tranzita žal ne moreš omejiti, kajti kot prvo so bili pridobljeni krediti namenjeni ravno temu, torej tranzitu, kot drugo ga pa ne moreš zaradi tega ker bi se vzdrževanje avtocestnega odseka prevalilo nate, name in na vse ostale, torej kot slikovni prikaz vinjeta bi bila vsaj 180 eur če ne še več. Lahko pa narediš omejitve voženj glede na gibanje tranzitnih tokov, prepoveduješ prehitevanja med seboj (velja za tovorna vozila), jim striktno nadziraš njihov način vožnje in jih po potrebi izločaš, kar pa je najpomebnenje tudi kazniješ in sprostiš pritisk inkasantne službe na svoje državljane. Ker ni nadzora se število prometnih nesreč, kar si že opazila, znatno povečuje. Konfiguraciji terena in "SUPER FERIOZNO" zgrajenemu cestnemu križu pa je potrebno pripisati še velik odstotek samovžigov vozil. In če združimo kaj bi se dalo narediti da bi bil vol sit in koza cela. - striktno nadziranje tovornega transporta preko države vključno še z romunskimi in bolgarskimi samostojnimi podjetniki ki divjajo gre dole s kombiji in prikolicami ali pa s kamioni z ukradeno robo, - prepovedati kakršnakoli prehitevanja tovornjakov med sebo in s tem zniževati pretočnost, posledično pa uzakoniti samoizločanje v primeru počasnejših voženj posameznega tranzitnega toka, - povečati in dvigniti cestnine za tranzitni transport, - nadzorovat počivališča glede sanitarnega minimuma, na pa da tako kot sedaj ravno zaradi njih postaja vse en sam smrdljivi WC, - zahtevati tehnični minimum in zadnjo dopustno mejo starosti vozil tovornega prometa. To jih jle nekaj predlogov, vendar s sodelovanjem policije iz tega ne bo nič. Ostalo bo tako kot je s tendenco slabšanja.
24UBRISAN
18. 07. 2012 22.28
-3
Vse smrdljive tovornjake je treba nagnat na železnico, ne pa, da nam uničujejo avtoceste in usmrajajo zrak!
bob87
18. 07. 2012 16.52
+7
Sedaj pa mislim da je že čas, da se pojaha določene tovornjakarje- to pa PRESEDA VSE MEJE. včeraj sem pri nesreči trka tovornjaka z vozilom z darsa, naštel nekaj nesreč ki so se zgodile ta mesec, sedaj pa že nova: Mislim da se je počasi že KONKRETNO za zamisliti nad zbranostjo avtoprevoznikov. Včerajšni komentar: Seveda vnovič povdarjam da niso vsi enaki (ker bodo spet letele pritožbe nekaterih bralcev), vendar ozrite se po člankih črne kronike tega meseca- sej samo bereš: kamion zletel čez hitro cesto kamion cisterna prebila varnostno ograjo kamion se prevrnil v trku udeležena 2 tovornjakarja tovarnjakar prebil ograjo, na žalost ni preživel kamion se prevrnil kamion zagorel in sedaj SPET vse to v pičle pol meseca. Milsim, da tudi vam prevoznikom, ko berete te članke nesreč, se to ne zdi ravno običajno. TO JE ŽE TOTALNA SRAMOTA!!! Ne mini NITI DAN, da se na našem AC nebi razletu vsaj en tovornjakar. Pa kaj ste normalni prevozniki oz. tudi tisti ki bi morali to nadzirati in narediti red na cestah.
24UBRISAN
18. 07. 2012 22.24
+0
Če voznike gonijo kot vole je to popolnoma normalno.
slovenianight
18. 07. 2012 23.36
+3
no zdajle ne dobim povezave...je pa dejstvo da tovornjakarji povzorčajo manj nesreč (Nemška raziskava izpred par let)...problem je pa, da če gre en avto v grapo, tega ne bo nihče poročal, cesta bo ostala odprta itd...problem je ker ob minimalni nesreči tovornjaka je za varno odstranitev potrebne cel kup mehanizacije itd., kar povzroči nevšečnosti ostalim v prometu. Tako da raje kot gledate članke, poglejte na spletno stran uprave za zaščito in reševanje republike slovenije pa bo ste vidli koliko avtov se dnevno razbije na slovenskih cestah.
bob87
19. 07. 2012 00.34
+1
Osebno se ne strinjam: Kot spremljam zadnje čase- (samo) AC, je glede na število vozil, večji procent nesreč tovornjakov- ampak to niti nima veze! Moti me, da so v večini te nesreče ne posledica nesrečnih pripetljajev, ampak MALOMARNOSTI/ OBJESNOSTI teh prevoznikov in da gre za POKLICNE voznike in ne avtomobiliste, za katere se včasih ITAK vprašaš ali so na loteriji dobili izpit. Drugače nimam nič proti nesrečam, ko pač voznik ni uspel vse predvideti. Ne pa da ti kot poklicni šofer: 1. imaš varnostno razdaljo 20m (zakon pravi za kamion NAJMANJ 100m, tudi zaradi avtov, da se lahko kdo iz prehitevalnega umakne) pa če bi bila vsaj60m ne pa tik za ritjo s 30 tonam!!! 2. zavestno spiš za volanom (ne samo da podjetja silijo, tudi šoferji se zelo radi bahajo kok kdo zdrži, dokler kdo ne obžaluje) 3. delaš med vožnjo vse drugo Ali pa da imaš nevzdrževan in še/ ali pa prenaložen kamion, kot ga ima marsikateri romun, bulgar... Da ne rečem kako o profilu na pnevmatikah ko imajo nekateri FORMULE (beri ni profila) a voziš 30 ton!?
bob87
19. 07. 2012 00.42
+3
In še nekaj- kaj je treba da se prevozniki med prehitevanjem en drugega "drkajo"??? Jest osebno (lahko se motim) bi tistemu desnemu pribil eno tako položnico, najprej ga hitrejši dohiti, nato že pol prehiti (vse to traja cca. 10sekund), potem pa očitno tud un desni začne pospešvat in potem pa rabiš pol minute, da ga dokončno prehiti. In to samo včasih, da točno vidiš da desni provucira. Mislm že kultura nekaterih šoferjev do kolegov je PODN. Pol maš pa zgoraj najslabši primer kako se konča.
Kajetan
19. 07. 2012 18.35
-1
campi_no1 ne pozabi da je v večjem deležu vozil že vgrajen tempomat in pomisli da tisti desni ki bi ga tolkel ga ima vklopljenega. Tisti ta levi pa je sicer bil hitrjši vendar samo do njegovega zadnjega dela, potem pa ko se je postavil na levo pa ga upočasni zračni upor. Razmišljanje postavi na naslednje: Kaj sploh prehitevajo če kolega na desni vozi 80 kot jim je dovoljeno zakaj mora pa on potem iti naprej????????
tepee
18. 07. 2012 15.30
+12
....vsaka jim čast so to dopoldne ptiči in fazani le požrli en kamion žita.
hpcolor
18. 07. 2012 14.39
+0
evo glih sem se peljal skozi to...imeli smo obvoz že ob 8 zjutraj pa še sedaj.nisem vedel kaj se je zgodilo pa sem tule pogledal...mislim pa da sedaj policaji brez veze usmerjajo in zabijajo promet...gre vsak kamor hoče ni več zaprto le da policaji blokirajo sistem
24UBRISAN
18. 07. 2012 22.25
+0
Če jih ne bi bilo, bi pa spet pljuval, ne?
kamjon?ija
18. 07. 2012 14.31
+3
vpišite v youtube: 13.09.2011 Siegen: LKW-Unfall auf A45 Temu se pravi nesreča do katere je nažalost moralo priti vendar vi ostali komentatorji ki imate nekaj proti pod tovornjakom,poglejte! kdo se tukaj pritozuje da je kolona,vsi so samo srečni da šofer preživi,ne pa enim k je vseeno,samo da se cesta sprazni in da boste se lahko odpeljali domou..nekateri šoferji pa morajo biti zbrani 10 ur na dan,in nesmejo niti sekunde spregledati kaksne malenkosti na cesti! Če pa jo spregledajo pa se zgodi tisto kar prikazuje posnetek!!
24UBRISAN
18. 07. 2012 22.27
+2
Kakšna bi že morala biti varnostna razdalja med tovornimi vozili???
joco46
19. 07. 2012 08.32
marocanac
18. 07. 2012 13.07
+32
kljub stanju v koloni zjutraj nisem bil jezn,sem šofer,ampak ne v slo kjer so zaposleni večinoma tujci,vam želim lep dan,obilo srečnih kilometrov za volanom,pa nehajte se kregat med sabo,vsaj enkrat stopimo skupaj slovenci pa vzdignimo naše lepo deželo iz tega sranja!sedem-tri
joco46
18. 07. 2012 13.04
+9
ce nebi bilo soferjev in teh 40 t.zveri na cesti potem vam b,e,d,a,k,o,m, nebi mogli ateki pa mamike kupovat racunalnikov da bi pisali taksne bedarije tule gor ,tudi jaz sem zato da se ukine tovorni promrt v slo kot pisejo nekateri bom pac ostal brez sluzbe za vse ki tako mislijo naj si pogledajo na youtube kaj bi se zgodilo v samo enem tednu brez kamiona v slo.- Ein \"Leben ohne LKW\" - im täglichen Leben nicht realisierbar
Dameton
18. 07. 2012 13.06
+15
hja oni v mestu bi pomrli od lakote....mi seljaki na vasi pa bi fajn biznis za hrano vdarli ;)
24uric
18. 07. 2012 13.20
+6
dameton:)ja nekateri mislijo da hrana raste na policah v trgovini
eosss.slo
18. 07. 2012 14.42
+3
ah dej no joco46, pa kdo govori o ukinitvi tovornega prometa, pa kaj ti je?? Govorimo o UREDITVI, o izboljšanju razmer, o bolj učinkovitem nadzoru nad delodajalci, da vas voznikov ne bodo več izkoriščali, vas pošteno plačali, da ne bo treba magnetov, dvojnih tahografov in ne vem česa še... daj premisli malo...
Dameton
18. 07. 2012 13.03
+0
Renato, vsaka čast za kakovostne in detaljne slike, upam da ti 24ur sponzorira kak evro za bolj napredno opremu ter učenje uporabe zoom-a :) No pa vseeno boljše je kot nič ;)
concord
18. 07. 2012 14.02
+2
Ne jamraj, to so za zdaj EDINE fotografije in se mu lahko samo zahvalimo, da jih je sploh poslal.
David Joki?
18. 07. 2012 12.54
+11
Če bote kdaj šoferji bote vidl sami kako psihično utrujajoče je 9, 10 ur na dan za nekom vozit in stalno zavirat in pospeševat s 40tim tonami pod seboj, ker pa je v kamionu blokada pa je treba s tistim 2km na uro prehitevat...
Garry
18. 07. 2012 13.07
+2
vem in razumem,da je to utrujajoče,samo vprašanje je na mestu,je res potrebno toliko tvegat in riskirat nedolžne,ki ti priletijo pred tabo al za tabo?mislim,da je življenje še zmerom na prvem mestu,al se motim?
David Joki?
18. 07. 2012 13.14
+4
Kdo bo pa na avtocesti priletel pred tabo? Tisti za tabo pa če vozijo po slovenskih omejitvah 130 pa nebi bil tak problem na 90 spustit, če se nebi ljudje z avti prpelal čist v rit, da ga še v špeglih ne vidiš več pol pa zavirajo. Pa za tiste ki mogoč ne veste je pri nas omejitev prehitevanja za tovorni promet med 6-9 in 14-17 na pomurki pa 0-24 tak da v prometnih konicah ne morete krivit kamione za zastoje in nevarno prehitevanje...
hpcolor
18. 07. 2012 14.42
+3
točno tako...osebno sem v avtomobilu tak samo za drugim osebnim avtomobilom ki se "jajca" in ne gre nikamor...ker vem po lastnih izkušnjah ko včasih pelem v kombiju nevarno reč pa vsi trobijo peljejo čist za ritjo in ostalo...tu bi rajši policaji gledli ne pa da zajebavajo s tahografi itq...
eosss.slo
18. 07. 2012 14.57
+2
David Jokić: zanimivo kako si sam sebe negiral v dveh komentarjih, najprej pišeš kako je težko za nekom vozit in stalno zavirat ter pospeševat, potem v naslednjem komentarju pa pišeš, da bi ostalim voznikom pa res ne sme biti problem za tabo zavirat iz 130 na 90, da boš lahko ti nadaljnje 3 km prehiteval z 1km/h razlike... a misliš da ostalim voznikom pa ni težko kar naprej zavirat in pospeševat... premisli malo...
Gregcxd
18. 07. 2012 17.43
+2
zakaj sploh prehitevate en druzga za tista dva kilometra na uro, a se splača tvegat?
David Joki?
18. 07. 2012 23.47
eosss.slo je razlika pospeševat z osebnim avtom ali s kamionom. s 40 tonami in 18 prestavami, pa mi če se vozimo za nekom se moramo voziti 800, 900 km dnevno ne pa 3 km... V bistvu pa povabim vsakega naj proba enkrat to delo, pa bo videl, js sm diplomiran ekonomist ljubljanske fakultete pa vozim kamion tako da lahko vsakdo proba....
srebrnibreg
18. 07. 2012 12.13
+0
V tem času bi že eden črnogorec z navadno lopato in samokolnico to pospravil. Katastrofa od pristojnih služb in ne zaslužijo si pol kozarca mrzle vode. Če bi vsi tako delali bi bili na nivoju kakšne Eritreje.
24UBRISAN
19. 07. 2012 06.19
antonino
18. 07. 2012 12.11
+24
najbolj glasnemu proti šoferjem bi dal šleperja v roke, pa za dva dni razložit na rampi nekje v Angliji ali Rusiji - potem pa ga prosim za komentar. NE BLEBETAJTE NEUMNOSTI, DOKLER NE PROBATE - pa sam nisem šofer, samo gledam življensko na to garaško delo.
blood1
18. 07. 2012 12.37
-1
g.šOFER ZAKAJ SE TE PREHITEVATE ŠLEPERI ZA TISTA 2KM/H AL 5KM/H
MEDIORAZ
18. 07. 2012 12.42
+7
zato ker če voziš na 3 kartice se to v 20 urah vožnje nabere kar nekaj časa. Premalo kontrole nad špediterji, ki izkoriščajo svoje voznike.
eosss.slo
18. 07. 2012 15.04
+5
na času pridobiš ZANEMARLJIVO malo, kar izračunajte, če voziš 2km/h hitreje (torej 92km/h) je na razdalji 100km razlike približno 1,2 minute, torej na 500km razdalji se to pozna 6 minut. JE TO VREDNO OGROŽANJA SEBE IN OSTALIH???
24UBRISAN
18. 07. 2012 22.31
-1
Pozabil si, da so šoferji večinoma zabiteži in si tega ne znajo zračunat...
MatijaKiller
18. 07. 2012 12.09
-1
Kaj majo za počet tolk časa?! Pač dvignejo nej tovornjaka pa jih postavjo saj na tret pas da ne bo gužve! Slovenski nesposobneži..
tepee
18. 07. 2012 12.18
+3
dvig in vse skupaj mora nekdo plačat,katerega pa dandanes težko najdeš,torej,kdor naroči dvig ta ga mora plačat,DARS nima denarja,država ne,krivec za nesrečo tudi nima denarja,ta nedolžen tudi ne.......torej vse stoji-kolone.
TheRed1
18. 07. 2012 12.35
+6
zaradi razsute hrane je potreben pregled inšpektorja, ki odredi kaj s tovorom (itak bo rekel stran), potem je tu tudi dvigalo za dvig tovornjaka in tovornjak za odvoz razsutega tovora... seveda pa vse to stoji ob cesti in čaka na takšne dogodke
daf3
18. 07. 2012 18.35
+1
plača se iz kupona avta vse pripetlaje na AC
24UBRISAN
18. 07. 2012 22.34
Rad bi te videl, Matija, kako bi v eni uri naložil 20 ton alu žice in 30 t pšenice v razdalji 100 m...
Atmaii
18. 07. 2012 23.33
Kako odstraniti - zelo enostavno - a vidiš plug na darsovem avtu? In jarek zraven? Kdo po plačal? Ja itak da krivec prometne nesreče (firma), če ima ali pa nima, koga pa to zanima v tej situaciji. Razsut tovor je pa itak za stran, torej, bi bilo treba spremeniti zakonodajo v malce bolj življensko in današnjim časom ter logiki primerno.
concord
18. 07. 2012 12.08
+2
In po skoraj 8-ih urah je cesta še vedno zaprta???? Kdo je za to odgovoren oz. kdo naj bi bil za to odgovoren?
antonino
18. 07. 2012 12.12
+4
saj si plačal vinjeto, kaj se pa sekirajo
tepee
18. 07. 2012 12.19
-2
Zeljenski
18. 07. 2012 12.45
+2
Po nemčiji in drugod se ravno tako take nesreče dogajajo in ne misli da v po ure vse pospravijo,traja tudi preko dvanajst ur,pač procedura in preciznost
24UBRISAN
18. 07. 2012 22.34
Mugabee
18. 07. 2012 12.07
+13
Pri nas v Zimbabweju nimamo tovrstnih problemov saj smo ekološko usmerjeni, (transport: mula, osel, kamela...)
ranegade
18. 07. 2012 11.25
+16
NE čudim se takim nesrečam. Kdor se je vsaj enkrat peljal po naši avtocesti je lahko videl kako vozijo določeni tovornjakarji (levo-desno , predvsem pa vozijo v "riti" drugega tovornjaka (varnostna razdalja 5m))
Garry
18. 07. 2012 12.44
+1
to si pa prav povedal,tud jaz se čudim tej mali varnostni razdalji
mihaa11
18. 07. 2012 12.50
+6
temu pa se reče vožnja v zaveterju = prihraneh nafte
Pokio
18. 07. 2012 11.13
+4
Utrujenost,nestrpnost,osebne težave,... In potem se to zgodi.
Ivc Janko
18. 07. 2012 11.12
+18
Vse tovornjake v tranzitu na železnico.
tepee
18. 07. 2012 12.21
+2
se strinjam,na železnici pa lokomotiva vleče tri vagone,namesto 30.
urbee
18. 07. 2012 11.03
+29
Vsi ki pljuvate po soferjih...v pisarni je lepo sedet 8 ur in cakat da bo konec sihta, na cesti moras pa delat delat in delat, vsaka minuta steje drugace ne naredis za prezivetje. Mogoce nekateri tujci res delajo sranje z neizpravnimi kamioni, neprespani in z neupostevanjem razdalje ampak to se ne pomeni da so vsi taki.
Uroš Mernik
18. 07. 2012 12.42
-1
Garry
18. 07. 2012 12.47
+2
veš urbee,živim v nekem naselju,kjer tovornjakarji prevozijo čez rdečo luč in to od petrola,zamisli si,če bi bila sedaj kakšna nesreča?
Garry
18. 07. 2012 12.50
+3
in to navsezgodaj zjutraj!!!Škoda da ni policije tukaj,bi napolnili policijski poračun
ivoandric
18. 07. 2012 12.55
-5
urbee, glede na tvoj komentar, bi rekel, da tovornjakar dela isto, kot tisti v pisarni. Se pravi sedi na riti do konca šihta... Ali tovornjak mogoče vozi stoje ?
blabla33
18. 07. 2012 10.50
+30
To je pripravljenost slovenskih služb za ceste, dva tovornjaka se zabijeta pa je za cel dan ohromljena glavna avtocesta skozi državo.