Črna kronika

Zapornice se niso spustile

Glinzendorf, 26. 06. 2007 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz Avstrije poročajo o hudi železniški nesreči. V trčenju potniškega vlaka in tovornega vozila sta umrli dve osebi.

Avtomatska naprava za spuščanje zapornic ni delovala, ker je vanjo v ponedeljek zvečer udarila strela
Avtomatska naprava za spuščanje zapornic ni delovala, ker je vanjo v ponedeljek zvečer udarila strela FOTO:

V Spodnji Avstriji, v kraju Glinzendorf, sta trčila potniški vlak in tovorno vozilo, ki je zapeljalo na tire, ker se zapornice niso spustile. Umrla sta potnika v tovornjaku, 2-letna deklica in 60-letni moški, voznika in očeta deklice pa so v bolnišnico spravili z rešilnim helikopterjem. Nobeden od potnikov na vlaku ni bil ranjen.

Avtomatska naprava za spuščanje zapornic ni delovala, ker je vanjo v ponedeljek zvečer udarila strela, so po nesreči sporočili iz avstrijskih železnic (ÖBB). Strojevodjem so nemudoma zaukazali, naj vlak pred železniškim prehodom ustavijo, so poudarili v ÖBB. Vodstvo železnic je obljubilo, da bodo celovito raziskali okoliščine nesreče, ki zbuja dvome o varnostnih ukrepih na avstrijskih železniških progah, saj je druga v roku šestih mesecev, ki se je zgodila zaradi pomote s strani železnic.

Vodstvo železnic je obljubilo, da bodo celovito raziskali okoliščine nesreče
Vodstvo železnic je obljubilo, da bodo celovito raziskali okoliščine nesreče FOTO:

Konec decembra je mednarodni vlak na Predarlskem do smrti povozil dva policista in pogrebnika, ki so zaradi namiga o domnevnem samomoru preiskovali progo. Državno tožilstvo je strojevodjo obtožilo umora iz malomarnosti, čeprav po navedbah sindikata zaradi "motene komunikacije znotraj podjetja" sploh ni bil obveščen o tem, da so se na progi nahajali ljudje.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
27. 06. 2007 08.40
Aha, bedast komentar. Mislim, da voznik tovornjaka ne bi bil nič napačn napravil, če bi se sam še prepričal, če res ne prihaja vlak. To bi jima morbit rešl življenje. Tudi v cestnih predpisih, če imaš sploh vozniško, piše, da se je treba na križišču, klub prednosti prepričat , če je križišče prosto. Pravila se morajo prebrat in upoštevat..............
krajnc77@yahoo.com
26. 06. 2007 20.45
Eni imate res bedaste komentarje in tako krivdo valite na voznika tovornjaka.... Večina voznikov se bo brezskrbno zapeljala preko prehoda z dvignjenimi zapornicami saj bo pričakovala, da naprave delujejo pravilno. Tukaj gre krivda izključno na račun železnice oz. strojevodje. Kadar zapornice ne delujejo je strojevodja pisno obveščen o tem eno postajo prej. Poleg tega ima še kontrolni signal pred samim prehodom. Postopek pa je tak, da mora pred prehodom ustaviti, potrobiti in nato previdno zapeljati čez prehod.
civitasstain@gmail.com
26. 06. 2007 20.21
Mislim, da se mi avtomobilisti ne zavedamo dovolj odgovornosti in nevarnosti na cesti. Vozimo avto, vmes pa se intenzivno pogovajamo, jemo, telefoniramo, premalo pa posvetimo pozornost prometu.
mavri?asta
26. 06. 2007 18.17
jaz sem tudi velikokrat na progi, pa nimam ušes zaštopanih in za enkrat še čujem vlak, če se priprelje, haloooo