Črna kronika

Zapeljal na levo in trčil

Hotedršica, 02. 06. 2011 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podrobnosti prometne nesreče pri Hotedršici: 20-letnik je s tovornim avtomobilom zapeljal čez sredinsko črto in trčil v avtomobil 75-letnika. Za slednjega je bila nesreča usodna, sopotnici pa sta utrpeli lažje poškodbe.

Kot smo poročali, se je v sredo zgodaj popoldne na glavni cesti Godovič–Kalce pri kraju Hotedršica zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 75-letnik iz Logatca.

20-letnik iz Ljubljane je v bližini Hotedršice z levo polovico svojega tovornega vozila zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je brez zaviranja trčil v levo polovico sprednje strani avtomobila, ki ga je vozil 75-letnik iz Logatca. Po trčenju sta obe vozili zdrseli s ceste in obstali na obcestnem travnatem nasipu.

75-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Njegovi  sopotnici, stari 75 in 69 let, pa sta utrpeli lahke telesne poškodbe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.
 

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anita Mažgon
03. 06. 2011 16.04
Na tej cesti je v zadnjem času toliko nesreč, da sem sama vedno prav živčna ko se peljem tam čez. Odkar je v Zali semafor je pa sploh noro, saj je tu po Godoviču edini odsek kjer se sploh da prehitevati. Par dni nazaj sem vozila za počasnim priklopnikom, ki se pri semaforju seveda ni odstranil da bi ga lahko množica vozil prehitela in sta kar dva avtomobila prehitevala mene, pred mano vozečega in še kamion na povsem nemogočem mestu in obakrat se je prehitevanje zaključilo "v škarjah" in obakrat bi se lahko končalo tragično za, nič krivo, nasproti vozeče vozilo. Včeraj sem morala sama bremzati, da je lahko nasproti vozeči uspešno prehitel. Moj predlog bi bil, da se pred samafor postavi table, ki počasne voznike opozori na njihovo dolžnost, da spustijo naprej hitrejše od sebe. Pa kak policaj na cesti tudi ne bi škodil.
clox
03. 06. 2011 10.55
Mene načeloma hitri vozniki ne motijo. Seveda pod to štejem take, ki so hitri tam kjer je to mogoče in s hitro vožnjo ne ogrožajo drugih. Ponavadi so na takih "varnih" odsekih policisti, v križiščih kjer je bilo pa tudi po več smrtnih nesreč zaradi izsiljevanja pa ni nobenega. Da niti ne začnemo o tem, da je v avtu obvezna uporaba dveh mobitelov hkrati, da so smerniki nekaj kar so uporabljali v prejšnjem stoletju, da so meglenke modni dodatek v jasnih nočeh, luči zato da signaliziraš tisti majhni kanti da se umakne s prehitevalnega pasu, da je prehitevalni pas po novem vozni, da se na AC vključuje maksimalno s 50 km/h in da je varnostna razdalja med 20 in 30 cm.
Tomozuki
03. 06. 2011 10.23
Očitno nisem edini, ki se mu zdi, da vozniki dostavnikov in manjših tovornjakov radi hitro vozijo in sekajo ovinke ko Emerson Fittipaldi... Kdor se vozi po AC mu verjetno ni tuje, da ga pri 150km/h prehiteva kaki dostavnik (pa ni od Hitre pošte).
idrca
03. 06. 2011 09.55
včeraj me je eden izsiljeval v križišču ,pa ni edini to se dogaja vsaki dan pa še nisem videl policaja,da bi spametoval voznike .Lahko se mu zaletiš ob bok vozila a on kot da njemu to ni mar.Idrija
vrabcuka
02. 06. 2011 21.38
Vozila sem za tem belim kombijem in je že na Logu neki vijugal, kreša pa nisem vidla, ker sem šla čes Hoteje bel počas.
NeverJemi
02. 06. 2011 17.49
Čakam, da se bo kdo oglasil od onih, ki zatrjujejo, da stari nebi smeli za volan....morda imajo prav...v tem primeru bi bil še vedno živ...ker nebi bil tam
clox
02. 06. 2011 17.36
Lep pozdrav toyoti avensis KR 44 88 ali nekaj takega iz zgornjesavske doline, ki me je danes malodane zrinil s ceste, ker je moj avto manjši od njegovega.
Daannie Divjak
02. 06. 2011 17.05
ah :S * moja babi se sam joka
povrsniste24kur
02. 06. 2011 12.52
žalostno. človek preživi in vidi 3/4 stoletja, nato pa umre na cesti, ne po svoji krivdi. po moje se največ nesreč ne zgodi zaradi hitrosti in alkohola, kot bi to rada prikazala kk in zaradi česar pridno polnijo državno blagajno, ki itak nikoli ne bo mela podna.. največ nesreč se zgodi prav zaradi takšnih neumnosti, malih nepazljivosti, predvsem vožnja preko sredinske črte. ponavadi je malo kriva tudi ozka cesta, zaradi česar moraš res vedno gledat na njo in spremljat promet, največkrat pa je vseeno kriva nezbranost. počivaj v miru deda
_i_love_you_
02. 06. 2011 12.46
beeeeeeed.....