Črna kronika

Zakaj sedem dni ni prijavil ženine smrti?

London, 12. 07. 2012 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dan prihaja vse več podrobnosti o smrti bogate Britanke Eve Rausing. Kar sedem dni naj bi bila že mrtva, preden so našli njeno truplo, ves čas pa naj bi ob truplu bil njen 49-letni mož. Zakonca sta se skoraj celo življenje borila z odvisnostjo od prepovedanih drog.

Znanih je vse več podrobnosti o smrti 48-letne Eve Rausing, žene enega najbogatejših Britancev Hansa Kristiana Rausinga. Slednji je javnosti znan kot dedič družinskega podjetja, ki je izumilo embalažo tetra pak. Britanski in ameriški mediji poročajo, da naj bi preiskave pokazale, da naj bi bila ženska pred najdbo trupla mrtva že najmanj sedem dni, njen mož pa naj bi ves čas živel v stanovanju, kjer je bilo truplo.

Rausingova je bila hči enega izmed nekdanjih direktorjev podjetja Pepsi, bila pa je prijateljica britanskega princa Charlesa in velika filantropistka.

Pred hišo zakoncev
Pred hišo zakoncev FOTO: Reuters

Policisti še vedno pregledujejo posnetke nadzornih kamer, da bi ugotovili, kdo je v dnevih, ko naj bi 48-letnica umrla, prihajal v dom Rausingovih v londonskem predelu Belgravia. Truplo so sicer odkrili v ponedeljek, od takrat pa so zaslišali celotno osebje, ki je bilo zaposleno pri bogatemu paru.

Preiskovalci še vedno čakajo na toksikološke izvide, ki bi morda lahko pokazali, kako je umrla Rausingova. Z obdukcijo namreč niso odkrili zanesljivega vzroka smrti.

So pa policisti prijeli in zaslišali njenega moža, pri katerem naj bi odkrili prepovedane substance, poročajo tuji mediji. Za katere droge naj bi šlo, še ni znano. Trenutno naj bi bil moški v bolnišnični oskrbi, ni pa znano, kakšne zdravstvene težave ima omenjeni.

Znano pa je, da sta se zakonca spoznala pred 25 leti v ameriškem centru za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog. Ves ta čas sta sodelovala z organizacijami, ki so pomagale odvisnikom, očitno pa sta se sama še vedno spopadala s svojo odvisnostjo. Leta 2008 sta zakonca celo pristala za rešetkami. Takrat je varnostnik pri Evi Rausing odkril prepovedane substance, ki jih je skušala pretihotapiti na zabavo v ameriško ambasado v Londonu. Policisti so takrat pri zakoncema opravili tudi hišno preiskavo. Odkrili so različne droge, in sicer heroin, kokain in crack. Policisti so ju takrat le opozorili, obtožnice pa ni bilo. Takrat je Eva Rausing novinarjem dejala, da se sramuje svojih dejanj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
12. 07. 2012 09.58
+3
Zakaj ni, zakaj je to sploh važno, ah ti birokrati, pa v vsak človek rabi nekaj časa za razmislek, preden se spusti v nadaljevalni postopek in v sistemske mline.
KML
12. 07. 2012 09.50
+19
Saj mi gre težko z jezika, ampak morda se ves čas sploh ni dobro zavedel ... Žalostno, a ne? Nekateri imajo premalo in se grizejo, da preživijo, nekateri umirajo od lakote, nekateri pa so nesrečni, ker tudi, ko imajo materialno vse, nimajo tistega, kar bi jim dajalo veselje do življenja.
MUNGATUMBA
12. 07. 2012 09.48
+27
- To morajo prebrati vsi naši tajkuni,da vidijo,kaj bodo njihovi "bogati" potomci imeli od nakradenega denarja.. - nekje tu , je nekaj že takega...
KML
12. 07. 2012 09.55
+7
Igor__Zmaj
12. 07. 2012 09.46
+7
Še dobr da mu ni tašča umrla. potem bi najbrž tri mesce rajal, preden bi povedov.
mobutu1
12. 07. 2012 09.44
+11
Kaj jim koristi neuzmerno bogastvo ob puhli glavi !!!
kurcvasgleda01
12. 07. 2012 09.23
+1
valda, da je bil srečen
BMWmunja
12. 07. 2012 09.09
+8
Sedaj, ko so glede vzroka smrti v temi, bodo osumili vse, ki so bili z njo v stiku zadnji mesec dni. Upam, da ni bila v tem času kdaj na obisku pri papežu... Kar pa se sedmih dni tiče..., mogoče je tako dolga "karenca" kake nove droge, ki ti da krila. Do nebes...
Ramzess
12. 07. 2012 10.02
Ja, neverjetni so ti preiskovalci, kako znajo vse izkoristiti, pa kaj če so v temi, zato še nimajo razloga početi kar se jim zljubi in obtoževati in preiskovati vseh po vrsti. Neki red mora biti, in tehtni razlogi za preverjanje oz. preiskavo posameznika tudi.
Ramzess
12. 07. 2012 10.02
-1
Samo stik, osebni ali elektronski, ni dovolj, žal.