Črna kronika

VIDEO: Zagreb: umorjenega pokopali, brata izpustili na prostost

Zagreb, 12. 07. 2012 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Zagrebu so pokopali 24-letnika, ki ga je do smrti z nožem zabodel za zdaj še neznani storilec. Glavnega osumljenca, žrtvinega mlajšega brata, so medtem izpustili iz pripora, saj zoper njega nimajo dovolj trdnih dokazov.

Po štirih dneh kriminalistične preiskave, med katero je bilo opravljenih na desetine razgovorov, pregledanih več telefonskih izpiskov in preučenih precej posnetkov nadzornih kamer, so v sredo zvečer iz pripora izpustili 22-letnega Tomislava Turibaka, ki je osumljen umora svojega starejšega brata Hrvoja. Za njegovo pridržanje namreč niso našli dovolj trdnih dokazov.

"Policija je zadevo predala državnemu pravobranilstvu. Čeprav so ga izpustili na svobodo, pa to ne pomeni, da ni več osumljenec," je za Dnevnik.hr povedala tiskovna predstavnica policije Jelena Bikić. Podrobnosti o primeru pa ni želela razkriti, saj preiskava še poteka.

Tomislavova družina ne verjame, da je okrutno umoril svojega brata.
Tomislavova družina ne verjame, da je okrutno umoril svojega brata. FOTO: dnevnik.hr

Tudi Tomislavova odvetnica Lea Čavić zadeve ne komentira, povedala je le, da Tomislav neprestano joče in mu je zelo težko. Danes so namreč na pokopališču v Miroševcu, kjer se je zbralo okoli tisoč ljudi, njegovega brata pokopali. Tomislav je na pogrebu težko hodil, pri tem ga je moral podpirati prijatelj.

Spomnimo. Umor je pretresel celotno naselje Špansko v Zagrebu. Hrvoje je bil ubit med 14. in 15. uro v soboto popoldne, ko so njegovi starši za krajši čas odšli iz stanovanja. Doma sta ostala le Hrvoje in Tomislav. Tisti, ki ju poznajo, pravijo, da sta si popolnoma različna. Hrvoje naj bi bil umirjen in zadržan, Tomislav pa naj bi živel za šport in se včasih, ko mu naraste krvni tlak, odzval zelo nepredvidljivo. Sosedje pravijo, da niso ničesar slišali in so ob prihodu policije sprva menili, da se je zgodil samomor. A na vratu in prsih žrtve so našli vbodne rane, zadane z nožem, ki pa ga še vedno niso našli. Prav tako policija še vedno ne pozna motiva za umor.

Pred stanovanjem, v katerem se je zgodil umor, znanci prižigajo sveče in polagajo cvetje.
Pred stanovanjem, v katerem se je zgodil umor, znanci prižigajo sveče in polagajo cvetje. FOTO: dnevnik.hr

Tomislav zločina ni priznal in njegov alibi naj bi bil trden. Povedal je, da je šel v času, ko je bil njegov brat umorjen, rolat do jezera Jarun, tam za kratek čas posedel, da bi si odpočil, in ko se je vrnil domov, je bil Hrvoje že mrtev. Ko je policija pregledala posnetke nadzornih kamer po poti, kjer naj bi rolal Tomislav, je po neuradnih podatkih časnika Jutranji list ugotovila, da govori resnico. Preiskava se tako zdaj usmerja tudi na druge osumljence, pri čemer jim bo morda pomagal na kraju dogodka najden krvavi odtis copata.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gangstalj
13. 07. 2012 01.12
-18
sej ko bom su na hrvaško na morje! to mi disi po maščevanju.